Savo dovodi stručnu pomoć, a Čukarički sažeto opisuje: "To je ekipa koja ima sve što mi nemamo"

Autor: Pavle Knežević
utorak 02.04.2019.
15:42
Izvor: Sportske.net

Kako reaguje na prozivke sa tribina i šta kaže na komentare da je doveden da bude iskorišćen.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan je u seriji od četiri prvenstvena poraza, a poslednji put kad je imao pet vezanih poraza bila je daleka 1951. godina. Svestan je tog pritiska Savo Milošević, koji je ponovo naglasio da je psihologija glavni problem, zbog čega će stručni štab uskoro dobiti pojačanje.

"Dovešćemo psihologa, već smo kontaktirali čoveka, ne bih sad otkrivao o kome se radi, ali je u pitanju čovek iz sporta. Ne očekujemo da psiholog reši naše probleme, nego da mi da neke stvari da bih ja mogao lakše da ih rešim. Znaćete sve na vreme, nema razloga da se krijemo", rekao je Milošević pred duel sa Čukaričkim.

Pritisak je ogroman, kao i uvek u Partizanu, a Milošević je na svom debiju čuo povike protiv njega. Koliko to dotiče trenera Partizana?

"Ja bih voleo da ceo pritisak, i vas medija i navijača, bude na meni. To bi bila idealna situacija. A što se tiče reakcije navijača, zaista ne želim da se opterećujem tim stvarima, suviše je težak i delikatan posao kojim se bavim i nemam vremena da se bavim nečim drugim", rekao je Milošević.

Partizan je tek četvrti na tabeli, sutra se vodi bitka za treće mesto, postoji li pritisak zbog toga?

"Pritisak postoji uvek, jer smo izgubili četiri utakmice u nizu, taj pritisak postoji i normalan je u klubu kao što je Partizan. Najveći problem je to što je iz rezultatske izašla psihološka kriza. Mi za kratko vreme moramo da rešavamo problem igre, ali i psihološke probleme", kaže Savo.

Mnoge je iznenadilo što je u Kruševcu izveo prilično stariju postavu, što je za Miloševića logično.

"Situacija je delikatna i komplikovana i u takvim situacijama je logičnije da takve situacije rešavaju stariji igrači. Mi smo rekli da nećemo da se vraćamo i tražimo alibi, ali imamo grupu starijih igrača koji nisu igrali u prethodnom periodu, ne ulazim u razolge, a imamo atmosferu u kojoj je teško stvarati mlade igrače. To je de fakto stanje. Naš zadatak jeste da vratimo starije igrače u ritam.

Razgovarao sam sa njima da vidim kakav je voljni momenat i dobar je. Ako pričamo o samom voljnom momentu, zaista su pokazali veliki voljni momenat i Smiljanić i Vulićević i Tošić. Saleta ću koristiti ako treba i više. On je pokazao i u razgovorima da želi da pomogne. To je jedna od pozitivnih stvari koje smo ovde našli, a to je da su stariji igrači spremni da pomognu
", rekao je Milošević.

U javnosti se priča da bi vam više odgovaralo da budete četvrti...

"To sam prvi put čuo jutros, nisam tu informaciju ni imao niti me zanima. Mi nismo u situaciji da kalkulišemo sutra, pre svega zbog psihološkog stanja. Najviše takvoj situaciji mogu da pomognu par dobrih rezultata", rekao je Milošević.

On je kazao da će sutra biti promena u timu, ali nije želeo konkretno da govori o imenima, već je ponovio da će se truditi da što manje opterećuje igrače informacijama da se ne bi pravila konfuzija.

"Levi" Miletić i Svetozar Marković neće moći da igraju sutra, a drugi Miletić i Pavlović su ponovo sa ekipom. Šta je Milošević dobro video u Kruševcu?

"Dosta sam stvari već znao i u šta ulazim, dosta toga se potvrdilo u Kruševcu. Ima dobrih stvari, uspeli smo da skratimo prostor u kojoj ekipa igra, nismo razvukli linije ni po dužini, ni po širini. Sad, unutar tog prostora fali još organizacije, ali konkretne stvari i pojačanja možemo da imamo tek za dve-tri-četiri nedelje.

Očekujem drugačiju utakmicu u svakom smislu. Pre svega igramo kod kuće, taj faktor terena će biti na našoj strani. Naš sutrašnji rival ima malo veći kvalitet u odnosu na Kruševac, ali može i da nam odgovara u nekoj meri, zavisi od pristupa naših igrača, ali neće biti ni malo lako
", rekao je Milošević.

Čukarički je godinama u vrhu srpskog fudbala, treći je na tabeli i u seriji je od šest mečeva bez poraza, sa četiri pobede.

"To je ekipa koja ima sve što mi nemamo. Imaju mir, sve funkcioniše kao privatan klub, koji je u svim segmentima dobro organizovan, znaju se red i rad i u stanju su da imaju ekipu koja je dobra i organizovana i ima motiv da bude u vrhu.

Sve ono što mi treba da popravimo. Sa te strane nas čeka jako težak zadatak, ali nemamo prostora za kukanje. Rekao sam već da neću kukati, niti tražiti opravdanje. Svestan sam da neće biti lako izaći iz ove situacije, verujem da ova ekipa može više
", rekao je Milošević.

Znate i sami da mnogi govore da ste dovedeni samo da budete potrošeni i iskorišćeni?

"Pretpostavljam da će biti takvih komentara. Može biti da se tako gleda, ali ja sam taj koji je dozvolio da bude iskorišćen, nema odgovornost niko drugi. Ako i na kraju ne uspem, ja ću biti kriv, niko drugi", rekao je Savo Milošević.

Kada ste poslednji put istrčavali na teren "JNA"?

"Pa poslednji put sam kao potpredsednik FSS dodeljivao pehare Partizanu za pobedu u kupu, tako da su ti trenuci bili zaista dobri", rekao je uz osmeh trener Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fikan
Tuesday, 02.04.2019
16:42

Dovedite i po jednog psihijatra za upravu!

avatar
Nikola Mitrovic_fb
Tuesday, 02.04.2019
16:10

Pa ako oni sami nisu psihicki stabilni za Partizan bolje da neigraju uopste, ako sam sebe ne mozes da podignes kako ce tek psiholog