Saša Ilić rešio dilemu - Mesi ili Ronaldo! Podsetio i na Partizanovih 10:0!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.04.2018.
10:46
Izvor: Sportske.net

Za Saleta ova dilema ne postoji, a praznični vikend bio je prilika da se podseti i lepih uspomena u crno-belom dresu.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Kapiten Partizana i u 41. godini ima bitnu ulogu u ekipi crno-belih, iako sada u prvi plan izbijaju njegovi saigrači, poput Armina Đerleka, koji nisu bili ni rođeni kada je on 26. oktobra 1996. godine debitovao za crno-bele.

Stariji navijači Partizana se sećaju, bila je to utakmica protiv Borca u Čačku koju je Partizan dobio sa neverovatnih 10:0, a Saša Ilić je u drugom poluvremenu ušao u igru, u dresu sa brojem 1 na leđima.

U intervjuu za zvanični klupski sajt, Ilić je prokomentarisao taj nezaboravni dvoboj.

''U odličnom mi je sećanju! To mi je bio debi u prvom timu Partizana, posle utakmice bio sam najponosniji dečak na svetu: ispunila mi se želja, dobili smo 10:0. Sve najbolje!'', istakao je Sale.

Iako je od tada prošla 21 godina i skoro šest meseci, Saša Ilić i dalje ''uskače'' na teren kada je teško, a to smo videli i ovog proleća, kada su crno-beli posle Plzenja ušli u lošu seriju rezultata. Njegov povratak u startnih 11 stabilizovao je ekipu koja je počela da pobeđuje, pa sada Sale opet može mirno sa klupe da posmatra svoje mlađe klupske drugove.

Zanimljiv Ilićev odgovor bio je i na pitanje koga vidi kao svog naslednika u Partizanu.

''Bambija Tošića! Ima manje godina… Šalim se, naravno, ne volim nešto da pričam o tome, moje neke ranije želje i zamisli i nisu išle u pravom pravcu. Možda su baš i moje reči nekome stvorile određeno breme, neću to više da radim. Ima mnogo mladih i talentovanih igrača i sigurno će neko naslediti mene i svakog ko ode iz Partizana'', objašnjava Ilić.

Narednog vikenda je 157. večiti derbi, sa Ilićem ili bez njega na terenu?

''Derbi je specifična utakmica, svi živimo za nju, imao sam sreću da sam odigrao ih puno. Prioritet je da Partizan ostvari pobedu, ako bude potrebno – tu sam, ako ne – uopšte se ne opterećujem lično. Važno je da mi slavimo!'', kaže Ilić, koji je osetio i atmosferu istanbulskog derbija dok je igrao za Galatasaraj, ali ipak daje prednost našem ''večitom derbiju''.

Individualno, danas je najveći rivalitet na relaciji Leo Mesi - Kristijano Ronaldo, mišljenja su podeljena, ali Saša Ilić tu nema nikakvu dilemu.

''Mesi. Uvek! U poslednjoj deceniji Mesi je najbolji igrač na svetu, uz dužno poštovanje Ronaldu, Argentinac je bolji igrač'', zaključio je Ilić.

Na pitanje Biljane Obradović da uporedi današnje svetske asove sa nekadašnjim, poput Maradone, na primer, Ilić je takođe izneo jasan stav.

''Majstor fudbala uvek može da igra, navešću par primera koji to potvrđuju. Mateus je meni bio trener 2003, imao je preko 40 godina, u nekim situacijama kad smo igrali fudbal, naročito ševu, nije zaostajao za nama, čak je bio i bolji. Ubeđen sam da igrači koji su nekad igrali na visokom nivou, mogu to ponovo'',
poručio je Ilić.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jedi govna!
Monday, 09.04.2018
20:18

Ronaldo je daleko bolji i kompletniji igrac

avatar
SvetskiSampion
Monday, 09.04.2018
07:25

Ronaldinho pa ostali kako hoce.

avatar
magister
Sunday, 08.04.2018
17:35

Otkad pratim: Pele, Krojf, Maradona, Mesi. Ronaldo je fenomenalan igrač i možda bi se mogao izdvojiti kao igrač koji je od svih igrača ikad najduže i najviše puta uspeo da igra na svom maksimumu, fizičkih, tehničkih, taktičkih mogućnosti. Ako bih proširio spisak za jednog ili dvojicu, tu bi bili Ronaldo CR i Ronaldinjo, CR ispred, zbog svih fantastičnih rezultata koje je postigao. A Saša je nastavak Partizanovog vođe: Bobek, Vladica Kovačević, Bora Đorđević, Moca Vukotić - Saša Ilić. Naravno da tu ima još fantastičnih igrača, ali ovo su oni koji zadovoljavaju kriterijum - vrhunski tehničari i igrači, vođe i autoriteti na terenu, mislim da samo Bora nije bio kapiten, on je bio previše fudbalski boem za tu ulogu. Blizu bi bio i Čava, ali je igrao kratko i po ponašanju bio najbliži Bori Đorđeviću.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 08.04.2018
14:57

Salenko zna:-D

avatar
rosen.manutd
Sunday, 08.04.2018
14:09
avatar
Comy
Sunday, 08.04.2018
14:01

To rivalstvo su izmislili mediji I zbog marketinga.svi koji znaju imalo o fudbalu reci ce da je messi bolji.to je realnost I tocka.

avatar
Armani
Sunday, 08.04.2018
13:28

Dokaz tomu jeste koliko barsi on znaci a koliko realu ronaldo...ronaldu namjesti i on je ubojica u 16 metara a messi igra i napadaca i veznog organizuje igru vraca se u odbranu uzme loptu i zabije...tu je razlika

avatar
Realan_PFC
Sunday, 08.04.2018
16:22

ispadne da ronaldo daje golove samo kad mu serviraju na tacni po ovom tvom poredjenju, istina je daleko od toga. Ronaldo daje golove iz nemogucih situacija, leva, desna noga glava, peta, kad najmanje ocekujes on postigne go, svaki sut milimetarski tacan ........... mesi ima najbolju tehniku na svetu, neosporno, lepi mu se lopta za nogu, brz sa loptom u driblingu ......... ako se se secas ronalda kad je kretao da igra fudbal svaki put kad dobije loptu morao je bar 1 dribling da uradi, spradao se sa protivnicima. on je sad to izbacio i podredio sebe konkretno ucinku, davanju golova, asistencijama, retko kad uzme da dribla, pretvorio je sebe u masinu i to daje ucinak na terenu

avatar
Armani
Sunday, 08.04.2018
22:06

Najprecizniji milimetarski sut mu je bio protiv barse kad mu je lopta utekla:) druze onaj ko se razumije u fudbal,zna da je messi sa loptom najbolji da si iz nicega stvori prostor,zabija golove organizuje igru ima najvise asista,u zadnje 3-4 godine su neymar i suarez uz messija zabili vise golova za duplo od bejla i benzeme uz ronalda. Nije to ronaldo sad izbacio jer nema vise 20 godina da to i moze,danas mu je za gol bejl namjestio ko na tacni..ronaldu treba prostor,njega na malo prostoru nema nigdje,on ne gadja saigraca u trepavicu tj.asistira,nego namjesti gol kad doda loptu...tu ti je velika razlika i po cemu se vidi da je messi bolji i kompletniji igrac.

avatar
Osijek 51
Sunday, 08.04.2018
12:24

Nikada ne bi uzeo u tim padavicara, simulanta Ronalda, za njega je Mesi Pele, a sto se tice Ilica, krajnje je vrijeme da prestane. Sramota je da se sa djecom gura po terenu i svadja sa sudijama. Pa da je htio Vukotic bi jos i sada tako mogao igrati...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 08.04.2018
12:05

Saki neprelazan u odbrani. Tako je, ipak je Leo sa onoga sv(ij)eta...

avatar
Dalibor owns Steffi!
Monday, 09.04.2018
20:09
avatar
Boixos_Nois
Sunday, 08.04.2018
11:27

Nisu mišljenja podeljena nego 90% onih što su neutralni govore da je Messi bolji, a ovih ostalih 10% nema pojma o fudbalu...

avatar
Consigliere 1927
Sunday, 08.04.2018
14:25

Po cemu bolji? Ako gledas kompletnost igraca Ronaldo je 3x bolji, ako gledas tehniku Mesi je 3x bolji. Ronalda je teze cuvati nego Mesija jer je opasniji dosta, evo ti primer Barcelona Roma, Mesi se realno nije video, 3 igraca ga okruze uvek takav je italijanski fudbal i nema ga, vise puta mu je Manolas uzeo loptu nego sto je prodora napravio. Obojica su vrhunski igraci ali Ronaldo je kompletniji igrac i ima sve, glava, leva, desna, skok, dribling, dok Mesi ima samo levu i dribling, ne moze se reci da je kompletniji od Ronaldo, ali tehniku Mesi ima najbolju na svetu i tu nema sta da se prica, provlaci se kroz igrace kao duh, slicno igra kao i Maradona, a ja to volim na primer.

avatar
fafasfaasf
Monday, 09.04.2018
21:08

A ja mislim da 60% koji misle da je Messi su navijaci barselone koji nemaju blage veze sa fudbalom ostalih 40 koji misle da je ROnaldo su neutralni navijaci koji znaju nesto o fudbalu.

avatar
BarsaSaMarsa10
Sunday, 08.04.2018
18:31

Ta kompletnost o kojoj ti pricas je atletska,ne fudbalska...

avatar
iigor92
Sunday, 08.04.2018
16:50

Haha druze. Pa evo ti si Mesi, i okruze te 3 igraca. Znaci ti ispadas iz igre, ali ispadaju i protivnicka 3 igraca. I onda ostane 7 na 9. Znaci Messi vec svojom pojavom pravi višak. A ako si ikad igrao fudbal onda bi trebao znati da je jedan od ciljeva napraviti višak igrača jer je tako lakše dati gol. I kad je već taj Ronaldo toliko bolji i toliko ga je tesko cuvati, zasto je u El Clasicu, Zidan igrao sa Kovacicem kao flasterom na Mesiju? Zasto Barselona ne igra flastera na Ronaldu?