Savo ne da na Sergeja: "Dajte da ga sačuvamo!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.07.2018.
09:42
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Mnogo je onih koji su nakon ispadanja Srbije u grupnoj fazi Mundijala osuli paljbu po Sergeju zbog čega je Savo Milošević stao u odbranu mladog veziste.

Epa/Abedin Taherkenareh
Epa/Abedin Taherkenareh

Povezane vesti

Velika očekivanja koja su ljubitelji fudbala imali od reprezentacije Srbije na Mundijalu nisu opravdana pošto je nacionalni tim takmičenje završio kao treći u Grupi E sa tri osvojena boda.

Niko iz Fudbalskog saveza Srbije tokom prethodnih meseci nije davao povoda da se u narodu stvara euforija i lažna slika kako bi "Orlovi" trebalo da doguraju do završnice, ali su Srbi poznati po tome da nakon jedne pobede dižu u nebesa, dok prvi naredni poraz vodi u drugi ekstrem.

"Prvo, veliki uspeh je bio samo plasman na Svetsko prvenstvo. Zatim, tamo u Rusiji sam, bar ja, video da je kvalitet reprezentacija možda i izjednačeniji nego ikad. Velike, moćne selekcije više nisu toliko dominantne", rekao je u izjavi za "Novosti" potpredsednik FSS Savo Milošević.

Nekadašnji napadač našeg nacionalnog tima smatra da je malo falilo da priča danas bude drugačija.

"Ako gledamo samo rezultat Srbije, on se može tumačiti kao neuspeh. Igra je bila skoro pa adekvatna onome što smo očekivali, ali, nažalost, nismo ostvarili rezultat. Falilo nam je samo malo detalja, pa da danas priča bude drugačija", dodao je Milošević.

Mnogo je toga zamerano selektoru i igračima nakon eliminacije, ali se čini da je najviše kritika otišlo na račun veziste Lacija Sergeja Milinković-Savića.

Narodu je smetalo to što mu na dresu piše ime, a mnogi su se našli uvređeni kada je Milinković-Savić posle poraza od Brazila kazao da je Mundijal odigrao za osmicu.

"Sergej je pre Rusije odigrao samo cela dva poluvremena za A, tim i bilo je neozbiljno od nekoga kome je sa toliko godina glava puna svih priča o milionskim transferima, da na terenu možda pokaže sav svoj talenat. Stavite se u njegovu poziciju...", staje u odbranu mladog igrača Savo Milošević.

Potpredsednik FS Srbije apelovao je na javnost da ne bude preoštra prema tako mladom igraču jer bi on u budućnosti trebalo da bude jedan od nosilaca igre u nacionalnom timu.

"Ono što sam ja za 18 dana u Rusiji video, Sergej nije glumio zvezdu, nije lebdeo u oblacima. Nisam njegov advokat, ali dajte da sačuvamo na pravi način Sergeja i njegove vršnjake koji tek dolaze i koji su sigurno budućnost reprezentacije", zaključio je Milošević.

Što se tiče Mladena Krstajića, tu nema previše priče. Status aktuelnog selektora za sada nije upitan jer čelnici Saveza žele da obave analizu urađenog, tako da se o Krstajićevom ostanku/odlasku neće pričati do kraja meseca.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
poljskikupanjac
Wednesday, 04.07.2018
16:42

usvoji ga zakljucaj u podrum i ne vadi dok ne prodju sledece kvalifikacije

avatar
Baksuz 13
Wednesday, 04.07.2018
12:51

Sve si u pravu pa što je onda igrao...

avatar
magister
Wednesday, 04.07.2018
11:38

Protiv Kostarike smo se borili, borili, stvorili i 2, 3 prave šanse i može se reći da je ta utakmica bila na nivou. Sledeća, previše stresna, previše nervozna, da ne komentarišemo već 100 puta iskomentarisano. Protiv Brazila - jadno, nemoćno, kao da su izašli amateri da se dive protivniku, a ne neko ko pokušava da pobedi (osim svetla 2, 3 minuta). Hrvati su posle 11 godina od Čilea, sa Šukerom, Bobanom i Prosinečkim - došli do polufinala na Mondijalu. Mislim da mi ne moramo da čekamo toliko i da će već na sledećem igrači te generacije svetskih prvaka, sa još nekim mladim, pa i onim Drulovićevim 2013, mogu da doguraju daleko: Rajković, Gajić, Antonov, Milenković, Veljković, Marković, Zdjelar, Maksimović, SMS, Živković, Gaćinović, Radonjić, Mitrović, Đurđević, Jović, doći će i Joveljić i još bar dva Zvezdina bisera...

avatar
SvetskiSampion
Wednesday, 04.07.2018
23:53

Bez zvezdasa nema srece na velikim takmicenjima.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 04.07.2018
11:03

Slazem se za Sergeja, nije puno pruzio, ali nije ni glumio zvezdu, od njega u narednim godinama ocekujemo puno, pa dajte da mu pruzimo sansu. Trpili smo toliko zvezda i poluzvezda, pa hajde da i njemu damo sansu. Sto se tice Krstajica, tu vec nisam siguran, radio je dobre stvari ali i neke amaterske greske, reprezentacija bas i nije izgledala mundijalski. Njega ostaviti jedino ako ne mozemo dovesti nikog boljeg, ipak nije ni Krstajic najgori :)

avatar
Nenad Šmigić
Wednesday, 04.07.2018
10:25

od cega da ga sacuvamo,sto je umislio da je zvezda ? on sam sebe treba da sacuva od takvih kao sto si ti i ostalih lovaca u mutnom !!!

avatar
2fast4you
Wednesday, 04.07.2018
10:25

pa da niste naciji napunili glavu preko raznih medija ne bi ni bilo pritiska... da krenem iz svog dvorista... recimo moj Ćale 60 i jos koja preko godina, nekadasnji je vatreni navijac Zvezde,u pola noci da ga probudis nabrojace ti najbolje sastave ne samo Zvezde vec i Partizana, Dinama itd iz bivse Yuge... ali tada je isao na utakmice pa je sve to znao jer je gledao i pratio... sad vise ne ide na tekme ali cita novine... pa je covek tako i poverovao da je Sergej bolji od Modrica, da je Tadic bolji od Azara, da je Ljajic bolji od Kutinja itd itd itd...i da je Kostic brzi od Juse Bolta... pa po novinskim napisima za njega a verujem i ogromnu vecinu ,nasi su lagano vidjeni u finalu...

avatar
sven
Wednesday, 04.07.2018
10:16

Ne trebamo stvarno napadati decka ali moramo biti realni decko je odigrao za 4 na skali od 1-10 a to sto je odigrao samo 2 poluvremena i sto je mlad to ne pije vodu, koliko je utakmica odigrao Rebic za HR i koliko ima godina a po meni je mozda do sada bio najbolji igrac Hr do sada uz Modrica.

avatar
mires
Wednesday, 04.07.2018
10:12

Vodi ga kuci....

avatar
babaroga
Wednesday, 04.07.2018
17:27

I Krstajica, da se ne vraca jos jednom.