Savo otvorio dušu - ko je kriv za poraz u Nišu, šta misli o Lalatovom slavlju, spomenuo i ostavku!

Autor: Ivan Cvetković
petak 26.06.2020.
14:16
Izvor: Sportske.net

Strateg "crno-belih" posle dva dana rešio da odgovori na brojna pitanja novinara.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener Partizana Savo Milošević održao je konferenciju za medije nakon poraza u finalu Kupa Srbije od Vojvodine u Nišu.

On je istakao da tim nije odigrao dobro.

"Nismo odigrali dobro. Jedna od retkih bitnih velikih utakmica koju smo loše odigrali. Ako obrazlažem u detalje, isključivi krivac sam ja. Prespavali smo prvo poluvreme i ono je odredilo sudbinu i tok celog meča. Vojvodina je zasluženo pobedila, čestitao sam Lalatoviću na terenu i ovom prilikom im čestitam zasluženo osvojeni kup", kazao je Milošević koji je otkrio u čemu je pogrešio.

"Malo me je zavarala utakmica iz Novog Sada, mislio sam da će ta ljutnja i inat posle tog meča biit dovoljan za finale. Čak sam razmišljao kako da ih smirim, jer sam očekivao da svi u finalu imaju motiv. Ali, izgleda da nije bilo dovoljno.

Kada je počeo produžetak. Ja sam tražio da budemo oprezni, jer smo na terenu imali ekipu i sistem u kom nikada nismo igrali. Pripremiti potpuno drugačiji sistem zahteva mnogo više utakmice. Bili smo primorani da igramo sa 4-4-2 tokom meča, ali tako da Lazar Marković bude desno, Natho koji ima 32 godine i nije dobro da igra 120 minuta i dva špica gore. Potrošili smo se mnogo u drugom poluvremenu da bi stigli na 2:2 i nije bilo još energije da bismo dali i treći. Krivica je moja, ali imali smo dvojicu igrača bolesnih, Šćekić je imao temperaturu odmah posle meča, znali smo i dan ranije da on i Strahinja Pavlović imaju problema. Nismo imali dovoljno snage i energije koje zahteva ovo finale"
, rekao je strateg "crno-belih".

Milošević je rekao da će napustiti Humsku onog trenutka kada smatra da više ne može da doprinese svojim radom, ali smatra da to sada nije slučaj.

"Ja se ni jednog momenta neću voditi ličnim interesom, već samo interesom Partizana. Na sve funkcije u savezu sam dao otkaz, ako procenim da nije dobro za klub, to će biti slučaj i u Partizanu. Ali osećam da imam energiju i da možemo da napravimo nešto dobro"
, kazao je on.

Na pitanje novinara šta misli o slavlju Nenada Lalatovića, rekao je da to nije nešto neuobičajeno.

"Nisam obraćao pažnju na to. To bi zvučalo kao opravdanje, a to nikako ne želim. Nismo videli ništa novo što do sada nismo nekoliko puta."

Problem nije bila fizička priprema.

"Svako ko zna fudbal zna da je teže napadati 120 minuta, nego da se braniš kao što je to činila Vojvodina. Ostavljali smo prostora za kontre, što je dodatna potrošnja bila. Nama je bilo mnogo teže i mnogo više smo se potrošili nego Vojvodina", ocenio je Savo.

Njegov plan su osujetile i povrede Lazara Markovića i Sejdube Sume.

"Lazar je od derbija imao problem, pa je odmarao protiv Čukaričkog, u Novom Sadu je igrao jer sam smatrao da mu je potrebno minuti u igri. Suma je dobio udarac u toku utakmice, nije stara povreda, nego potpuno nova. Nije mogao da nastavi."


Ofanzivci su želeli da šutiraju penal, ali to nije bio slučaj sa Umarom Sadikom koji je osetio umor.

"Šutirali su napadači, osim Vitasa koji ima fenomenalan šut. Verovatno ni on ne bi, da je Sadik hteo, ali je bio preumoran i rekao je da ga boli noga"
, rekao je Milošević.

baner 1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Mitrovic_fb
Saturday, 27.06.2020
03:07

Bice, jos takvih poraza sa Savom Milosevicem, i onako smo zbog takve glupe igre i izgubili titulu

avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 27.06.2020
01:07