Savo Milošević progovorio i o lošim stvarima protiv Mančestera, OVO je ključni razlog što Partizan nije pobedio!

Autor: Beta Beta
subota 26.10.2019.
17:49
Izvor: Beta

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da njegova ekipa ne sme da poleti posle dobre igre protiv Mančester junajteda i da je važno da ekipa ostvaruje dobre rezultate.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 16 časova na svom terenu protiv Spartaka, utakmicu 13. kola Super lige Srbije.

"Izuzetno bitna utakmica za nas. Bez obzira na pohvale posle Mančestera, izgubili smo tri utakmice u nizu na kojima nismo postigli gol. Slaba je uteha što smo igrama i šansama zaslužili više. Rezultati diktiraju dosta toga, brzo će otići u zaborav ako ne krenemo da pravimo dobre rezultate", rekao je Milošević, preneo je ''Mocartsport''.

Crno-beli su vezali dva poraza u prvenstvu, a treći uzastopni doživeli su u četvrtak od Mančester junajteda (0:1) u Ligi Evropa. Partizan je igrao dobro u tom meču, ali nije uspeo da izbegne poraz.

"Ne smemo da letimo. Od toga što smo ljude vratili na stadion bitnije je što smo ih zadržali, nismo ih razočarali. Fudbal je varljiv, brzo se menja, pogotovo što svake sedmice igramo po dve utakmice. Imamo obavezu više prema tim ljudima", naveo je Milošević i zahvalio navijačima na podršci, rekavši da nijednoj ekipi nije jednostavno da igra u onakvoj atmosferi u Humskoj. 

On je dodao da prijaju pohvale i podsetio da je prošle sezone rekao da će povratak navijača na stadion zavisiti od onoga šta igrači prikazuju.

"Velika je to stvar, dovoljno smo dobro igrali da je publika poverovala da možemo da pobedimo Junajted. I bili smo blizu. Ono što ljudi vide spolja je navijačko gledanje, a mi moramo da budemo realni.

Ritam utakmice je bio na evropskom nivou, a ne naše lige. To me raduje, što smo u svim segmentima i linijama bili ravnopravan, možda i bolji protivnik od Mančestera. To je put", naveo je on i dodao da je tim u stvaranju, pošto su igrači na okupu tek tri meseca.

"Ne smemo da se opustimo. Lepe su stvari, one moraju da budu obavezujuće", rekao je trener crno-belih.

Upitan da li ovakvim modelom igre njegova ekipa može da konkuriše za plasman u nokaut fazu Lige Evrope i titulu u Super ligi, Milošević je odgovorio:

"I jedno i drugo nije sigurno, ali fudbal nije nauka, nije egzaktan".

"Često dva i dva ne moraju da budu četiri, nekad su tri nekad pet. Dužni smo da u svim takmičenjima pružimo maksimum. Ako bude tako procentualno ćemo povećati šanse za uspeh", rekao je on.

Upitan i o lošoj završnici ekipe, Milošević je rekao da će razgovarati sa igračima.

"Dosta pozitivnih stvari sam video protiv Mančestera, ali sam uočio i neke koje mi se nisu dopale.

Razgovaraću sa igračima, imali smo sedam, osam situacija da uputimo bolji završni pas, iz raznih razloga nismo to uradili, što je ključni razlog što nismo dobili meč.

Možda je to neuigranost, možda nema hemije, jer su nam stranci dolazili u naletima", naveo je on.

"Da li je u pitanju samoisticanje ili je reč o brzopletim odlukama? Verovatno ima svega. Moraćemo da povedemo računa. Nije problem greška u trenutku, već kako se ona održava na tim, pošto stvara niz negativnih stvari koje ne smemo da dozvolimo", dodao je Milošević.

Milošević je u utakmici protiv Mančester junajteda dao šansu igračima iz omladinske škole, Lazaru Pavloviću i Filipu Stevanoviću. On je rekao da su oni na treninzima pokazali kvalitet i snagu da se nose sa svakom ekipom i da su zasluženo dobili šansu.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović podržao je Miloševića i tražio od uprave kluba da ima strpljenja za trenera. 

"Nezahvalno je prognozirati dokle ću ostati. Izbegavam da pričam o sebi, bilo koji trener na svetu mora da bude spreman na sve, ali radim i razgovaram sa ljudima iz kluba tako da i kad ne budem ovde nešto ostane. Radim kao da ću ostati pet godina", rekao je Milošević.

On je čestitao 70. rođendan legendarnom košarkašu Crvene zvezde Zoranu Slavniću, sa kojim je, kako je rekao, izgradio poseban odnos.

"Posebna je ličnost, takve volim, zato što su svoji bez obzira na sve. Kapa dole", rekao je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 26.10.2019
21:17

1. Partizan stvara i tim i koncept igre i samu igru, istovremeno; tako ja gledam ove rezultatske neuspehe: nemamo ni sreće, a istina je da smo često bili i oštećeni sudijskim odlukama, ali, sve je to igra;
2. MUN nije igrao u najboljem sastavu, a osim toga je i u igračkoj i u rezultatskoj krizi, tako da im ova utakmica možda bude neka prekretnica;
3. Previše je brzopletosti, pa i neodgovornosti kod naših igrača: Suma u kontri ulazi u dribling u dvojicu i - gubi loptu (2-3x), u situaciji kad imamo same igrače na krilu i lako može nekom da prebaci;
4. Prečesto se šutira ili centrira u blok (Miletić najviše, ali i drugi)!? Da li nabiju glavu u zemlju pa ne vide ili ih baš briga ili su odsutni ili dekoncentrisani ili igraju šablonski - zalomi pa šutni ili centriraj; šta god da je - baš je loše, jer se tako upropasti veliki broj šansi za akcije;
5. Tošić teško da može da odigra u istom tempu 90', ali može sjajno 40'. Suma nema koncentracije za više od 40'. Najbolje ih je imati u drugom pol kad je i protivnik nešto umorniji. Ovo važi za svaku utakmicu;
6. Verovatno će na zimu ili u leto otići Miletić, S. Pavlović, Šćekić, Suma, Ivanović. Pokušati kod kuće - s Lutovcem na beku, na strani s Pešukićem; prebaciti konačno Arambašića, specifičan klinac špic sa izuzetnom tehnikom i osećajem za loptu i prostor, možda bi baš njemu krenulo?
7. Predlažem (ponovo slično) za protiv Spartaka: Kljajić (Stevanović) - Lutovac, Vujačić, Dinga, Brežančić - Šćekić, L. Pavlović - Lakčević, Jovanović, Stevanović - Ivanović (Gigić); od 55' Suma i Tošić, eventualno i Sadik.

avatar
Osijek 51
Saturday, 26.10.2019
19:56

Savo, Savo, ocelkivao sam neke druge razloge, a to su nepotreban start Miletica za penal, kriminalno sudjenje i sa Tosecem u postavi imamo igraca manje. Nikada vise necete imati priliku da ovako komotno pobijedite MU. Pa njih je AZ trebao oderati koje sta vi sa malo koncentracije mogli isprasiti pet nula. Savjetujem Stojkovicu da kad se izvodi vazan penal CEKA , a ne da legne pet minuta ranije...

avatar
Momcilo Stojanovic
Sunday, 27.10.2019
11:43

Ne želim da branim Miletića (igra prinudno na poziciji beka),ali je evidentno da nema pomoći krila (Tošić),koji se sporadično vraća i ne prati protivničkog igrača.Miletić je spor i kada ostane sam ne može da stigne brže igrače i njegova reakcija ,kod penala, je instiktivna i odraz očajničkog pokušaja i tu zamerke nema.Umesto Tošića forsirati nekog mlađeg koji igra odgovorno u oba pravca. Tu je bilo mesta za Zakarića,ali Savo je pogrešio,otpisavši ga.

avatar
mrancic
Saturday, 26.10.2019
18:01

Aman koliko ćete pričati o tom meču?Posveti se na našoj ligi.Pitanje je da ste dali gol šta bi bilo do kraja.Junajted jeste u krizi ali ne treba gajiti iluzije.

avatar
Slavko Knezevic
Sunday, 27.10.2019
11:46

Zar tebi treba odgovarati!?

avatar
Slavko Knezevic
Sunday, 27.10.2019
11:50

Svi znamo kljuc problema je u tome sto nemamo gol igraca ili centarfora,lopovska uprava se zadovoljava sa sicom sto uzimaju ,savo veliki potencijal ali ipak pocxetnik,treba ga istrpeti uli uprava ,lopovska pod hitno da napusti Partizan.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 26.10.2019
17:55

UEFA-ina Estrada je ključni razlog, a zašto pobeda nije bila ubedljivija je razlog lošeg završnog pasa i šuta kao i nepotpuna selekcija igrača jer ovo timu nedostaje makar jedan pravi golgeter.