Savo Milošević pravo u centar - Zbog čega je Partizan mnogo bolji nego jesenas?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.02.2018.
20:38
Izvor: Sportske.net

I mi smo danas konstatovali, to je najveća promena.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Analizu jučerašnje utakmice između Partizana i Viktorije iz Plzenja odradio je i bivši napadač crno-belih Savo Milošević koji je u Humskoj video mnogo dobrih stvari.

Bivši reprezentativac priznao je da ga je Partizan još jednom pozitivno iznenadio ove sezone i da je u prvom duelu sa Viktorijom video da tim Miroslava Đukića može da se nosi sa vicešampionom Češke.

"Partizan me je iznenadio pozitivno još jednom ove sezone. Znam da je ekipa Viktorije izuzetno jaka, pokazali su to u prethodnih pet, šest godina. Konstantno su i Evropi i igraju jako dobro. Partizan je odigrao utakmicu baš onako kako je trebalo da se igra, čvrsto u defanzivi, a bili smo opasni u oba poluvremena, dali gol, imali još par šansi. Možda rezultat nije onakav kakav želimo ali ono što sam ja video daje nadu da možemo u revanšu da ostvarimo pobedu jer ova ekipa Viktorije nije tim koji ova ekipa Partizana ne može da pobedi", rekao je Savo Milošević za "TV Partizan".

Ono što posebno raduje Sava Miloševića jeste pristup koji su izabranici Miroslava Đukića pokazali u defanzivnim zadacima.

 

"Mene u odnosu na prvi deo sezone raduje jedna stvar više od svih drugih. To je odlična igra u defanzivi celog tima. To je nešto što je neophodno, što mi često zanemarujemo i što nam se u ovim evropskim utakmicama obije o glavu. Partizan je defanzivno odigrao fenomenalno, protiv jedne ozbiljne ekipe, oni praktično nisu stvorili šansu, taj gol je bio iz ofsajda", kazao je Milošević.

Kada je u pitanju revanš i očekivanja od duela u Plzenju, Savo Milošević nema dilemu oko toga da li Partizan ima šanse ali apostrofira da jedna stvar mora da bude odrađena kao sinoć.

"Ono što ja znam od ranije i što su momci ponovo pokazali, ova četvorka napred, sa izuzetkom Ožegovića koji juče nije igrao, to su momci koji mogu da naprave problem bilo kojoj ekipi u Evropi i siguran sam da će ga napraviti i tamo Česima. Ne brinem da li ćemo dati gol, jedina stvar koju bih voleo da ponovi Partizan je defanzivna igra celog tima tokom 90 minuta. Gol ćemo dati sigurno. Nisam video da ekipa Viktorije ima igrače pozadi koji mogu da zaustave Tavambu, Jankovića, Tošića, Sumu... Partizan napred može da rani ovu ekipu samo da ponovi defanzivu iz prve utakmice i šanse su zaista realne", zaključio je Milošević.

Nakon beogradskih 1:1 sa Viktorijom iz Plzenja crno-bele čeka gostovanje u Lučanima, u okviru 23. kola Super lige Srbije, a narednog četvrtka igra se revanš u Plzenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mr.wolf
Saturday, 17.02.2018
17:19

Nije mi jasno sta ste vi ljudi gledali. Ja sam video sledece. Vitoria jaka fizicki, igraju na jedan dodir, sablonski, dosli da odigraju takticki da ne izgube. Partizan, pojedinci bolji tehnicki, ali to nista ne znaci jer igraju spor fudbal, pa onda ono igranje Vitorie na prvu i sablonski (nacrtane akcije) izgleda kao da u 3 sekunde naprave napad. Najbitnija stvar, Vitoria je pritisla Partizan na 5 minuta i bukvalno ugurala loptu u mrezu, mogu da zamislim sta bi bilo da ih pritiskaju celo poluvreme. U svakom slucaju, tesko ce Partizan tamo do pozitivnog rezultata, nije nemoguce ali je tesko.

avatar
Silent
Saturday, 17.02.2018
00:05

Samo da mi je znati sta su oni gledali ja gori fudbal u svom zivotu nisam gledao ono je u rangu nasih treceligasa

avatar
СрбијаНС
Friday, 16.02.2018
23:11

Плзењ код куће дупло боље игра него у гостима. А Партизан сигурно није бољи него јесенас.

avatar
Friday, 16.02.2018
21:51

Ko će Partizanu da nadoknadi bodove za Uefin koeficijent protiv Olimpijakosa u obe utakmice, protiv Videotona kući, u Bernu, u Elbasanu, protiv Dinama u Beogradu i sada protiv Viktorije na svom terenu. Bilo je samo pitanje da li će biti 1:0 ili 2:0 dok sudije nisu preuzele konce u svojim rukama.

avatar
Silent
Saturday, 17.02.2018
00:06

Ma da krive vam sudije jer bez pomoci sudija nikad nikog ne bi dobili

avatar
Sunday, 18.02.2018
17:03

Ma da Evropa nas obožava, vole nas i iz Uefe, a pogotovo iz FSS, oni su pa dokazani Partizanovci. E moj ti...

avatar
verdant
Saturday, 17.02.2018
03:07

žalim što si glup