Savo dosadan sam sebi, ne stiže da uživa u rezultatima, izuzetno poštuje Kosanovića

Autor: Pavle Knežević
petak 27.09.2019.
14:43
Izvor: Sportske.net

Prijaju Savu pohvale, ali zna da će na kraju biti oteran sa klupe.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Partizan se sprema da odigra treću utakmicu u šest dana, putuje u Niš Radničkom, a Savo Milošević kaže da ne stiže ni da sabere utiske iz prethodnog meča, a već mora da se sprema za sledeći, i to protiv vrlo opasnog rivala.

"Polako postajem sam sebi dosadan. Imamo trening posle, pa ću onda znati kompletnu sliku, ali za sada deluje da ću imati na raspolaganju sve igrače. Čini se da su sanirani svi ti sitni problemi i računam da ću moći da izvedem najjači sastav.

To je jedno od najtežih gostovanja u ligi i tako ćemo i nastupiti, igramo protiv ekipe koja je uvek motivisana protiv nas, ima fenomenalne rezultate poslednjih godina i probaće da nas iznenade, tako da će nam trebati maksimum da bismo imali dobar rezultat
", rekao je Milošević.

Radnički je prošlu sezonu završio na drugom mestu, ekipa je dosta promenjena, ali je Milošević rekao da je ekipa i dalje opasna, pogotovo jer je došao iskusni trener Milorad Kosanović.

"Deluje da je Radnički prošle godine imao jaču ekipu, ali to ne mora ništa da znači. I oni su u velikom problemu, kao i mi ili Zvezda, mnogo igrača odlazi i mnogo dolazi. To pravi problem na početku sezone, ali su izuzetno jaki.

Meni je nezahvalno da poredim te ljude, imam izuzetno poštovanje prema treneru Kosanoviću. Jako teško će biti protiv njega, ima ogromno iskustvo, poznaje igrače, poznaje ligu. Rekao sam možda da je slabiji igrački, ali je zbog gospodina Kosanovića jači.

On će sigurno doneti nešto novo, nije dugo tamo, ali će doneti nešto novo. Sigurno ću i ja biti na ispitu", rekao je Milošević.

Trener Partizana je rekao da je špic napada Radničkog možda i najopasniji deo ekipe, ali se uzda i u svoju odbranu, koja je primala golove u samo dve utakmice u osam prvenstvenih. Partizan je do sada primio samo tri gola, što znači da ima najbolju odbranu u ligi.

"Apsolutno verujem u njih, ali kada sam branio odbranu kada ste je svi napadali, rekao sam da je posao svih da brane. Kao što sam je tada branio i rekao da nije ništa kriva i zasluga je što smo primili samo tri gola jer kao tim igramo defanzivno i odgovorno.

Naravno da verujemo u našu zadnju liniju i golmana Stojkovića za koga mislim da je i dalje najbolji golman u ligi. Ali, ako mogu da se pohvalim, mi jesmo primili tri gola igrajući izuzetno visoko, sa rizikom, to više govori u prilog tome da naša zadnja linija dosta kvalitetno rešava situacije
", rekao je Milošević.

Javor je u sredu imao pet šuteva u okvir gola, da li vas to brine.

"Javor je igrao vrlo ofanzivno, vrlo malo ekipa ima takvo opredeljenje u našoj ligi. Inđija je jedna od takvih ekipa, to sam i tad rekao. Javor nas je pritisnuo, igrao je visoko, igrao je na gol i kad takve ekipe primite pet šuteva, nije mi žao. Ni da smo primili gol, ne  bi mi bilo žao", sportski odgovara trener Partizana.

Novinari su primetili da je lepo da centarfor igra za ekipu, ali da Sadik ima problem sa realizacijom. Kako to rešiti?

"Ona će se popravljati, kao i cela ekipa, ceo naš navalni red, a taj segment završnice je najkomplikovaniji. Kako se budu navikavali na brzinu, tako će sve teći. Sadik je momak od 22 godine, ako hoćete da ga poredim sa poslednjim centarforom koji je ostavio dubok trag u Partizanu, a to je Rikardo Gomeš, svi ćete reći da smo izgubili ozbiljnog špica i doveli klinca.

Rikardo jeste dao 25 golova, ali je isto tako promašio 10-15 zicera samo od marta od kad sam ja tu, a ima i 28 godina. Videćemo kako će Sadik izgledati sa 28, ja mislim bolje.

Neki drugi igrači kompenzuju Sadikovu neefikasnost, znali smo da možemo da imamo taj problem sa Sadikom i cilj nam je bio da rasporedimo golove, što mislim da smo i uspeli
", objasnio je trener.

Što se tiče povređenih i odmaranih, Asano je bolje, njegovo stopalo je skoro izlečeno, a u Ivanjici je više odmarao. Natho je takođe u redu, dobio je samo udarac i trebalo bi da bude spreman za utakmicu.

Novinari su takođe primetili da su navijači posle derbija skandirali Miloševiću, iako su ga posle prve utakmice svi terali iz kluba. Kako to njemu deluje?

"Želim da verujem da je to zbog zasluga. Rekao sam na početku, Partizanova publika je zahtevna, ali ume da prepozna kvalitet. Rekao sam i ranije da morate to da zaslužite i da će se publika vratiti ako budemo dobro igrali i mislim da je to takav slučaj sada", kaže trener.

A kako vama prija u ovoj koži?

"Trener mora da bude spreman na obe situacije, jer to je prosto život jednog trenera. Verujem da sam spreman na sve. Ja znam da ću odavde biti oteran, kao i svaki trener u svakoj ekipi, u svakoj državi. To je tako. Ako niste spremni na to, ne treba da se bavite ovim poslom. Ali, u tome je i draž", odgovara Milošević.

Da li će pobeda u Nišu "potvrditi" trijumf na derbiju?

"Ne bih se osvrtao više na derbi, to je gotova priča do februara. Ja sam arhivirao i utakmicu u Ivanjici. Fudbal je surov, ono što se završi, to je daleka istorija. Ako se obazirete na to, to je fudbalsko samoubistvo. Nismo imali veliki prostor za opuštanje, da smo vezali dve-tri loše utakmice, to bi bio raspad.

Nećemo imati prostora za opuštanje do sredine decembra, ali to je i zbog situacije u kojoj ste, ali i zbog toga što je ovo veliki klub
", rekao je Milošević.

Partizan ima dobre rezultate, dobro igra, da li ste stižete bar malo da uživate u trenutku?

"Do sada apsolutno ne", kratko kaže Milošević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke