Savo ''precrtao'' još jednog - Najavljivan kao veliki potencijal, sad ne dolazi ni na prozivku!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.06.2019.
13:58
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Partizanov igrački kadar je sa povratnicima sa pozajmica trenutno znatno uvećan, ali vrlo brzo će se vratiti na optimalan broj.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV

Povezane vesti

Pisali smo pre nekoliko dana, čak 17 fudbalera Partizan je prošle sezone imao na pozajmicama, što u domaćim, što u inostranim klubovima, pa svi oni sada čekaju neko trajnije rešenje svog statusa.

Jedan od njih je i Ukrajinac Juri Vakulko, koji je u januaru prošle godine, na opšte iznenađenje angažovan od strane crno-belih, s obzirom da je na ovim prostorima bio nepoznat, iako je bio kapiten u mladoj reprezentaciji Ukrajine. Tog 24. januara 2018, tadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev je u superlativima govorio o mladom vezisti koji je tada u medijima nazivan i ''ukrajinskim Ozilom''.

''Sada imamo priliku da poželimo dobrodošlicu i sve najbolje Juriju. Verujte mi, reč je o velikom transferu, o kapitenu mlade reprezentacije, momku koji mnogo obećava i za čiju naklonost smo se borili.

Retko se dešava da naši igrači jako žele da neko potpiše za naš klub. Kada su ga videli, pitali su me da li će i kada će potpisati. To dovoljno govori o njegovom kvalitetu, a nadam se da će Partizan njemu biti odskočna daska za veliku karijeru'', rekao je tada Iliev.

Međutim, ove pohvale Vakulko nije opravdao, pa je jesenas otišao na pozajmicu u ukrajini Arsenal iz Kijeva, ali ni tamo se nije proslavio, odigravši samo devet mečeva.

Zbog toga i ne čudi današnja informacija ''Telegrafa'' da se Vakulko neće ni pojaviti na Partizanovoj prozivci u četvrtak i da će uprava pokušati da sa njim dogovori sporazumno okončanje saradnje, dve godine pre isteka ugovora.

Problem bi, navodi se, mogle da budu i neke neisplaćene plate Ukrajincu, ali ne bi trebalo da je reč o velikoj sumi, pa ako crno-beli ostvare velike izlazne transfere koji se danima najavljuju, obaveze prema Vakulku bi mogle brzo da budu izmirene.

Podsetimo, pre Vakulka, a prema medijskim saznanjima, Milošević je ''precrtao'' i Španca Valijentea, kao i napadača Dejana Georgijevića, dok se golman Marko Jovičić vraća na još jednu pozajmicu u Hibernijans sa Malte. Videćemo u četvrtak da li će sve to biti i potvrđeno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Matara
Monday, 10.06.2019
14:47

Iliev je bio upravu samo Vakulko pravu sansu nikada nije ni dobio. Pre njega su uvek igrali Kosovic Zdjelar a on pravu sansu nikada nije dobio a iskreno mogao je da igra i iza napadaca. Isti propust ce napraviti kao sa Radinom i Evertonom koji su bili motor i pravi borci.

avatar
Realan_PFC
Monday, 10.06.2019
23:35

slazem se, nije dobio pravu sansu ........ ono malo minutaze sto je imao odigrao sasvim OK