SASTAVI za derbi - Važan preokret u Zvezdi, a može li Savo da iznenadi?

Autor: Darko Mitrović
subota 21.09.2019.
10:27
Izvor: Sportske.net

Tek što su se polako slegli utisci posle evropskih nastupa naših najboljih klubova na startu grupne faze takmičenja u Evropi, već sutra nas očekuje međusobni duel ''večitih rivala'', prvi ove sezone.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Biće to ukupno 161. prvenstveni okršaj Partizana i Crvene zvezde, ovoga puta domaćini su crno-beli na svom stadionu u Humskoj.

Početak meča zakazan je za nedelju od 18 časova, uz direktan prenos i na TV Arena Sport i na O2 TV.

Kada su u pitanju startne postave, mnogo više dilema ima trener Crvene zvezde Vladan Milojević, jer pre svega ima i veći izbor igrača iz inostranstva, od kojih može da odabere samo četvoricu koja će sutra nastupiti.

Juče je delovalo da će zbog povrede Rodića Žander biti jedan od te trojice, ali prema poslednjim informacijama koje je preneo ''Mozzartsport'', Rodić se brzo oporavlja od povrede i sada su njegove šanse znatno veće da sutra nastupi u Humskoj.

U tom slučaju, kvartet Zvezdinih stranaca bio bi Marin-Kanjas-Garsija i Boaći. Prekobrojni će biti Van la Para, Žander i Tomane, uz Bena, čiji se transfer i dalje očekuje.

U odnosu na meč sa Bajernom treba očekivati Vukanovića među starterima, kao i Boaćija umesto Pavkova.

Kao potencijalno iznenađenje mogao bi da se očekuje sve bolji Vulić umesto Kanjasa, pa da Milojević dobije još jedno rešenje u ofanzivi kada su stranci u pitanju.

Što se tiče Partizana, trener crno-belih Savo Milošević nema problema sa brojem stranaca, ima ih na raspolaganju tačno onoliko koliko propisi dozvoljavaju, ali je pitanje da li će sva četvorica biti među starterima.

Možda čak i dvojica ostanu na klupi.

S obzirom da se Natho već nametnuo kao novi vođa ove ekipe, njegovo mesto nije sporno, kao i Sadikovo u špicu napada. Japanac Asano je protiv AZ Alkmara bio ''mister promašaj'', ali je, s druge strane iznudio i isključenje koje je Partizanu umnogome olakšalo posao. Posle meča trener Milošević ga je pravdao informacijama o povredi koju vuče, pa bi zbog toga možda mogao da umesto njega ''uskoči'' Lazar Marković.

I Sejduba Suma je imao problema sa povredom tokom prvenstvene pauze, oporavio se, ali pitanje je da li će se Milošević odreći usluga Zorana Tošića, ili Aleksandra Šćekića, možda čak i Sadika, kako bi Suma u nedelju bio starter.

U najkraćem, deluje da bi promene u odnosu na sastav protiv AZ-a mogle da budu minimalne. Osim ako nekog od igrača nije stigao umor zbog čega sutra ne bi mogao da pruži maksimum...

Partizan

pfk sastav

Crvena zvezda

czv sastav


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 21.09.2019
18:55

Evo, p osle dugog razmišljanja i vaganja.
1. dva zadnja vezna su nam do sada ipak činila tim čvršćim, ali i znatno usporavala igru, pogotovo tu u tranziciji, smanjivala broj kontri i polukontri i napade sa potencijalom pretvarala u - dosadne.
2. Umar Sadik bi se mogao probati kao zadnji vezni. Dobio bi ogroman prostor ispred sebe i mogao da koristi potencijale koje ima, da mnogo više doprinosi timu, a ne bi manje ulazio u šanse;
3. Uvek mi je pri toj poziciji i Lazar Pavlović. Brz, spretan, odgovoran pozadi, a sjajno vuče napred i uvek napred, probija... (što bi mogao i Sadik), a to je za ubrzavanje igre i unošenje nestabilnosti u protivničku odbranu - neophodno (često sve počinje od zadnjih veznih).
4. Tako da bih protiv Zvezde, a možda i češće kasnije, izveo ovakav sastav (za prvih 55 minuta): Stojković - Miletić, Ostojić (Vujačić), S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, L. Pavlović, Sadik - Natho - Marković, Stevanović (Asano). Između 55. i 60. bi obavezno ušli Tošić i Suma. Igrao bih presing, čoveka na Marinu (npr. Lazar Pavlović bi bio zadužen da ga prati), puštao bih da im igru grade stoperi. Sadik i Pavlović bi imali ključnu ulogu u tom presingu zbog svoje brzine. Igru bih pre svega zasnivao na toj brzoj tranziciji i loptama u prostor, probijanju igrom 1 na 1. Suma bi takođe mogao da igra to što i Pavlović, ali deluje daleko neodgovornije i ne bih smeo da mu dam tu ulogu. Kod Sume je takođe važnu imati na umu da uvek može da izgubi loptu na 30, 40m od protivničkog gola i da iza njega uvek mora da bude igrač, za plan B, da makar napravi faul, inače je svaka takva situacija ozbiljna opasnost po naš gol.

avatar
Terapeut
Saturday, 21.09.2019
16:38

Nisam znao da Degenek ima srpske papire...

avatar
Dalibor Momirov
Saturday, 21.09.2019
15:56

Msl da je vreme Stojkovica zameniti...

avatar
Dalibor Momirov
Saturday, 21.09.2019
15:54

Stojkovicu je vreme da ode...neko bar 15god mladji da ga zameni...Moje msl

avatar
Saturday, 21.09.2019
15:18

Očekujem remi ili pobedu Partizana. Milojević ne zna da igra protiv Partizana. A Zvezda igra katastrofalno zadnje vreme, dok Partizan igra odlično i brzo, ali ima problem realizacije. Daj Bože da tako i ostane, jer Zvezda zadnje vreme ne može da se sastavi.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 21.09.2019
13:31

Ova Zvezda je mnogo jaka i ako derbi ne dobije sa najmanje tri gola razlike to ce biti najvece iznenadjenje kola ili najveca sudijska pljacka prvenstva.

avatar
REVØLT
Saturday, 21.09.2019
11:48

Otkad je marin stranac?

avatar
Колатерална Штета
Saturday, 21.09.2019
12:10

izgleda da nema naše drzavljanstvo

avatar
REVØLT
Saturday, 21.09.2019
12:45

Izgleda, i na TM tako pise.

avatar
magister
Saturday, 21.09.2019
12:29

Pa valjda je Nemac? U smislu administracije i pasoša. Poreklom Srbin iz Krajine (ili Bosanske Krajine?). Verovatno mu nije teško da dobije i srpski pasoš.

avatar
REVØLT
Saturday, 21.09.2019
11:48

Natko na mesto Scekica ili Zdjelara, Suma na Natkovo.

avatar
magister
Saturday, 21.09.2019
12:32

Sviđa mi se, ali mislim da bismo imali problem u defanzivi. Šta je sa Lazarom Pavlovićem. Brzanjac, odličan i u građenju napada, stalno grabi napred i osvaja prostor, a mislim da bi bio i okej u defanzivi.

Tačno je da bismo tako imali više vanserijskih igrača u timu u istom trenutku, ali se plašim da se to ne bi najbolje odrazilo na igru.

avatar
REVØLT
Saturday, 21.09.2019
12:50

A sta je sa Filipom Stevanovicem? :-) Recimo da mogu da razumem da u Derbiju igramo ovako, ali, zbog cega bismo se uvek odlucili na takav potez? U tom trouglu na sredini, jedan DMC, jedan MC (B.N.) i jedan AMC (Suma/Pavlovic), jedino bih protiv Mancestera mozda igrao malo opreznije. Da Scekic pokriva ono sto Tosic ne (radi) i da zatvara i njegovu i Mileticevu stranu pa i da razumem opredeljenje za dva zadnja vezna, ovako, on tu postaje suvisan jer mi je Zdjelar ipak drazi igrac.