Savo otkrio šta je bilo bolje od očekivanog, ali jedan aspekt igre mu je i dalje neobjašnjiv

Autor: Pavle Knežević
sreda 01.05.2019.
20:29
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana može da razume fizički umor po natopljenom terenu, ali...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Mogao je Partizan da "reši" Mladost mnogo ranije, ali je kraj meča dočekao braneći se protiv direktnog rivala za plasman u Evropu. Savo Milošević kaže da razume fizički umor zbog terena, ali da mu je psihički pad i dalje neobjšanjiv.

"Bilo je u nekim momentima bolje nego što sam očekivao, a na kraju je bilo teže nego što sam očekivao, ali to je fudbal danas, to smo mi kao ekipa. Skloni smo i dalje padovima koji su meni neobjašnjivi, osim danas faktora terena, koji može da doprinese umoru.

Ali, na 2:0 imamo da zatvorimo utakmicu bezbroj šansi, onda ponovo padnemo i drhtimo do kraja...Dobro, najbitnije u celoj ovoj priči je da smo uspeli da pobedimo i da se vratimo u zonu koja nas vodi u Evropu i to je najbitnija stvar od svega
", rekao je Milošević.

Partizan je slavio 2:1, ali je Rikardo pri 2:0 promašio penal, tako da je Mladost finiš meča provela u opsadi gola Vladimira Stojkovića. Ipak, prvo poluvreme nije bilo loše, bilo je mnogo napada i šuteva ka golu.

"Za taj sam rekao da je bio bolji nego što sam očekivao. Ovo je bilo najviše što se u ovom momentu može očekivati od ove ekipe. Bilo je i brzih akcija i dolazili smo lako i brzo i njihov šesnaesterac, a to je poenta današnjeg fudbala, i to smo radili u prvom poluvremenu odlično.

Čak i u drugom poluvremenu imali smo ne znam koliko dobrih i izglednih šansi, na stranu penal, ali ta završnica je falila. Mada, i pored toga smo postigli dva gola, što je za ovakvu utakmicu više nego dovoljno. Sa te strane mogu da budem zadovoljan.

Objašnjiv mi je i realan i normalan fizički pad, jer videli ste kakav je teren, pogotovo u prvom poluvremenu, teško su se vadile noge iz zemlje, ali psihološki i dalje u određenom trenutku padnemo i veoma se teško dižemo", kaže Savo.

Čukarički je takođe pobedio, ispred vas je na tabeli, tri kola pre kraja...

"Pa isto važi sve kao i pre ove utakmice. Ono što sam rekao neće se menjati", kratko i uz osmeh odgovara Milošević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Thursday, 02.05.2019
20:51

Ako Savo stvarno ne razumije ocajnu zadnju trecinu utakmice, onda taj posao nije za njega. Ekipa je mentalno pala poslije promasenog penala jer su svi ocekivali da ce treci gol prelomiti utakmicu, sto se u pravilu i desava. U takvim situacijama izvodjac mora biti siguran, a ne onako amaterski neodgovoran. Uzgred, da sam ja trener Ivanovic i Zakaric bi grijali klupu dokle god ne shvate da ulaze sa zadatkom da rijese utakmicu, a ne da se zabijaju pored aut linije i gube zive lopte. Prica kako je los teren uzrok fizickog pada je nedopustiva , nisam primijetio da je los teren za protivnika problem...