Savo izabrao - Ako ''Kalaba'' ode, ovo će biti Partizanov novi štoperski tandem?

Autor: Darko Mitrović
subota 25.05.2019.
13:42
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Na vidiku su prve konkretne odluke trenera Partizana na početku letnje pijace.

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana su na zasluženom odmoru posle osvojenog Kupa i direktnog prolaska u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali za šefa struke Savu Miloševića i čelnike kluba tek počinje novi, veliki posao.

Naravno, u pitanju je prelazni rok, tokom kojeg se, za razliku od zimus, očekuju velike kadrovske promene u ekipi crno-belih.

Jedno od prvih pitanja koja se rešavaju ovih dana, jeste pitanje štopera koji će u narednoj sezoni činiti bedem ispred gola Vladimira Stojkovića, novog kapitena Partizana posle oproštaja Saše Ilića.

Preneli smo ranije danas da bi prvi potez, i to tokom sledeće nedelje, trebalo da bude nastavak saradnje sa iskusnim Bojanom Ostojićem, čijim je igrama trener Milošević veoma zadovoljan ovog proleća.

Tridesetpetogodišnji štoper je sve to krunisao i golom odluke u finalu Kupa, pa šef stručnog štaba Partizana nema nikakvu dilemu kada je on u pitanju, a na upravi je da mu tu želju i ispuni.

Druga informacija koja je danas aktuelna, a koju je preneo ''Telegraf'', to je da je Milošević izabrao i novog igrača na mestu štopera, a to bi trebalo da bude 26-godišnji Uroš Vitas, trenutno član kazahstanskog Irtiša iz Pavlodara.

Ovaj momak je već bio u Partizanu, u mlađim kategorijama, ali u seniorskoj konkurenciji put ga je vodio od Rada, preko belgijskih Genta i Mehelena, do pomenutog Irtiša, čiji je član postao ove zime, a ugovorom je vezan do kraja godine.

Dvanaest utakmica odigrao je Irtiš od početka sezone, Vitas je upisao sedam nastupa, ali upadljivo je da na tri poslednje utakmice nije odigrao ni minut.

On je tokom boravka u Mehelenu ostavio vrlo dobar utisak, ali onda je doživeo tešku povredu kolena, dugo je pauzirao, pa bi Irtiš trebalo da bude samo prolazna stanica do povratka na mnogo viši nivo.

Istovremeno, potvrđeno je da Partizan dobija veliki broj ponuda za 18-godišnjeg Strahinju Pavlovića, od njegovog potencijalnog transfera se očekuje i najveća zarada, pa ako do tog transfera dođe, a uz dolazak Vitasa u Humsku, deluje da bi tandem Ostojić-Vitas mogao da zajedno počne novu sezonu na štoperskim pozicijama.

Osim pomenutih, Partizan u svojim redovima još uvek ima i Svetozara Markovića i Španca Marka Valijentea, ali bi i oni u slučaju povoljnih ponuda mogli da odu, a uz to su od dolaska trenera Miloševića bili u senci Ostojića i popularnog ''Kalabe'', Strahinje Pavlovića.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

22 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Monday, 27.05.2019
07:36

Mozda ovo ne bi bilo lose za odbranu: Aksentijevic-celavi Miletic-Pavlovic-Vitas-Bogosavac

avatar
k.na.bicikli
Sunday, 26.05.2019
17:19

Pavlovic i sveta neka odigraju kvalifikacije i eventualno grupnu fazu pa na zimu upariti ona dva drveta za JSL

avatar
Rasa Kisprdilo
Sunday, 26.05.2019
09:41

Strašno, pa tog smo se jedva rešili. Prodati Markovića, ne Pavlovića. Bolji štoper bi bio Šćekić, a umesto njega nekog kreativnog zadnjeg veznog. Vratiti Aškovskog na levog beka, pokušati dovesti Dražića...Mnogo nama još tu fali.

avatar
Rasa Kisprdilo
Sunday, 26.05.2019
09:34

Znači sledeće sezone još gora odbrana. Pa tog smo oterali, kiks igrač. Prodajte Markovića, ni taj nema pojma, a ne jedinog zglavnog štopera Pavlovića.

avatar
Zika.Slika
Saturday, 25.05.2019
21:44

a zasto ne bi bio stoperski tandem Pavlovic - Sveta Markovic ? ... nemojte ih prodavati (tako rano) ...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 25.05.2019
15:38

Stojković, N.R.Miletić, S.Pavlović, Zdjelar i Tošić ne bi smeli da budu prodati, ne kažem da treba obavezno svi da budu starteri, ali nikako ne bi smeli da odu. S.Pavlović može iz Partizana da ode i za 20 000 000 €, ali verovatno ne u ovom trenutku, zato treba čekati najmanje još jednu sezonu. Što veći procenat od naredne prodaje bi takođe dobrodošao. Strahinja je bolji od Milenkovića kada mu je bilo 17. Partizan je Srbiji dao 2 štopera za narednih 15 godina dok je tatin maneken zvezdin kapiten.

avatar
Zakarije Suraka
Saturday, 25.05.2019
14:51

Kakav Ostojić,ljudi?On može biti samo četvrti štoper.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 26.05.2019
12:48

Koji god da bude jedan je od boljih štopera je u SL, a domaći je igrač, nažalost i dalje važi ono pravilo o samo 4 stranca.. Osim toga postoje i još neke stvari vezane za atmosferu, primer drugima i dobar mentor mlađima što je Ostojić sve to pokazao. Čovek igra za male pare u Partizanu, a bolji je od svih zvezdinih štopera, namerno uzimam zvezdine ne zato da mislim da su najbolji posle Partizanovih već zato što su ubedljivo najplaćeniji u Srbiji. Vitas, Ostojić, Pavlović, N.R.Miletić može ako ne igra desnog beka i Marković i Valijente ako ne odu. Mislim da je to zadovoljavajuće.

avatar
Saša Ilić
Saturday, 25.05.2019
14:32

I posle se pitaju kako Mamić prodaje igrače za 15 miliona,pa tako što ne skače na prvu ponudu nego kada igrača najviše traže on mu ponudi bolji ugovor pa ga za godinu dana proda za 3 puta više.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 25.05.2019
13:45

Prodati Nemu, Svetu, Marka i Piletica (Urosevica nekome pozajmiti Hahaha) isto kao i Rikarda, Tosicu se zahvaliti, a Pantica otkupiti pa preprodati. Pavlovic da nigde ne mrda jos najmanje godinu dana!!!

avatar
paok
Saturday, 25.05.2019
16:03

A kome da prodas Pantica za 4 miliona, niko bas nije toliko lud

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 26.05.2019
13:00

Važno da su ludi da za Boaćija i Pešića daju po 5M €, da za Grujića daju 7 ili za braću Ilić 5 ili koliko već miliona €, a za Pantića niko nije lud, samo što Marin pored N.R.Miletića, Ostojića, Pavlovića, Zdjelara i Šćekića gol ne vidi, a Pantić voza Stojkovića i Jovičića kao na ringišpilu i uz to je imao par dobrih šuteva. Panić ako bude otkupljen on ne za 4M € već će ili otići za 5M € i više ili neće uopšte, samo što ja ne verujem da će Vazura i Vučelić imati hrabrosti za to čak i ako dođe takva sugestija od Miloševića.

avatar
magister
Sunday, 26.05.2019
10:28

Mr.R, primer je - Ajntraht. Otkupna klauzula (ne znam tačno kakva je naša) i - aktivacija tek kad postoji kupac za više. Ja ne znam da za Pantića postoji veća ponuda od otkupne klauzule. Ako postoji, ništa lakše nego otkupiti ga pa prodati po višoj ceni. Ali, Pantić nije neko za koga se može sa sigurnošću tvrditi da će dostići višemilionsku cenu. Tako da sigurno nije prilika za rizik.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Saturday, 25.05.2019
18:39

2015–16 Red Star (28) Partizan
2016–17 Partizan (27) Red Star
2017–18 Red Star (29) Partizan
2018–19 Red Star (30) Radnički Niš
Javi tamo ovim ljudima da isprave ovo onda. xd

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 25.05.2019
16:34

Nisam gatara da znam tacno gde bi otisao, pronasao bi se vec neki kupac.