Savić: "Svi bi ovo 'potpisali' na startu grupne faze"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.12.2017.
14:35
Izvor: Sportske.net

Defanzivac Crvene zvezde Vujadin Savić tvrdi da su svi mogli samo da požele situaciju u kojoj će ekipa u poslednjem kolu sama odlučivati o plasmanu u eliminacionu fazu Lige Evrope.

Epa/Martin Divisek
Epa/Martin Divisek

Povezane vesti

Fudbaleri vicešampiona Srbije pripremaju se za utakmicu 6. kola grupne faze Lige Evrope sa Kelnom u kojoj će odlučivati o plasmanu u narednu rundu takmičenja.

Zvezdu ima sve u svojim rukama i pobedom bi osigurala "zimovanje" u Evropi posle četvrt veka. Remi takođe "igra" Zvezdi ali pod uslovom da BATE ne savlada Arsenal u Londonu.

"Nadam se prolazu dalje, kao i cela svlačionica. Da nas je neko pitao kad je počinjala grupna faza takmičenja da sve zavisi od nas u poslednjoj utakmici protiv Kelna, mislim da bismo svi to potpisali", rekao je Vujadin Savić.

Crveno-beli su poslednji put prezimili u Evropi pre 25 godina tako da izabranici Vladana Milojevića imaju istorijsku šansu da klub odvedu u eliminacionu fazu evropskog takmičenja prvi put u novom veku.

"Biće dosta naših navijača, biće tu i pristalice Kelna tako da se očekuje pravi spektakl. Nadam se da ćemo mi na kraju slaviti uz podršku naših navijača sa tribina", dodao je Savić.

Najbolji strelac Super lige Srbije Aleksandar Pešić ističe da je ekipa dugo čekala na ovaj momenat.

"Dugo smo čekali na ovaj trenutak, da smo birali ne bismo mogli da poželimo bolji trenutak za prolazak dalje. Prvu utakmicu smo dobili sa 1:0, Keln je ozbiljna ekipa ali nadam se da ćemo i na 'Marakani' ostvariti dobar rezultat kao u Nemačkoj", rekao je Pešić.

Pešić je pre gostovanja BATE Borisovu rekao da ne bi voleo da poslednja utakmica sa "Švabama" odlučuje o plasmanu u narednu rundu takmičenja. Sada ipak veruje u dobar rezultat uz podršku vatrenih navijača.

"Stvarno je lepo igrati na 'Marakani' jer navijači uvek dođu u velikom broju, posebno na ove evropske utakmice. Protiv Krasnodara i Arsenala atmosfera je bila fenomenalna tako da se nadam da će i u četvrtak navijači biti na visokom nivou", zaključio je Pešić.

Utakmica šestog kola grupne faze Lige Evrope između Crvene zvezde i Kelna igra se u četvrtak od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Tuesday, 05.12.2017
16:26

Napred Zvezdo, napred Institucijo, napred crveno-beli da se Srbija i srpska dijaspora veseli.

avatar
Tuesday, 05.12.2017
15:44

Samo napred Beograd i Srbija su uz svoju Zvezdu!