Savo nije pogodio, Partizan čeka Letonce!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 10.08.2020.
13:07
Izvor: Sportske.net

Partizan i TSC danas su saznali odakle započinju svoj evropski put u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Vojvodina će čekati sledeće izvlačenje.

Epa/Salvatore Di Nolfi
Epa/Salvatore Di Nolfi

Povezane vesti

Odmah pošto je završen žreb drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, gde je Crvena zvezda saznala ime svog narednog rivala, obavljen je i žreb za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

U ovom takmičenju Srbija ima tri predstavnika, ali Vojvodina kao osvajač Kupa startuje tek od drugog kola kvalifikacija, pa danas Novosađani nisu bili žrebani.

Ali, zato su svoje prve rivale saznali Partizan i TSC. I jedni i drugi bili su među nosiocima, ali i među nepovlašćenim ekipama bilo je onih nepoželjnih u ovoj fazi takmičenja.

Partizan je bio nosilac u podgrupi 12 i od rivala mogao je da dobije rumunski Botošani, kao i dve ekipe iz Letonije - Valmijeda i RFC Riga.

Epilog žreba - Partizan će se 27. avgusta sastati sa ekipom iz Letonije,  RFS-om iz Rige. Crno-beli će biti u ulozi domaćina.

Dakle, sinoćnja ''prognoza'' trenera Partizana Sava Miloševića da će crno-beli izvući najtežeg rivala, rumunski Botošani, nije se obistinila, ali realno najbolja opcija ovde bi bila Valmijera...

Debitant na evropskoj sceni, ekipa TSC-a bila je smeštena u podgrupu 14, takođe kao nosilac. Potencijalni rivali bili su: Sumgajit (Azerbejdžan), Petrohub Hincesti (Moldavija), Noa (Jermenija) i Lokomotiva Tbilisi (Gruzija).

Na kraju, prvi rival TSC-a na evropskoj sceni biće Petrohub Hinčesti (Moldavija). Naš tim će gostovati u tom susretu.
-
baner


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 10.08.2020
20:27

U jednom Savo jeste pogodio, nije baš da nas sreća prati. Dobili smo da budemo domaćini u vreme kad ćemo verovatno kao domaćini - gostovati. Što znači da ćemo u sledećem kolu, sa težim protivnikom - verovatno biti gosti. A ako i sledeći put gostujemo, onda ćemo obavezno biti gosti u trećem kolu, protiv najtežeg protivnika. Jedino što ipak mislim da su svi ti protivnici za klasu ili dve slabiji od Partizana i da će jedini pravi i jak protivnik biti u plej ofu. I da ćemo ga proći.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 10.08.2020
13:16

Ja reko Lakovic i Stankovic namestili kuglice za Botošani,kako nisu stigli to da završe :D

avatar
Stefan Lazović
Monday, 10.08.2020
13:31

Morace bolje u sledecim kolima :D

avatar
nenadnenad1234
Monday, 10.08.2020
13:50

Evo ih ovi što im obraz 5000e. Umesto da se sakriju u rupe , pošto su sinoc dotakli dno kao sportsko društvo oni nasli da pametuju nesto.