Savo Milošević o strategiji FSS za 2017, Nacionalni stadion nije pusta želja!

Autor: Beta Beta
utorak 20.12.2016.
13:40
Izvor: Beta

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević rekao je danas da ta organizacija ima velike planove za 2017. godinu i istakao da je najbitnije da se reprezentacija plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Milošević je na Novogodišnjem koktelu FSS-a govorio umesto odsutnog predsednika Slaviše Kokeze.

"Planovi i ambicije su veliki i mogu da znače prekretnicu za fudbal u Srbiji. Najbitniji je rezultat A reprezentacije i plasman u Rusiju bi mnogo značio srpskom fudbalu.

Svi u FSS ćemo učiniti sve da naša ekipa ima optimalne uslove da ode na Svetsko prvenstvo što bi mnogo značilo za srpski fudbal u celini"
,
rekao je Milošević na svečanosti FSS-a u hotelu Kraun plaza.

Fudbalska reprezentacija Srbije predvodjena novim selektorom Slavoljubom Muslinom posle četiri kola neporažena je u kvalifikacionoj Grupi D i druga je na tabeli sa osam bodova, dva manje od prvoplasirane Irske i dva više od Velsa na trećem mestu. Na Mundijal u Rusiji 2018. godine direktno će se plasirati pobednici grupa, a osam najbolje drugoplasiranih igraće u baražu.

Milošević je naveo da, pored A reprezentacije, mnogo pažnje pridaje mladjim selekcijama i istakao važnost Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine, koje će se na leto održati u Poljskoj.

"Imamo i Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, to su momci koji znaju kako se osvajaju trofeji. Sam plasman je dobar rezultat, ali očekujemo puno. Mlađe selekcije su nas navikle na dobre rezultate i nadam se da ćemo na leto uživati", rekao je Milošević.

Prema njegovim rečima, regularnost je takodje veoma važna i na to će se obratiti posebna pažnja.

"Ima mnogo stvari i projekata koji su veoma bitni za srpski fudbal. Jedna od glavnih stavki je regularnost i kvalitet takmičenja. To su stvari na koje ćemo obratiti posebnu pažnju jer je to problem kada je u pitanju napredak srpskog fudbala", kazao je Milošević.

Ponovo je govoreno o Nacionalnom stadionu, a Milošević je naveo da to više nije "pusta želja".

"Mislim da to više nije pusta želja. Preduzeto je mnogo koraka. Nadam se da ćemo sledeće godine napraviti konačno približavanje da ta priča postane realna. Ona nije bitna samo za FSS već za celu fudbalsku Srbiju", kazao je on.

Milošević je dodao da se u prethodnom periodu mnogo toga uradilo po pitanju infrastrukture i najavio izgradnju administrativnog centra, kako bi se FSS predstavio kao ozbiljan Savez u svetu fudbala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marco Popovich
Wednesday, 21.12.2016
12:19

Bolje da ulozimo tu kintu u sportove gde smo vec uspesni i gde imamo potencijala... Pomoci VK Partizan i Vojvodinu,vaskrsnuti CZ,uloziti u rukomet,atletiku...

avatar
Povratak kralja #47
Tuesday, 20.12.2016
16:58

Jedino što je regularno u Srbiji to je nameštanje i sudijske greške koje su očigledno namerne. Evo skoro nedelju dana je prošlo nakon skandaloznog meča u Surdulici i niko nije kažnjen, ni sudija, niti je ispitan fudbaler koji je postigao onakav drugi gol, kao da je sve u najboljem redu.

avatar
Lav
Tuesday, 20.12.2016
18:33

Sudija pogresio sto nije dosudio penal za Zvezdu ( Srnic ) i Radnik. Znaci egal, nikoga nije odsetio. Drugi gol je postigao bivsi igrac partizana i verovatno iz sujete ga namerno dao da bi vama zagorcao zivot. Naravno da nije, ali boze moj desavalo se i mnogo vecim igracima. E sad, trebalo bi mu se suditi i poslati u zatvor jer protiv Zvezde nije smeo pogresiti..

avatar
neme
Tuesday, 20.12.2016
14:55

jedan u nizu Toletovih poltrona ne posustaje ,ova slika iznad je super fali onaj Boskovic,Savo je prvo hteo da Toleta smeni pa da ga lincuje a kad je skonto da kao i Albert nema ni kinte dosao da baca pamflete za 1000 evra mesecno-sramno.

avatar
Anderton
Tuesday, 20.12.2016
18:30

Kao i Bunjevčević, ali vidim da vam to ne smeta. Ovaj je barem imao karijeru napolju, a nisu zbog njega privodili ljude. (Glen Hodl)

avatar
Tuesday, 20.12.2016
14:46

Manite se tog stadiona, covece Boziji, nemamo mi para za to, a ni potrebe!!!