Saša Ilić i društvo zadovoljni žrebom, uz dozu opreza

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 19.06.2017.
15:05
Izvor: Sportske.net

Igrači Partizana veruju da su favoriti u duelu protiv Budućnosti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali postoji oprez zbog iskustva iz prošlosti

Partizan.rs/Miroslav Todorovic
Partizan.rs/Miroslav Todorovic

Povezane vesti

Reakcija prvotimaca Partizana na žreb za drugo kolo kvalifikacija mogu se svesti na onu sportsku frazu: "favoriti jesmo, ali treba to dokazati na terenu". Protivnik je podgorička Budućnost, a prvi meč igra se u Beogradu.

"Iskreno, ja sam zadovoljan žrebom. Igramo protiv Budućnosti, koja je prošle godine bila prvak. Prema mojim informacijama odigrala je fantastičan prvi deo sezone, a u drugom posustala i na kraju bila šampion zahvaljujući toj razlici. U svakom slučaju, mislim da je Partizan favorit, ali to treba pokazati na terenu. Ja se nadam najboljem", rekao je legendarni Saša Ilić novinarima koji su obišli tim na pripremama na Zlatiboru.

On je objasnio i zašto je Partizan favorit.

"Mi imamo ekipu koja je napravila fantastičan niz od 38 utakmica bez poraza. Dominantni smo bili u našoj ligi. Imamo tu nesreću da je otišao Bleki Milenković, ali Imamo dobru i kompaktnu ekipu, predvođenu trenerom Đukićem, koji će sigurno nastaviti ono što je Marko Nikolić napravio na jedan fantastičan način. Treba samo razmišljati da se što bolje spremimo i spremno uđemo u tu utakmicu i idemo korak po korak", rekao je on.

Ilić je igrao mnogo puta u Podgorici u vreme zajedničke države i tamo je stekao mnogo prijatelja. Novinare je zanimalo i da li je dobro to što se prva utakmica igra u Beogradu.

"Ja ne gledam da li je dobro igrati prvu kod kuće ili na strani. Neko iskustvo je govorilo da smo uvek bolje prolazili kada smo igrali kod kuće, tako da hajde da ne menjamo ništa. Tamo je prava fudbalska atmosfera. Budućnost je najveći klub u Crnoj Gori, ima armiju navijača. Mi smo uvek tamo dočekivani kako treba, nadam se da će tako biti i sada. Ja sam samo srećan što igramo protiv ekipe sa kojima je Partizan bio u odličnim odnosima. Partizan ima mnogo navijača tamo i nadam se lepoj atmosferi", rekao je Ilić.

Iskusnom Bojanu Ostojiću je drago što je protivnik Budućnost zbog blizine.

"Meni je drago što smo izvukli Budućnost, pogotovo zbog putovanja. Zbog toga mi je najviše drago. Mi imamo zacrtane svoje ciljeve. Moramo maksimalno da uđemo u tu utakmicu. Naravno, neće biti lako, Budućnost nije slučajno ušla u Evropu. Moramo već od danas maksimalno da se spremamo. Svako kolo je teško. Ako uđemo maksimalno, rezultat neće izostati. Imamo svoje zacrtane ciljeve, moramo da idemo korak po korak da bismo došli do njega", rekao je on.

Nemanja Mihajlović je takođe bio zadovoljan, ali se prisetio i velike škole od prošle sezone.

"Mislim da smo favoriti, ali to treba opravdati na terenu. Smatram da imamo veći kvalitet od njih. Jesmo favoriti, ali to ne mora ništa da znači. Videli smo i protiv Zaglebja: prvu utakmicu smo odigrali vrhunski, ali nismo pogodili šanse, a onda tamo ispali nesrećno. To je odlična škola, pogotovo jer je tu bilo mlađih igrača. Treba biti koncentrisan. I oni sigurno imaju svoje kvalitete, ali mislim da smo na ovim prostorima jedna od kvalitetnijih ekipa", rekao je Mihajlović.

Golman Nemanja Stevanović kazao je da ne prati mnogo crnogorski fudbal, ali da je poraz u prijateljskom meču od Zete opomena za njegov tim.

"Ne poznajem ih, ne pratim crnogorski fudbal, ali juče smo igrali sa Zetom i to je možda opomena za nas da njihov fudbal nije tako loš i da tamo ima dobrih ekipa, među kojima je sigurno i Budućnost. Favoriti jesmo, ali moramo to opravdati na terenu, ali i zadržati pobednički mentalitet od prošle sezone. Dobro se poznajemo i siguran sam da možemo da se spremimo za vreme", rekao je Stevanović.

Levi bek Nemanja Miletić ocenio je da su svi timovi koji su bili u žrebu "otprilike iste jačine".

"Nećemo nikoga da potcenjujemo, ali se nadamo prolazu u sledeću rundu. Mislim da je dobro po nas što se prva igra na našem stadionu, pred našom publikom, da pokažemo navijačima da ćemo biti u dobroj formi. Nadamo se pobedi i sigurnoj drugoj utakmici u Podgorici. Bitno je da se prođe drugo kolo i svi se nadamo da će tako biti", rekao je Miletić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Monday, 19.06.2017
19:44

Buducnost lakseg protivnika nije mogla dobiti.

avatar
R E V O L T
Monday, 19.06.2017
15:08

Nije 38 nego 37- jedino ako (ni)ste odmah posle finala Kupa o istom trosku odigrali i Superkup za koji niko ne zna:-D