Savo nema dilemu pred AZ: "Život ili smrt? Ovo je samo sport..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 27.11.2019.
19:42
Izvor: Sportske.net

Strateg Partizana spušta loptu pred novi evropski izazov.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Partizan sutra od 18.55 očekuje verovatno i ključni meč ukoliko želi da obezbedi igranje u Evropi narednog proleća.

"Crno-beli" gostuju AZ Alkmaru u Hagu u okviru 5. kola Lige Evrope, a trener ekipe iz Humske Savo Milošević istakao je adaptiranje na veštačku travu kao jednu od bitnijih stavki.

"Veštačka je trava, ponovo, biće veoma bitno da se što pre adaptiramo. Svi su zdravi, imamo još 24 sata da se pripremimo za protivnika koji je u odličnoj formi", izjavio je Milošević.

Mogao je srpski predstavnik do pobede u Beogradu, ali na kraju bilo je 2:2.

"Specifičan je bio meč u Beogradu, rano smo imali igrača više. Bili smo dominantni tada, ali smo analizirali igru u prvom delu – tada nismo imali pravi odgovor. Taj segment, kada su oni ulazili u igru, nismo mogli da rešimo. Kada smo imali prednost, nismo bili dovoljno oprezni, ostavili smo im prostor. Sada će njihov pritisak biti jači i moraćemo bolje nego u Beogradu ako želimo dobar rezultat", dodaje strateg Partizana.

Trener Alkmara izjavio je da će meč sa ekipom iz Srbije biti "borba na život i smrt".

"Ne bi tako dramatično definisao, ovo je važna utakmica, ali nije sudbonosna kao što je bila ona u Moldeu. Jeste važna, ali ćemo i posle nje morati da radimo, ne bih rekao da je bitka na život i smrt, ipak je ovo sport", zaključio je Milošević.

Alkmar u poslednjih šest duela ima isto toliko pobeda, uz gol-razliku od 24:0.

"Gledali smo ih, biće izuzetno teško, ali ćemo na terenu videti šta će biti", izjavio je prvotimac ekipe Nemanja Miletić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke