Savo ima samo jedan problem pred najvažniju utakmicu prvog dela sezone

Autor: Pavle Knežević
sreda 07.08.2019.
12:40
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana poznaje i ceni rivala, sastav zna, ali uz jednu dilemu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Utakmica protiv Malatijaspora je za Partizan najvažnija do decembra, tako kaže Savo Milošević, rekavši da je jedini problem povreda Nemanje Miletića. Novinari su probali da "izvuku" od njega tim, ali je trener ostao zakopčan.

"U najkraćem, stalno sam ponavljao pred ove utakmice i posle njih da je najbitnije da su svi zdravi. Najveći problem je povreda Miletića. Osim toga, sve je dobro, ekipa je spremna. Poslednjih par dana radimo na svim detaljima za koje mislimo da mogu da nam donesu prednost.

Verujem da možemo još da dignemo nivo i kvaliteta i trke u odnosu na utakmice koje smo igrali. To je suština početka sezone, posle četiri utakmice trebalo bi da smo u takmičarskoj formi. Tu je možda mala prednost, jer su oni još u pripremama jer turska sezona počinje 17-18. avgusta i tu ćemo tražiti neku šansu
", rekao je Milošević.

Savo jako ceni rivala i ističe njegov kvalitet, a posebno ističe važnost utakmice.

"Počeli smo da pratimo Malatiju onog trenutka kada smo saznali da je naš budući protivnik...Raspolažemo sa svim informacijama koje će nam pomoći da ostvarimo rezultat. Ovo je od ogromnog značaja za naše klubove, da ne ulazim u priču koliko znači i finansijski. Ovo je možda najbitnija utakmica koju igramo u prvom delu sezone, praktično do decembra.

Malatija je tipičan predstavnik turskog fudbala. Ekipa sa dosta kvalitetnih stranaca, koja poseduje veliki kvalitet. Često se dešavalo u ligaškim takmičenjima i kvalifikacijama da dobijete protivnike koji su tu preko kupa ili finala kupa, ali Malatija je bila peta u ligi, ispred Bešiktaša. Fenerbahčea. Ekipa koja je pokazala konstantnost tokom cele sezone
", kaže Milošević.

Na pitanje da li Partizanu možda više odgovara ekipa koja želi da igra fudbal, u odnosu na Konas Ki, koji se samo branio, trener je uz smeh odgovorio: "Mi smo do sada pričali kako bi nam to bilo lakše, ali videćemo sutra da li je to istina".
 
O igri njegove ekipe, bio je jasan.

"Ovo će do sada biti najbolji test koji smo imali. Dosadašnji protivnici nisu uspeli u velikoj meri da nas ugroze. Neću se vraćati na priču o teškoćama ovakvog načina priprema. Još nismo završili prelazni rok. Ja verujem da će ova ekipa igrati 30-40 odsto bolje, ali za to treba vreme do septembra, pa i do decembra. Nadam se da sutra možemo, kao i bezbroj puta do sada izvučemo maksimum i nadamo se da će to biti dovoljno protiv Malatije", kaže Savo.

Usledio je niz pitanja o sastavu tima, u Miloševićevim odgovorima od jedne reči, koji su uspevali da nasmeju novinari, saznali smo da je Asano u konkurenciji za tim, ali da se ne zna koliko će igrati, zatim da postoji spremna zamena ako Miletić bude igrao, da je rešio dilemu ko će igrati u napadu, kao i da će na desnom beku možda igrati i Pešukić.

Malatija je ostala bez dvojice glavnih igrača, da li će to olakšati posao Partizanu?

"Neće uopšte olakšati, Malatija ima dosta stranaca u ekipi. Sada imaju Adisa Jahovića, koji je jako nezgodan igrač i koji je direktno timu doneo prolaz protiv Olimpije. Ne verujem da je Malatija mnogo izgubila. Možda imaju problem kao i mi, otišlo je mnogo igrača, došlo dosta novih igrača, nov je trener, samo da vidimo ko će bolje da se snađe", rekao je Milošević.

Utakmica Partizan-Malatijaspor igra se sutra od 21 sat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Wednesday, 07.08.2019
13:02

Kakav Pesukic, jao. Lakic, Kamberovic, Pauljevic pa i Miljkovic, Aksentijevic i Zivkovic (Marko), svi oni su pet u glavu za njega. Cak i onaj mali Sinisa Stevanovic isto.