Savo ima više razloga za zadovoljstvo posle pobede

Autor: Pavle Knežević
sreda 17.04.2019.
20:43
Izvor: Sportske.net

Ne samo rezultatska radost za trenera Partizana

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Partizan je pobedio Radnički 1:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije, što je rezultat kojim je Savo Milošević zadovoljan, ali je još zadovoljniji što ekipa dobija kontinuitet.

"Mislim da je bilo zasluženo, bar za taj jedan gol smo bili bolji. Možda smo mogli i više od toga, ali je danas utakmica bila jako teška. Radnički je izašao baš kako sam očekivao, bila je teška borba 90 minuta, pravi ritam, pravi intenzitet, čak bih se usudio da kažem iznad nivoa našeg fudbala u ovom momentu.

To je ono pravo, tu se vidi ko je pravi. Momci su izdržali 90 minuta taj pritisak. Nismo dozvolili Radničkom neke ozbiljne šanse. Dali smo gol, uspeli smo i u drugom zadatku da ne primimo gol kod kuće. Ali, ovo je prvo poluvreme, čeka nas drugo, koje će biti pakleno, čeka nas vrlo sličnih 90 minuta. Mogu da čestitam i mojim momcima i igračima Radničkog na zaista fenomenalnoj utakmici
", rekao je Milošević.

Lalatović je rekao da su šanse i dalje 50:50, šta vi mislite?

"Mogu da se u velikoj meri složim, mada nama u Nišu odgovaraju dva rezultata, tako da ćemo se ponašati kao da je liga. Ja mislim da je u prednosti, ali, naravno, treba sve to potvrditi tamo. Neće biti lako. Momci su danas pokazali da imam razloga da verujem u njih, da mogu da igraju protiv Radničkog i da budu bolji", rekao je Milošević.

Već dve utakmice niste primili gol...

"Dobro, zato smo došli, da probamo da sredimo probleme. I pre utakmice sam rekao da se ekipa kreće u dobrom smeru. Zaista sam prezadovoljan pobedom, jer nam treba kontinuitet zbog tog samopouzdanja. Ova pobeda nam zato i više znači, jer smo znali da danas nećemo rešiti prolazak u finale. Sa druge strane, psihološke, jako je bitno da vežemo dva dobra rezultata i dve dobre igre", rekao je Milošević.

Šta je na kraju sa Valijenteom? Već drugi meč ga nema ni u protokolu.

"Imao je operaciju umnjaka, imao je otok, pa je bio u Španiji, imao je nesrećan slučaj u porodici. Nisam želeo u ovakvoj utakmici da dozvolim, ni ja ni stručni štab da uđu u ovo sa 70 ili 80 odsto. Trebali su nam večeras ratnici, tako da smo morali da ostavimo po strane sve koji nisu ratnici.

Niko nije otpisan, naravno, možda ga možemo očekivati za vikend u Nišu. Tim će morati da bude promenjen za tu utakmicu, imali smo veliku potrošnju, tako da trebaju nam svi igrači
", rekao je Milošević.

S obzirom na šanse, da li mislite da je 1:0 dovoljno ili realno?

"Pa kad se uzme u obzir s kim smo igrali, ni 3:0 ne bi moglo da bude dovoljno, zaista se ne bih bavio prognozama. Nezahvalno je jako. Za sada sam zadovoljan. Ako pokažemo isti ovakav karakter i volju i taktičku disciplinu, neće biti problema", rekao je Milošević.

Pre meča ste rekli da biste bili zadovoljni bilo kojom pobedom, da li se i sada tako osećate: "Da, da".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke