Saša Ilić - Za čim žali, čemu se raduje...

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.11.2014.
15:03
Izvor: Sportske.net

Premotavajući film i rekapitulirajući sve ono što je uradio za Partizan na prethodnih 700 mečeva, Saša Ilić otkrio je koje bi momente iz karijere voleo da obriše a koji su oni na koje je ponosan.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kada je pre skoro dve decenije upisao svoj prvi seniorski nastup u FK Partizan, Saša Ilić (36) verovatno nije mogao ni da mašta da će u novembru 2014. godine postati drugi fudbaler sa najvećim brojem nastupa za klub iz Humske.

Utakmica 12. kola JSL između Spartaka i Partizana ostaće upisana velikim slovima u "fudbalski dosije" legendarnog veziste crno-belih jer je baš na tom susretu upisao sedamstoti nastupa u Partizanovom dresu sa brojem 22!

"Lepo je kada takav jubilej objediniš pobedom i uopšte mi nije smetalo što se desilo na gostujućem terenu. Kada tako nešto ostvariš u klubu u kome si odrastao i koji, posle porodice, voliš najviše na svetu, onda je sve pred očima 'ružičasto'" utisak je Saše Ilića.

Kapiten Partizana odigrao je svoj prvi meč za crno-bele 26. oktobra 1996. godine u Čačku a onda je nepunih 18 godina kasnije stigao i sedamstoti nastup za klub iz Humske.

Ispred Saše Ilića po broju nastupa ostaje još samo Moca Vukotić, čovek koji u očima legende deluje kao prototip legende kluba iz Humske.

"Rekao sam već, za mene je Moca Vukotić jedan jedini - najveći igrač u istoriji Partizana, a posle njega svi ostali. Počastvovan sam činjenicom da sam mu se približio i stao uz rame sa nekim ko je, po meni, neprevaziđen" rezonuje Saša Ilić.

Kada se uzme u obzir činjenica da se nalazi u poznim igračim godinama a da Momčilo Vukotić ima 791 nastup u crno-belom dresu, teško je očekivati da će Sale kapiten dostići nekadašnjeg fudbalera i trenera Partizana.

Kada bi u datom trenutku podvukao crtu, Sale, ipak, ima više razloga za sreću iako postoje momenti koje bi želeo da izbriše iz svoje dugogodišnje karijere.

"Voleo bih da sam odigrao još koju Ligu šampiona sa Partizanom, da mi se nije desio taj promašaj protiv Reala, da sam manje gubio od Zvezde. Sa druge strane, osvojio sam devet titula, tri kupa i bio deo kluba u pomenutim Lige šampiona. To me čini ponosnim, jer kada bih sutra ostavio fudbal ne bih zapravo imao za čim da žalim" zaključak je Saše Ilića.

Ukoliko redovno bude igrao do kraja tekuće sezone Saša Ilić mogao bi da nakupi još dvadesetak nastupa u crno-belom dresu a onda, ko zna, možda padne još jedan ugovor na godinu dana čisto da se obori još koji rekord i ispiše još koja stranica klupske istorije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Tuesday, 11.11.2014
17:21

"Mi smo DECA PARTIZANA, budi slobodan i svoj, kad porastem jednog dana, bicu COVEK, a ne broj" #22

avatar
Homer J.Simpson
Tuesday, 11.11.2014
18:04

Raduje se zbog jedne stvari....
Ne mora da ceka turneju pehara LS,da dodje u BG,vec moze lepo da proseta do Ljutice Bogdana,u muzeju Zvezde ima taj veliki usonja...........
I evo bio je iskren,rekao je da vi voleo da je manje gubio od Zvezde,ali dobrosta sad,treba da mu je cast sto je gubio od ZVezde...

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Tuesday, 11.11.2014
18:51

Znao sam da ces se uhvatiti za taj deo Saletove izjave, ali mislim da je bas i ne shvatas, coveku je zao sto je gubio od vas onakvih nikakvih:-D Sasa Ilic i Kaka, jedini brojevi #22 koji nesto znace, legende koje hodaju:-D