Savo ne da na Sergeja: "Dajte da ga sačuvamo!"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 04. jul 2018.

  • 09:42

  • Izvor: Sportske.net, novosti.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Mnogo je onih koji su nakon ispadanja Srbije u grupnoj fazi Mundijala osuli paljbu po Sergeju zbog čega je Savo Milošević stao u odbranu mladog veziste.

Savo ne da na Sergeja:
Foto: Epa/Abedin Taherkenareh
Velika očekivanja koja su ljubitelji fudbala imali od reprezentacije Srbije na Mundijalu nisu opravdana pošto je nacionalni tim takmičenje završio kao treći u Grupi E sa tri osvojena boda.

Niko iz Fudbalskog saveza Srbije tokom prethodnih meseci nije davao povoda da se u narodu stvara euforija i lažna slika kako bi "Orlovi" trebalo da doguraju do završnice, ali su Srbi poznati po tome da nakon jedne pobede dižu u nebesa, dok prvi naredni poraz vodi u drugi ekstrem.

"Prvo, veliki uspeh je bio samo plasman na Svetsko prvenstvo. Zatim, tamo u Rusiji sam, bar ja, video da je kvalitet reprezentacija možda i izjednačeniji nego ikad. Velike, moćne selekcije više nisu toliko dominantne", rekao je u izjavi za "Novosti" potpredsednik FSS Savo Milošević.

Nekadašnji napadač našeg nacionalnog tima smatra da je malo falilo da priča danas bude drugačija.

"Ako gledamo samo rezultat Srbije, on se može tumačiti kao neuspeh. Igra je bila skoro pa adekvatna onome što smo očekivali, ali, nažalost, nismo ostvarili rezultat. Falilo nam je samo malo detalja, pa da danas priča bude drugačija", dodao je Milošević.

Mnogo je toga zamerano selektoru i igračima nakon eliminacije, ali se čini da je najviše kritika otišlo na račun veziste Lacija Sergeja Milinković-Savića.

Narodu je smetalo to što mu na dresu piše ime, a mnogi su se našli uvređeni kada je Milinković-Savić posle poraza od Brazila kazao da je Mundijal odigrao za osmicu.

"Sergej je pre Rusije odigrao samo cela dva poluvremena za A, tim i bilo je neozbiljno od nekoga kome je sa toliko godina glava puna svih priča o milionskim transferima, da na terenu možda pokaže sav svoj talenat. Stavite se u njegovu poziciju...", staje u odbranu mladog igrača Savo Milošević.

Potpredsednik FS Srbije apelovao je na javnost da ne bude preoštra prema tako mladom igraču jer bi on u budućnosti trebalo da bude jedan od nosilaca igre u nacionalnom timu.

"Ono što sam ja za 18 dana u Rusiji video, Sergej nije glumio zvezdu, nije lebdeo u oblacima. Nisam njegov advokat, ali dajte da sačuvamo na pravi način Sergeja i njegove vršnjake koji tek dolaze i koji su sigurno budućnost reprezentacije", zaključio je Milošević.

Što se tiče Mladena Krstajića, tu nema previše priče. Status aktuelnog selektora za sada nije upitan jer čelnici Saveza žele da obave analizu urađenog, tako da se o Krstajićevom ostanku/odlasku neće pričati do kraja meseca.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari