Sastav Partizana za sledeću sezonu - Na kojim pozicijama su potrebna pojačanja?

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.04.2018.
09:50
Izvor: Sportske.net

Iako je drugi deo sezone u punom jeku, letnja pijaca je već pred vratima. O pojačanjima se uveliko razmišlja, ali i potencijalnim odlascima.

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Šta god da se dogodi do kraja sezone, Partizan je već postavio jasan cilj za sledeću - uz nove borbe za domaće trofeje, moraće da se ponovi zapažen rezultat na evropskoj sceni, što u praksi znači novi plasman u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja, pa možda i korak dalje, kao što je to bio slučaj ove sezone.

Da bi taj cilj bio ostvaren, Partizan će morati da na evropsku scenu početkom leta izađe u dovoljno kvalitetnom sastavu, koji će, izvesno je, pretrpeti određene izmene u odnosu na aktuelni.

Ono što je već sada najavljeno, to je da će klub učiniti sve da u svojim redovima zadrži Danila Pantća i Sašu Zdjelara, odlični tandem na sredini terena, od kojih se očekuje da potpišu nove ugovore sa crno-belima, ukoliko klub iz Humske isplati otkup njihovih ugovora sa Čelsijem, odnosno Olimpijakosom.

To će biti prvi, možda i najvažniji poslovi uprave Partizana tokom letnjeg prelaznog roka, kada su pojačanja u pitanju.

S druge strane, neminovni su i novi odlasci, a u prvom planu će biti napadač Leandre Tavamba i Marko Janković i, po svoj prilici Sejduba Suma, kako bi Partizan pokušao da povrati veliki novac uložen u omalenog vezistu koji i dalje ''greje klupu''.

Prema tome, jasno je da će crno-beli morati što pre da angažuju novog napadača, koji bi adekvatno zamenio Tavambu u narednoj sezoni, ali i još jednog krilnog fudbalera u veznom redu umesto Marka Jankovića.

Biće zanimljivo videti da li će se pojačanja tražiti u inostranstvu, s obzirom da je nedavno sportski direktor Ivica Iliev nagovestio promenu strategije, poučen neprijatnim iskustvom sa Sejdubom Sumom, ali i imajući u vidu da nadolaze mlade snage iz Partizanovog omladinskog pogona, poput Markovića, Đerleka, Cucina... Tu su, naravno, i Strahinja i Đorđe Jovanović u napadu, ali ipak treba očekivati nekog iskusnijeg igrača koji bi zamenio Tavambu.

Kada je u pitanju defanziva, tu bi trebalo da bude najmanje dilema. Golman Stojković ostaje, za očekivati je da štoperski tandem i dalje čine Miletić i mladi Marković, a da će neko od iskusnijih, poput Mitrovića, čekati svoju priliku iz drugog plana.

Dilema bi moglo da bude na bekovskim pozicijama. Vulićević već ulazi u pozne igračke godine, mladi Cucin se nameće, a na drugoj strani levi bek Nemanja G Miletić doživljava preporod ovog proleća, pa se možda na toj poziciji zadrži i na jesen s obzirom da je ugovorom vezan do leta 2020.

U prilogu je potencijalna postava, na osnovu igrača kojima Partizan sada raspolaže i koji bi trebalo da ostanu i sledeće sezone.

sastav

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Urosevic
Wednesday, 04.04.2018
15:10

Desni bek mora se dovesti pod obavezno vulicevic je bleda senka a cucinu treba iskustvo mozda moze igrati u domacoj ligi u evropise moze snjim.

avatar
nemam pojma
Wednesday, 04.04.2018
13:19

špic, bar jedan, levo krilo, desni bek. Mlade igrače iz škole kao bekap igrače. Svesti roster na 24 igrača + tri golmana najviše, a 22+3 najmanje.

avatar
The_Matrix
Wednesday, 04.04.2018
12:51

Najgori igrac trenutno u Partizanu je Vulicevic. Tu hitno dovesti ozbiljno pojacanje pa onda sve ostalo. Lik ne doprinosi napadu, a u odbrani ne postoji

avatar
srpskaspartacrnagora
Wednesday, 04.04.2018
12:50

Neophodna su oba beka, jos jedan zadnji vezni, jedno dobro krilo koje se snalazi i lijevo i desno, pravi centarfor.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
14:37

To je ta prica samo sto bih ja uvek pre napisao centralni nego zadnji vezni, ali dobro:-D

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Thursday, 05.04.2018
07:43

Nisam znao da stvarno mislis na zadnjeg, to je nesto drugo:-D Kosovic je opet blizi ofanzivnom nego centralnom veznom, malo toga on radi u defanzivi, a ni Vakulko nije mnogo bolji po tom pitanju. Nisic moze da bude rezerva kao centralni vezni, a slazem se da nam treba jos neko za alternativu Zdjelaru sad kad je Radin (volsebno) otisao. Inace, ne navijam za Barselonu, a video sam to:-D Da nisi ti taj sa zastavom? :-D

avatar
srpskaspartacrnagora
Wednesday, 04.04.2018
22:43

Pa znas zasto kazem zadnji, jer mi sem Zdjelara drugog nemamo. Jevtovic je krajnje neozbiljan. A na centralnog imamo Kosovica, Vakulka a i Pantic je sada sposoban da igra dosta vise pozadi nego ranije. Ipak kada sad bolje pogledam stvari, treba nam i zadnji i centralni vezni. Pozdrav, evo Partizanova zastava na Kamp Nou

avatar
Raky_b
Wednesday, 04.04.2018
11:43

Jedan odbranbeni(stoper), jedan napadac i napokon zamena za Leonarda su neophodni

avatar
Bianconeri Belgrado
Wednesday, 04.04.2018
11:40

Stojkovic moze da ostane,ali ako iskrsne nesto treba doci Rockov iz Vojvodine,umesto levog beka Miletica Gaet Bong,jeste da se ovaj popravio ove polusezone al potrosio je on sav kredit kod navijaca svojim kiksevima,sto se tice drugog Nemanje Miletica on ima prilike do kraja prvenstva da pokaze sta zna,ako ne bude primio bas puno golova kao u protekloj sezoni moze da bude u prvoj,na desnom beku obavezno nov igrac,Vulicevic je dosta dao Partizanu,ali ipak vreme mu je da ide,u veznom redu treba dovesti Medojevica,Zdjelar naravno prva,(mislim da bi to bio najbolji vezni red u proteklih 7,8 godina),levo krilo bi mogao neki stranac,Brazilac naravno,ali da bude siguran bar 70 posto kao Leonardo,u suprotnom neki domaci,ja sam pratio jednog Fabrisija iz Portugalske lige,mada mislim da tesko mozemo da ga dovedemo. Na desnom krilu moze Tosic,ako se dobro oduzi do kraja sezone,na ofanzivnom veznom Pantic i napadac nek bude neka bomba!

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
14:21
avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 04.04.2018
11:32

Stojkovic(Jovicic-Popovic)-Vulicelic(Cucin),N.R.Miletic(Mitrovic),Markovic(Bosnjak),Miletic(Urosevic)-Zdjelar(Nisic), Kosovic(?)-Tosic(?),Pantic(Ivanovic),Djerlek(? ili obrnuto)-Ozegovic(Jovanovic). Dovesti desnog beka (A. Ignjovski), stopera (U. Vitas, A. Pantic), zadnjeg veznog (R. Petrovic), prednjeg veznog (D. Meleg), desno krilo (M. Tosseti), levo krilo (M. Sulejmani), napadac( N. Stojiljkovic). Otkupiti Zdjelara i Pantica. Prodati: Vulicevica, Ostojica, Jevtovica, Kosovica, Sumu, Jankovica, Tavambu, DJILASA! i Ozegovica. Antonova vratiti Grashoperima. Ispratiti Ilica u penziju (iako nekad proigramo tek kada Sale udje u igru, sto je tuzno s obzirom da covek ima 40 godina, uskoro 41-u)

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
14:25

Kakav Kosovic u prvoj postavi?! Ignjovski je ipak bolji kao zadnji vezni, desnog beka bolje da igra neko ko je samo to i nista vise, Jovanovic je bolji igrac od ozegovica, ali, ne zeli da potpise novi ugovor sto me jako rastuzuje jer time pokazuje da i dalje -izbacujemo- nezahvalnu decu... P.S. Raca nije defanzivni vezni, covek je -osmica-, ali spora i lenja pita:-)

avatar
Partizanov Bombarder
Wednesday, 04.04.2018
11:08

Ja samo ne znam sta je sa Bosnjakom,dečka nema nigde,a šansu mu nisu dali!?

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
14:37

Slabo trenira:-D

avatar
petar000
Wednesday, 04.04.2018
15:59

Zato sto je slab. Na onom turniru klinaca u Rumuniji je ubedljivo najgori bio. ne moze se davati sansa svakom po svaku cenu. Mora zasluziti tu sansu.

avatar
zlogi
Wednesday, 04.04.2018
10:26

pre svega nam treba dobar trener, a potom i neko ko ce znati da dovede dobrog (za nase uslove) igraca a da ga ne preplati ^^

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
10:04

A sva ta pojacanja ce Ivicin kum Rusmir da nam nadje Hahaha

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
09:57

Moja greska, mislim da ce nam cak vise trebati neko na desnom krilu jer je na levoj sad bas guzva, a ne bih voleo da ugusimo Kokira koji je veliki biser.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
09:53

Oba beka, jedan stoper, levo krilo(,) (p)a i spic:-) Treba nam i centralni vezni (za rotaciju ako nista drugo) AKO vec ne racunaju na Nisica (toliko) ozbiljno.

avatar
Bianconeri Belgrado
Wednesday, 04.04.2018
11:24

To majstore,samo kad bi sinuli neku bombu kao Leonardo,ili bar nesto kao 70 posto njega.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
14:20

Moze Sulejmani pa da to bude mozda i vise od 100 posto? :-D Stvar ukusa, naravno.

avatar
Cfckg
Wednesday, 04.04.2018
09:52

Pantic na AMC,treba zadnji vezni

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 04.04.2018
10:02

Vise ipak centralni vezni, drugim recima, centralni/zadnji ili zadnji/centralni.