Savo pred odlučujuću utakmicu: "Mi nemamo kud nazad, nema kalkulacija, imamo jasnu situaciju"

Autor: Pavle Knežević
utorak 30.04.2019.
15:46
Izvor: Sportske.net

Trener je pojasnio i neke druge stvare, a pokazao je da ume i lakonski da odgovara.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan čeka odlučujuća utakmica u borbi za Evropu, protiv lučanske Mladosti, što je samo prva u nizu od četiri ključne utakmice do kraja sezone, kaže trener crno-belih Savo Milošević.

"U najkraćem, da se ponovim, došli smo do zadnje faze prvenstva. Nema nazad, nema kalkulacija, imamo jasnu situaciju, potrebne su nam četiri pobede u četiri utakmice, sa protivnicima za koje znamo da možemo da izađemo na kraj, ali ozbiljnost i angažovanost moraju da budu na maksimumu.

Imamo problema sa trojicom suspendovanih igrača (Pavlović, Šćekić, Urošević), dok su svi ostali zdravi i u opticaju za utakmicu. Maksimalno su anagažovani i mislim da su igrači svesni situacije u kojoj se nalazimo.

Rekao sam i pre da je najbitnije da zavisimo sami od sebe i to je primarni cilj, da do kraja sezone zavisimo samo od sebe", rekao je Milošević.

Sva trojica suspendovanih su defanzivni igrači, a na pitanje kako rešiti taj problem, Savo lakonski odgovara uz osmeh: "Sa igračima koji su isto tako defanzivni".

Ali ovo su prvotimci...

"Ovde vrlo teško možemo pričati o standardnih 11. Ako gledate statistički, vrlo teško se možete izvući standaradnih 11 iz ovog tima. Mogu da pričam to kao opravdanje, ali neću to da radim. Ovi koji su u sastavu moraju da igraju kao tim", rekao je Milošević.

Trener Partizana govorio je i o aktuelnom medijskom sukobu predsednika kluba Milorada Vučelića i nekadašnjeg predsednika Tomislava Karadžića, što je samo poslednja u nizu otežavajućih okolnosti za crno-bele, posle očajnih rezultata, podeljenosti navijača i slabe posete.

Na sve to se pogodilo da je sutra 1. maj, dan koji građani Srbije obično provode u prirodi, a da sve bude nadrealnije, najavljene su jake kiše. Ipak, Savo neće da kuka.

"Mogu da ponovim ono što sam već rekao. Mi nismo u situaciji da očekujemo i da zovemo publiku, stvari će se rešavati mnogo sporije nego što bih ja voleo. To je proces u kome morate kontinuirano da igrate da biste ostvarili dobre rezultate. Ne vidim način da se to brzo desi, tako da ne bih trošio energiju na te stvari.

Osim toga, moram da se fokusiram na to šta nas čeka na terenu. Da završimo sezonu kako treba, bez obzira na te, po vama, otežavajuće okolnosti, nemamo pravo da to koristimo kao razlog da ulažemo manje volje
", jasan je Milošević.

Trener Partizana imao je još jedan kratak i jasan odgovor na današnjem druženju sa novinarima. Na pitanje koliki je dodatni pritisak zbog toga što moraju da se dobiju sve četiri utakmice, kratko je rekao: "Mi nemamo kud nazad".

O Mladosti...

"Jedna zaista iskusna i kvalitetna ekipa. Većinu tih igrača poznajem i gledao sam ih više puta. Ekipa vredna pažnje i respekta, utoliko će nam biti teže, u ovoj situaciji nam je direktni konkurent.

Moramo da imamo pristup kao što je bio sa Radničkim, sa Čukaričkim i Zvezdom. Jedna od najozbiljnijih ekipa u Super ligi. Imaju mnogo dobrih igrača, ne samo u startnih 11, nego u celom timu. Očekuje nas zaista teška utakmica", rekao je Milošević.

Po društvenim mrežama i u fudbalskim krugovima ponovo se priča o delegiranju suđenja. Ovog puta izabran je "sporni" sudija Široki. Trener prošli put nije želeo da priča o suđenju, a novinari su ga pitali da li želi sada to da učini?

"Neću komentarisati sigurno. Ne znam da li sam sebe pojasnio. Ne komentarišem suđenje, moj plan je da budem trener sledećih 15-20 godina i da nikad nigde ne komentarišem suđenje. To prosto ulazi u moj stav kao trenera.

I kao igrač u u 700 utakmica koje sam odigrao imam samo jedan crveni karton, odnosno dva žuta. Znam sa sudijama i imao sam pravu meru. Luksuz je propustiti tri-četiri utakmice propustiti zbog kartona, pogotovo zbog prigovora. Kroz karijeru kao ispravan stav, tako mislim i sad. Nije to moj trenutni odnos prema srpskom fudbalu, nego opšti stav za celu karijeru
", rekao je Milošević.

Utakmica Partizan - Mladost počinje sutra od 18 sati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Tuesday, 30.04.2019
22:15

Partizan igra utakmicu biti ili ne biti za Evropu sa Lucanima. Ovo nije sportska , ovo je zivotna ironija, zbog ovoga se svi pok. partizanovci u grobu prevrcu, a zivi ni da trepnu. Neka vas je sramota svih sto postojite, uprave, igraca i navijaca. Onoga ko je dao nalog da se provede ovaj monstruozni plan unistavanja Partizana treba staviti na stub srama i vjecno po njemu pljuvati. TACKA.

avatar
Душан Терић
Tuesday, 30.04.2019
20:39

Od nas zavisi? Sta savo? Borba za 4. mesto? Kada si.dosao makar smo bili treci. Sa svakim sledecim trenerom smo sve gori I gori.

avatar
Realan_PFC
Tuesday, 30.04.2019
21:54

ajde malo podrske ........... ne samo savi, svakom treneru koji nam je bio i bice, realno igraci prosek, najlakse je psovati ..........bili smo treci ali imali smo posle utakmice i sa zvezdom i radnickim na onom oranju, malo i sudije nas sabotiraju (ne derbi, utakmica sa rdnickim vodeci go za nis) ....dajte ljudi malo podrske, najlakse je pljuvati ........... savi svaka cast za ponasanje uz aut liniju, na konferencijama, a za ucinak videcemo po zavrsetku sezone i kad krene nova ako ostane trener

avatar
Realan_PFC
Friday, 03.05.2019
05:04

sa ovim igracima sto moze pobedi, sto je do njega uradi ........... nemoguce da nevalja ni sava, ni mirkovic, ni djukic .......... do kvaliteta igraca je, ovde ne bi ni zidan ni gvardiola ni murinjo pomogli zajedno da dodju

avatar
Душан Терић
Thursday, 02.05.2019
00:16

Druze podrska se daje rezultatima. A savo posle svakog poraza samo filozofira I izvlaci pouke a mi.tonemo sve dublje I dublje. A djuku smo oterali a on je makar neke rezultate imao. Sto njemu ne dadosmo podrsku?

avatar
Mani2
Tuesday, 30.04.2019
18:20

Savo najbolji si