Savo hoće da ostavi Nomade u arhivi, raspričao se o pojačanjima

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 01.08.2019.
23:45
Izvor: Sportske.net

Crno-beli izgleda dobili dva dobra "insajderska" pojačanja. Kakvu poruku Savo ima za 16-godišnjeg strelca?

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Savo Milošević želi da što pre arhivira utakmicu protiv Konas Kija, za koju kaže da je "samo usputna stanica", ali kaže da nije bilo lako večeras. Posebno raduju "pojačanja iz sopstvenih redova".

"Nije bilo lako ni danas. Bilo je jako teško probiti bedem, a pogotovo kada ponovimo situaciju iz prvog meča i ne iskoristimo prve šanse. Uvek idemo težim putem, ali bili smo strpljivi, nismo gubili glavu. Znali smo da će se otvoriti kada damo prvi gol i otvorilo se.

Nije ovo utakmica koja može mnogo da se analizira, jer nas čekaju mnogo teže stvari. Ne bih se mnogo bavio njome, ovo je samo usputna stanica. Unapred dobijene utakmice nikad nisu lake. Zadovoljan sam nastupom, psihološki uopšte nije lako igrati utakmicu u kojoj možete da izgubite sve, a protivnik ništa
", rekao je Savo.

Nije bilo lako gledati Partizan u prvom poluvremenu večerašnje utakmice, zbog serije promašaja, ali to ne uzbuđuje mnogo trenera.

"Neophodno je i vreme, pogotovo za Sadika, ali i celu ekipu. To je stvar samopouzdanja. Idealno bi bilo da polako podižemo formu. Mislim da je danas bilo malo bolje nego u Velsu, u nedelju treba da bude još malo bolje, pa da u četvrtak budemo kako treba", rekao je Milošević.

Filip Stevanović u septembru puni 17 godina, a večeras je postigao svoj prvenac u dresu Partizana. Osim toga, ništa posebno Savo nema da ga pohvali iz prostog razloga.

"Čestitam mu na prvom golu u Partizanu, to je uvek velika stvar. Sećam se svog prvog gola, to zauvek ostaje. Mimo toga, nemam nikakve posebne pohvale, jer ga smatram standardnim prvotimcem Partizana, tako da sve stvari koje ste videli večeras ćete tek gledati", kaže Milošević.

Trener Partizana ne voli da priča o pojedincima, ali kada je krenuo, novinari nisu propustili da ga pitaju o dobroj partiji Sume i golu Ožegovića.

"Ne pričam o igračima, ali kad sam već upao u klopku... Suma je u više utakmica u pripremnom periodu pokazao napredak. Znao sam da je odličan igrač. U odnosu na pre, ovo sad je mnogo bolje, ali je i dalje vrlo malo u odnosu na šta može. Trudiću se da mu damo samopouzdanje, jer znamo da može više. Očekujem da će se njegov kvalitet pokazati protiv boljih ekipa.

Što se tiče Ožegovića, vrlo slično. Rekao sam na početu priprema da smo ih vratili i da su zaslužili šansu, a da je na njima da je iskoriste. Mislim da i Ožegović može mnogo bolje, ali to su dva pojačanja koja smo imali u svojim redovima i uspeli smo da ih povratimo
", kaže Milošević.

U sredu je objavljen i transfer Takume Asana iz Arsenala, promocija je u subotu, a šta kaže trener za transfer leta?

"Ta saga se konačno završila, moram da kažem da sam odahnuo. Pored tehničko-taktičkih kvaliteta, nama je jako bitna njegova ekstremna brzina, to je nama potrebno za naš način igre koji igramo. Potrebno nam je malo više brzine, uspeli smo da ubrzamo igru kroz pas, očekujem da popravimo i taj segment i da imamo još bržu tranziciju i igru", kaže Milošević.

Protivnik će biti Malatija, da li bi bilo bolje da je Olimpija?

"Možda bi bila malo bolja situacija da je Olimpija, ne zato što je lakša, nego zato što je bolje poznajemo. I pre tog meča sam rekao da će biti 50:50. Čujem da je Olimpija igrala sa igračem manje. To su ekipe podjednakog kvaliteta, znamo da možemo da igramo protiv takvih ekipa. Gledali smo prvi meč, gledaćemo i drugi, bićemo spremni za četvrtak", rekao je Savo Milošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mitita
Friday, 02.08.2019
01:55

Ako nista drugo, deluje da se tandem Suma-Tosic razigrava. I ako su dali 2 gola u 4 utakmice, tek je pocetak sezone, i nadam se da cemo se nagledati njihove saradnje. Zivi bili pa videli.

avatar
Algebrons
Thursday, 01.08.2019
23:50

Kako neko ko je 2002. godišnje može da puni 16 godina u septembru 2019.? Nezgodno pitanje za autora teksta.

avatar
djoleo
Friday, 02.08.2019
07:18

Puni 17 godina

avatar
Nedeljko Panic
Friday, 02.08.2019
08:03

Tebi je nesto nezgodno sa ocima. U tekstu pise da puni 17.