Savo ponavlja pred Proleter: "Svaki slab rezultat nas udaljava od titule. Ako neko misli drugačije, greši"

Autor: Pavle Knežević
petak 13.09.2019.
15:54
Izvor: Sportske.net

Istakao je trener važnost dobrog mentalnog nastupa njegove ekipe pred period sezone sa mnogo utakmica.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Partizan je iskoristio reprezentativnu pauzu da "dovrši" pripreme od letos, a Savo Milošević ističe da ne sumnja da će njegova ekipa i sutra protiv Proletera u Novom Sadu biti motivisan i sa zadovoljavajućim nivoom koncetracije.

"Vraćamo se ponovo u kolosek. Verovatno već znate da nas čeka ubitačan ritam u naredne tri nedelje. Vraćamo se i na ono što smo već radili u prethodnom periodu, tako da ćemo mesec dana igrati utakmice četvrtak-nedelja. Trudili smo se da u ovom periodu dodatno završimo pripreme koje nismo uspeli kada je trajalo takmičenje. Nadam se da smo u tome uspeli, videćemo sutra.

Utakmica je na početku ciklusa i ima težinu i važno je da počnemo dobrim i pozitivnim rezultatom ovaj ciklus koji će biti težak i zahtevan. Sa druge strane, već smo dva puta kiksnuli i ne možemo sebi da priuštimo to ponovo. Svaki rival može da napravi problem ako mu to dozvolite.

Sećam se poslednje utakmice koju smo igrali u plej-ofu. To je ekipa kao one protiv kojih smo već igrali ove godine, svi oni imaju jako veliki motiv protiv Partizana i svako želi da pokaže najbolje u tim utakmicama. Suština je da definitivno verujemo da imamo kvalitet i mislim da je pitanje isključivo naše želje, volje, htenja, koncentracije, trčanja. Ako zakažemo bilo gde, protivnik će nas čekati tu
", rekao je Milošević.

On je pojasnio i šta znači da ekipa proizilazi iz voljnog momenta.

"To je sled stvari. Problematično je već da analizram takve ekipe kada igraju protiv drugih ekipa ili protiv protivnika vrednih sebi. Posle Kruševca sam rekao da sam kriv jer im nisam dovoljno dao da analiziraju ono kako treba. Ja sam tada bio izuzetno ljut, prvenstveno na sebe, a posle i na igrače.

Rekao sam da posle TSC-a nisam imao razloga da budem nezadovoljan. Nije bila loša niti koncentracija, niti voljni momenat, čak ni nivo igre, ali se desilo da smo promašili desetak zicera. To je fudbal i to se dešava, ali mislim da je reakcija bila dobra posle Kruševca. Verujem i da za sutra i sve utakmice u našoj ligi koje nam slede – neće nam se ponoviti Kruševac
", kaže Milošević.

Zdravstveno stanje je dobro, svi su spremni i svi su u konkurenciji za tim osim Sume.

"Verujemo da ni tu nemamo veliki problem, jer on ima problem sa mišićem koji vuče tri nedelje. Igrao je nekoliko utakmica sa tim i to je pravi problem. Zato on neće nastupiti sutra jer nam treba za veliki broj utakmica koji nam sledi posle", rekao je Milošević.

Da li to znači i da će biti spreman Lazar Marković, koji je došao tek prošle nedelje?

"Lazar je u solidnom stanju u odnosu na njegovu situaciju, s obzirom da je u ovom periodu trenirao individualno, ali opšti utisak je da je u mnogo boljem stanju od onog šta smo očekivali. On će sutra biti u kombinaciji za tim i verujem da će biti u prilici da pomogne. Verujem da će sutra biti korišćen u nekoj meri", odgovorio je trener.

Ako će "Markec" moći da pomogne, na kojoj poziciji će to biti? Jeste li odlučili gde ćete da ga koristite?

"Lazara znam od kadetskog nivoa, apsolutno može da igra na sve tri pozicije iza špica na najvišem nivou, samo je u pitanju njegova fizička sprema. Ono što sam ja video kroz niz utakmica, on na svakoj poziciji može da bude jako opasan i podjednako kvalitetno da igra. Videćemo, zavisiće dosta i od situacije, protivnika i povreda, zavisi gde ćemo ga više koristiti. Dobili smo puno jer smo dobili igrača koji može da pokrije više pozicija", rekao je Milošević.

Posle TSC-a ste rekli da svaki slab rezultat ekipu miljama odaljava od titule, posle ste je malo ublažili, šta sada mislite?

"Isto. Svaki loš rezultat nas odaljava od borbe za titulu. Ako neko drugi misli drugačije, nije u pravu. Ja jesam u pravu. Problem je što je neko to protumačio da smo mi odustali od titule, ali to nije tako. Videli smo u poslednje dve sezone da Zvezda zaista gubi vrlo malo bodova i svaki poraz i nerešena utakmica nas značajno udaljava od borbe za titulu. To je realnost, ali to ne znači da odustajem od titule. Na kraju krajeva, imamo tri derbija do kraja", naglasio je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko Knezevic
Saturday, 14.09.2019
09:26

Netreba nikad odustajati,ali to o tituli zna se ko odlucuje nazalost.

avatar
Osijek 51
Friday, 13.09.2019
19:45

Bravo Savo, otkrio si Ameriku, toplu vodu i rupu na saksiji...