Saša Ilić pretekao i Duleta Savića!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.09.2014.
19:50
Izvor: Sportske.net

Gol koji je postigao protiv kragujevačkog Radničkog, potvrdio je ubedljiv trijumf Partizana na ''Čika Dači'', ali ima još veći značaj za kapitena crno-belih.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

To je, naime, bio 121. pogodak Saše Ilića u prvenstvenim utakmicama u dresu Partizana, a značajan je zbog toga što se legendarni kapiten kluba iz Humske popeo na osmo mesto Liste strelaca svih vremena na domaćoj sceni.

Kreator igre Partizana je jučerašnjim golom u finišu meča sa Radničkim na toj, sedmoj poziciji, pretekao takođe legendarnog fudbalera Crvene zvezde Dušana Duleta Savića.

Tako je ispred 36-godišnjeg Ilića ostalo još sedam velikih imena srpskog i jugoslovenskog fudbala, i to: Slobodan Santrač, Darko Pančev, Duško Bajević, Bora Kostić, Frane Matošić, Todor Veselinović i Zoran Prljinčević.

Podsetimo, Saša Ilić je još od aprila ove godine i zvanično postao Partizanov najbolji strelac svih vremena, pošto je na klupskoj listi strelaca svih vremena pretekao Stjepana Bobeka.

A posle najnovijeg podviga, kapiten Partizana je u izjavi ''Novostima'' skromno naglasio da su rezultati ekipe važniji od svih ličnih rekorda.

''Uvek je lepo videti podatak o nekom rekordu, ali to je nešto čime se nikada nisam opterećivao. Golovi su dolazili, bilo ih je i biće, ali je mnogo važnije da ekipi ide dobro'', poručio je Ilić.










Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke