Šaponjić: "Mnogo nam je stalo da odemo na EURO"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.03.2016.
19:27
Izvor: Sportske.net

Omladinski reprezentativac Srbije Ivan Šaponjić nada se da će "Orlići" savladati Crnu Goru u drugom kolu Elitne runde kvalifikacija i da će u duelu sa Francuskom odlučivati ko će na Evropsko prvenstvo.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije remizirala je sa Danskom na startu Elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se u julu održava u Nemačkoj.

Danci su na "Čika Dači" dva puta vodili, ali su "Orlići" na kraju uspeli da dođu do boda koji ih ostavlja u igri za plasman na kontinentalnu smotru. Strelac prvog gola za Srbiju Ivan Šaponjić izneo je nakon meča svoje utiske za "Sportske.net".

"Malo smo slabije ušli u današnju utakmicu, protivnik je preuzeo inicijativu na početku, bolje su se kretali i pokazali veću želju. Sredinom prvog poluvremena počeli smo da igramo bolje, stvorili smo nekoliko šansi..." kazao je Šaponjić.

Danci su do prednosti stigli u 56. minutu iz penala, a do tog momenta su bili dosta bolji rival.

"Na poluvremenu smo se dogovorili da moramo da uđemo jače u nastavku meča kako bismo ostvarili željeni rezultat. Odlučili smo da uđemo agresivnije u drugom delu i to je rezultiralo dobrim prilikama i golovima" dodao je Šaponjić.

U drugoj utakmici grupe "7" Francuska je u Jagodini savladala Crnu Goru rezultatom 1:0 što znači da će "Orlići" morati da dobiju južne komšije ukoliko žele da ostanu u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Čuli smo da je Crna Gora odigrala jako dobro protiv Francuske i da su ih u nekim trenucima nadigrali. Očekuju nas dve ozbiljne utakmice. Mislim da ćemo ostvariti pobedu i ako tako bude onda je sve u našim rukama. Nadam se da ćemo iskoristiti šansu koja nam se ukazala" istakao je Šaponjić.

Bivši fudbaler Partizana neće igrati protiv Crne Gore zbog parnih kartona ali je istakao da veruje u svoje drugove i to da će "Orlići" slaviti u drugom kvalifikacionom meču koji se igra u Gornjem Milanovcu.

"Neću igrati protiv Crne Gore zbog kartona ali verujem u svoje drugove i njihov uspeh. Pokazali smo veliku želju i zaista nam je stalo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo" zaključio je Šaponjić.

Utakmica sa Crnom Gorom na programu je u subotu od 14.30 na stadionu u Gornjem Milanovcu, dok Francuska istog dana igra protiv Danske u Jagodini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke