Savo Milošević objasnio - Zbog čega ne možemo da imamo ''ozbiljnu ligu''?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.10.2018.
16:10
Izvor: Sportske.net, tv prva

Potpredsednik FSS-a ukazao na jedan od ključnih problema srpskog klupskog fudbala.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Naši najbolji klubovi su u ove dve sezone napravili značajan iskorak na evropskoj sceni. Podsetimo, Partizan i Zvezda su prošle sezone izborili plasman u ''evropsko proleće'' kroz Ligu Evrope, ove sezone Zvezda je u Ligi šampiona, ali kvalitet domaćeg šampionata i dalje je na niskim granama.

Ove jeseni niški Radnički je pokazao značajan uspon, ima tu još nekoliko klubova koji mogu da pruže značajniji otpor ''večitima'', ali generalno još mnogo problema treba da se reši kako bi se neko uključio u ravnopravnu trku sa crno i crveno-belima za šampionsku titulu.

Na temu (ne)kvaliteta domaćeg šampionata govorio je i Savo Milošević u emisiji ''Exkluziv'' na TV Prva.

Tom prilikom objasnio je i razloge zbog kojih je u ovom trenutku ''nemoguće da imamo ozbiljnu ligu''.

"Sistemska rešenja znače dugoročnost i kontinuitet. Mi imamo dobre igrače, ali oni odlaze sa 20 godina. Onda je nemoguće da imamo ligu koja je ozbiljna, kad one koji vrede prodamo praktično i pre nego što počnu da igraju", rekao je Milošević.

"Već sa 17, 18 godina su u prvom timu. Kamere su uprte u njih, svetla javnosti i teško je izdržati taj medijski pritisak", izjavio je Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gorila u magli! LFC
Tuesday, 02.10.2018
11:11

Da prevedem sta je Sava hteo da kaze,dakle,nasa liga je na niskim granama iskljucivo jer je to monopol predvodjen korumpiranim savezom I kriminalcima(cista realnost)i slazem se sa likom dole u komentaru da treba privatizovati klubove ako zelimo da napredujemo ali nije samo do toga(jasan primer Vojvodina koja je bila na dohvat titule ali...).samo treba videti ko su osvajaci titula poslednjih 20 god I reta.du bi bilo jasno,nazalost.

avatar
Old_school
Monday, 01.10.2018
20:28

Sta je to on rekao sto prost narod ne zna vec 20 godina? Radio si u FSS, sto nisi ponudio neko resenje, nego si samo uzimao platu?

avatar
Manasijevic
Monday, 01.10.2018
20:03

Pa i Mesi je igrao sa 17 godina... Priznajte vec jednom da nam liga ne moze biti bolja iskljucivo zbog jednog coveka i njegove bolesne ambicije, da njegov voljeni klub konacno prestigne po titulama konkurentski klub... Tole Karadzic... To je problem

avatar
ISTINA BOLI
Monday, 01.10.2018
17:53

Koliko znam,a znam dosta dobro i Zvezda i Partizan su DRZAVNI klubovi,tj nesto se vode kao gradjanski,ali to je totalno ne bitno,e posto je fudbal postao mozda i najozbiljniji biznis,moglo bi se reci da su fudbalski klubovi preduzeca,tj ono sto zelim da kazem,drzavna preduzeca i onda se pitanje samo postavlja,zasto za pocetak TI Mlosevicu,ne dodjes i ne krenes da sredjujes da vidimo sta raditi sa ovim preduzecima,da li da se ulozi u njih,naravno i u druge klubove,pa da se drzavi kroz transfere vraca visestruko kroz neko vreme ili da se batali ulaganje,prodaju zemljista klubova,pa ako neko zeli da ih kupi,neka ih kupi,ako ne zeli,nista,gasi,neka bude na amaterskom nivou. Kako drzavni klub moze biti duzan drzavi? Ko tu ne radi kako treba? Takodje,ako zelite da ulozite,onda lepo odvojite bar 200m eura,jer kada se pogleda,to i nije tako puno,to bi drzava vratila za maksimum 2 godine,od transfera klubova,ali kome ja ovo pisem,pa nismo mi drzava koja ce poslusati razuman predlog,cuj da se ulozi 200m,a ne u sopstveni dzep.

avatar
ИступањеЈединоРешење
Monday, 01.10.2018
17:42

Liga nam nije ozbiljna jer u njoj i dalje postoje necastiva i njenih 10-ak flilijala.

avatar
jv
Monday, 01.10.2018
17:29

Zbog takvih kao što je ovaj gospodin nikada nećemo imati jaku ligu. Moramo smanjiti broj klubova na 10 i igrati četverokružni sisitem. Moramo i suditi "mekše" da bi se igrao napadački fudbal.

avatar
babaroga
Monday, 01.10.2018
17:25

Ozbiljnu ligu nemamo pre svega zato sto je vode takvi ljudi. Ljudi koji su spremni sve da prodaju za saku srebrnjaka. Ukljucujuci i Vas g.Milosevicu. Ne mislim da cete biti prodani, vec da ste uzeli srebrnjake jos od Toleta.

avatar
neme
Monday, 01.10.2018
17:25

Donekle je Savo u pravu ali to je s jedne strane plus jer u ligama petice da bi kreno da igras sa 17 moras biti Pogba Azar.A ovde svi mogu i to je najveci plus ali vidi se i po Novozelandanima da su cetiri godine svi pogasili karijere jer ko klupa ko nazad u Srbiju ili neko otaljavanje ugovora u osrednjim klubovima.Ovde rano krenes ali te stignu vrsnjaci po iskustvu snazi i kraj.Medu cileancima je bilo sest igraca top klase znaci juve real barsa sevilja -Robi mijat jarni suker boban boksic a ovde nema ni osrednjeg euro igraca.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 01.10.2018
16:43

Nadji ligu de ti tri kluba igraju utakmice na drugim stadionima (Spartak, Dinamo i Proleter).

avatar
Agent Provocateur
Monday, 01.10.2018
16:25

Nije to u pitanju vec novac. U manje ozbiljnim ligama od petice igraci ostaju duze jer se vrti vise novca. Samim tim igra se i bolji fudbal a veterani i igraci koji se ne snadju najbolje se vracaju da ponovo pokrenu svoje karijere jer znaju da ce biti i solidno placeni i da ce ih gledati skauti. Francuska liga je lep primer ne preterano jake lige ali odakle gomila igraca odlazi u najjace lige jer se igra dobar fudbal ali oni su opet jaki. Mi imamo problem sa, turskama i grckama, belgijama, portugalima i holandijama gde nasa deca trce otvorenih ruku i gde se vracaju pred kraj karijere ili kada vise nisu na nekom nivou jer imaju novac i kud i kamo ozbiljniji fudbal pa tim i sansu da se prodaju u Arabiju ili Kinu ili MLS. Cak i ako nisu za te lige idu u Madjarske, Slovacke i Bugarske i Izraele jer i tamo ima vise love.

avatar
El Matador PFC-FCB
Monday, 01.10.2018
16:24

Smanjiti ligu na 10 klubova, vratiti stari sistem takmičenja bez podele bodova i ostalih gluposti, uvesti striktna pravila da ko nema pristojnu infrastrukturu taj NE IGRA Superligu, zatim uvesti VAR i goal-line tehnologiju i pravilo otkupnih klauzula kao u Španiji i Portugalu. I pre svega PROMENE u FSS! Mijatović predsednik FSS, Piksi selektor A reprezentacije!

avatar
DaxSport
Monday, 01.10.2018
18:40

Bolje smanjiti ligu na 12 klubova, 10 je premalo...

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Tuesday, 02.10.2018
09:50
avatar
Man.United99
Monday, 01.10.2018
20:35

Nemam ja nista protiv Mijatovica ali on je Crnogorac a neznam kakva su tu pravila da lu predsjednik mora da ima nas pasoš