Saopštenje koje će izazvati reakciju: "Zvezdina velika dominacija u derbiju"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 19.10.2020.
13:40
Izvor: Sportske.net

"Crveno-beli" istakli nekoliko statističkih podataka.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Odjeci 163. Večitog derbija ne prestaju ni nakon prespavane noći.

Crvena zvezda je na klupskom sajtu izdala zvanično saopštenje u vezi meča u Humskoj, u kojem objašnjava na koji način je ekipa Dejana Stankovića dominirala u 11. kolu Superlige Srbije.

Saopštenje pod naslovom "Zvezdina velika dominacija u derbiju" u kojem su se "crveno-beli" fokusirali na nekoliko statističkih podataka prenosimo u celosti:

"Poznato je da večiti derbi sa sobom nosi dodatni pritisak. Upravo zbog te okolnosti naš stručni štab može da raduje činjenica da su 'crveno-beli' momci tokom čitavog duela imali posed lopte 69% dok je večiti rival ostao na 31%. Taj podatak dovoljno govori o odnosu snaga na terenu i dominaciji koju je Crvena zvezda prikazala na sinoćnoj utakmici.

Konstantna igra našeg tima i lopta u nogama koju su izabranici Dejana Stankovića imali u znatno većem delu duela, jasan je pokazatelj snage našeg tima. U prilog tome govori i činjenica da su odličan procenat u posedu lopte imali kako u prvom poluvremenu, tako i drugom delu igre. Naši momci su za jedan procenat bili uspešniji u prvih 45 minuta u odnosu čitav duel, tačnije imali posed lopte u prvom poluvremenu koji je iznosio je 70% naspram rivalovih 30%.

Dominacija naših prvotimaca nastavljena je i u drugom delu igre kada su crveno-beli bili samo za jedan procenat manje uspešni u odnosu na prvo poluvreme i imali posed lopte 69%. Procenti iz oba dela igre najbolje govore o konstantnom i dominantnom izdanju našeg tima, kojem je nedostajalo malo sreće u završnici kako bi rezultat na semaforu bio realan.

Baner


Najveći posed na sinoćnoj utakmici naši igrači imali su od 45. do 60. minuta duela i to 77%, što jasno pokazuje da je četa Dejana Stankovića u drugo poluvreme ušla sa jasnim ciljem i željom da u što kraćem vremenskom periodu dođe do izjednačenja.

Kako bi celokupna slika igre fudbalera našeg tima bila još jasnija treba napomenuti i dodavanja. Crveno-beli su bili neuporedivo bolji i na tom polju od večitog rivala. Puleni Dejana Stankovića upisali su 584 dodavanja od toga 507 preciznih, tačnije imali su 87% uspešnih dodavanja u odnosu na 71% večitog rivala. Međutim kada se uzme u obzir činjenica da je naš protivnik imao više od duplo manje dodavanja- ukupno 283, a od toga 202 uspešna, ovaj podatak još više dobija na značaju", objavio je aktuelni prvak Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bato C.
Tuesday, 20.10.2020
09:47

Šta kaže statistika, udaraca u gol je odbranio Stoković!?

avatar
vaske
Tuesday, 20.10.2020
08:13

PA NIJE SE IGRAO DERBI KO IMA VEĆI POSED LOPTE VEĆ KO ĆE DA DA GOL VIŠE.POSED LOPTE JE TAKTIČKA VARIJANTA TIMA KOJI VODI PA POJAČA DEFANZIVU I IGRA NA KONTRE..I KOJA JE DOMINACIJA ZVEZDE SA 10 ŽUTIH I CRVENIH KARTONA A TAJ SANOGO JE STVARNO KASAPIN,PA ON JE PESNICOM NAMERNO U LICE GAĐAO SUMU.TAČKA

avatar
ŠDanilo
Monday, 19.10.2020
21:02

Pa gubili ste 80% utakmice i logično je da ne srljamo po drugi gol. Za realno stanje uzmite pre prvog i posle drugog gola pa procenite pri nerešenom rezultatu ko ima veći posed.

avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 19.10.2020
18:40

Треба похвалити и партизан јер добро је играо класичан бункер.

avatar
jv
Monday, 19.10.2020
16:11

Koja crna dominacija! Imamo igrače da ih razbijemo, a mi jedva iščupamo remi. Stankoviću otkaz momentalno.

avatar
Shadows
Monday, 19.10.2020
15:14

Da su dali gol sigurno bi Partizan imao veci posed.Partizan je namerno prepustio inicijativu da bi iz kontre napao I bio opasan.cz bez suta na gol.Gol posle kornera koji nije postojao.Katai se okliznuo i zacudio kad je svirao korner.Sonogu je trebao da dobije crveni u 13 minutu a ne u 93.Dominacija Partizana u derbijima se nastavlja.zvezdanaesterac u sendvicarskoj ligi.cz ce jos 4.godine biti prvak neko je obecao terzi posle izbora.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 19.10.2020
15:01

Igrao se šesti minut 163. "Večitog derbija" kada je Filip Stevanović iskoristio grešku Strahinje Erakovića i postigao gol za vođstvo Partizana. Ovo je bio 10. put na prethodnih 15 njihovih susreta da je Partizan poveo.

Sa druge strane, za sve to vreme, crvena zvezda je uspela samo tri puta da postigne prvi gol na meču!

Znamo da Partizan ima seriju od tri pobede u Kupu, gde su redom bili bolji od svog rivala, sa po 1:0 i to golovima Ostojića, Milenkovića i Natka, ali, ni u prvenstvu ''crveno-beli'' nisu uspevali da prvi zaprete.

Leonardo je doneo jednu od najbitnijih pobeda u Derbiju ''crno-belima'' kada je u 89. minutu postigao prvi gol na meču u 152. Derbiju. On je i u 154. ligaškom meču ovih rivala postigao prvi gol, a na kraju je bilo 3:1 za Partizan.

Potom je u 156. derbiju Suma iz penala načeo zvezdu, da bi kasnije Milan Pavkov izjednačio. Potom su u dva vezana duela sa crvenom zvezdom Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić prvi postizali pogotke na meču, a septembru 2019. godine Sejduba Suma je opet bio strelac uvodnog gola na Derbiju koji se završio rezultatom 2:0 za crno-bele.

Osim na dva meča u kojima je bilo 0:0 Crvena zvezda je samo tri puta uspela da postigne prvi gol u duelima sa Partizanom u prethodnih 15 međusobnih duela.

Sa ovakvim startom, teško je pobeđivati najvažnije utakmice. Sa druge strane, Partizan je znao to da iskoristi, ali i da ispusti vođstvo, jer je od 10 utakmica na kojima je poveo pobedio na šest mečeva.

avatar
pfc11
Monday, 19.10.2020
14:49

Kad se sjetim derbija kad smo mi imali dominaciju na terenu a ima ih mnogo i glatko primali po tri komada iz kontri muka mi dođe od ovih komentara.Znali smo stvarati po desetak šansi a Zvezda nam uvali tri komada iz tri kontre.Broji se pobjeda a ne posjed.Volio bi da Zvezda ima dominaciju a da ih mi dobijamo na kontru kao što su oni nas godinama unazad.Stanojeviću da te zamolim ka roditelja Makni više sa gola ovog rukometnog golmana i ako doduše juče nije ništa kriv jedino što nezna ispucat loptu.Jedino što zna je da izljubi loptu.

avatar
magister
Monday, 19.10.2020
14:25

Kad neko ima svu podršku, politike, medija, finansijsku, a suštinski je dovoljna jedna jedina koja je ovde važna, a nesporna je, onda može da priča šta hoće, a to se u medijima proprati kako treba.

Još jednom sam pogledao utakmicu. Razočarao me je Stanojević izborom igrača, ali taktika je prilično u skladu sa onim što Partizan sada ima, a ima ukupno neuporedivo jači sastav od Zvezde. Ljubitelji fudbala će najbolje razumeti ako kažem da je ideja Stanojevića bliska onoj kojom je Ranijeri doveo Lester do titule u PL. Međutim, iako i u PL sudije onoliko greše, tamo - greše. A ovde - ne greše, nego ispunjavaju zadatke i obaveze, na manje ili više očigledan način. Da je Lester imao ovakvo suđenje u tom šampionatu, teško da bi se izborio i za opstanak u PL, a ne za titulu. Posle svakog gubitka lopte Zvezdinih igrača - sledili su ili faulovi s leđa, ili pregrubi startovi ili povlačenja za dres, to je bila očigledna taktika da se namernim faulovima spreči Partizanova orjentacija na kontre, a uz svest da će to sudija da isprati kako treba. Samo u prvih pola sata je Sanogo rukom u glavu udario i Asana i Sumu, drugom nažalost povredio oko (to mu verovatno nije bila namera, ali je namera da ga udari u glavu očigledna). I jedan i drugi udarac su bili između žutog i crvenog kartona, i to je bio poslednji momenat kad je Zvezda morala ostati sa igračem manje. Začudo, istinski majstor fudbala, Katai, juče jako motivisan, takođe je pravio faulove za žute i zaslužio dva žuta, a Gobeljić i Degenek i pre njega. Kod svakog ubacivanja sa strane prilikom prekida Zvezdini igrači su pravili blokove i - faulove iz čega su dolazili do izglednih šansi, a sudija je to dopuštao. Tako je bilo i kod penala, prvo Kataji vukao za dres i onemogućavao Zdjelaru da skoči, a onda glavom uputio loptu prema petercu gde je došlo do povlačenja, sad od strane Partizanovog igrača.

Pogledajte još jednom utakmicu i shvatićete da je u pitanju zaista igra zasnovana na taktikama o kojima pišem, pri čemu se Zvezdina oslanja na sudijsku naklonost i omogućavanje da neregularnim načinom onemogući protivnika. Polupristojni ljudi bi makar ćutali o toj utakmici.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 19.10.2020
14:21

Terzicu sramota mars iz Zvezde!

avatar
Consigliere 1927
Monday, 19.10.2020
14:08

Da sudija nije seckao dobili bi jos koji. Svasta im je sudio na ovom mecu, ali nisu uspeli u svojoj nameri. Pobecicemo im vise od 20 bodova i ove sezone. To kakve golove daju na derbijima iz nasih gresaka to je strasno. Svaki derbi Borjan gol sjebe, udje pre napaljeno i hoce da je glavni on na terenu...

avatar
Kori Volden
Monday, 19.10.2020
14:17

Borjan je kriv sto je Erakovic koji je juce prohodao igrao i dao im loptu u noge ispred naseg sesnesterca, tako je. Nema veze sto su sedeli na klupi Milunovic i Pankov. Dace Bog da ovaj sarlatan, mister, fratelo mio ili kako se zove ode sto pre.

avatar
Consigliere 1927
Friday, 23.10.2020
22:59

Da Borjan je kriv, jer svaku loptu izlece, kup zbog njega gubimo 2 godine. Prosli derbi na JNA isto Borjan. Sad izlece bez potrebe, a malog Stevanovica vec opkolila nasa 2 igraca covek ga bocne. Natko mu da gol lopta 2 na sat ide. Vidi volim Borjana i odlican je golman, za nase uslove vanserijski, ali sto se derbija tice, svaki zasere. Jednostavno treba da shvati da ne moze da bude najbolji na terenu u derbiju jer to nije prirodno, udje prenapaljeno i misli da je on glavni. Iskreno ti kazem derbi bolje da Popovic brani.

avatar
Petar Petar
Monday, 19.10.2020
16:09

Ajde jedan primer sta nam je dosudio a da nije bilo? Samo jedan. Inace vi u derbijima golove sve iz izradjenih situacija dajete, vezete prosto po terenu. Regularan gol iz igre niste dali od onog Radonjicevog. Lik nije dosudio jedan jedini prekrsaj nad Stevanovicem, jedan jedini nad Sumom dok je bio u igri. O kakvim ti poklonima od sudije pricas. Naravno da mora da sudi situacije gde krljate kao drogirani. Znam ja da vam se to ne sudi protiv drugih timova u ligi, pa vam sad nejasno, ali u derbiju bas ne moze toliko da vam se pusta.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 19.10.2020
14:02

Xaxaxaxa dominacija se sagleda u posedu lopte xaxaxa.
Ovi sem sto su gramaticki neobrazovani, pa moraju da prete redakcijama da ispravljaju njihove greske, sad su dokazali da se ni u fudbalski neobrazovani.
Primera radi ko je imao veci posed lopte na utakmici Marsej - Zvezda '91?
Ko je imao veci posed na mecu Celsi - Barselona, ne sezone kad je Celsi uzeo LS?
...
Posed lopte nista ne znaci. Ako znas da protivnik jedino moze da te ugrozi iz kontre, prekida, ili neke solo akcije (Katai), poveo si u petom minutu, sto bi se ti sa njim trkao, kad mozes da mu das loptu i on sa 70% poseda te nije ugrozio iz igre u prvom poluvremenu. Jedina prilika Falcineli iz prekida. Da je Markovic dao onaj onaj zicer, ili da je sut Asana usao, pricalo bi se o savrsenoj taktici Stanojevica.

Necemo sad zalaziti u detalje gde nam sendvicari pokusavaju objasniti da ostecena beonjaca nije faul gde se dobija minimum zuti karton.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 19.10.2020
14:21

Tvoji nivo komentara je isti kao i nivo sendvica koji jedes alpska salama kao sto sam ti vec rekao,toliko su ti se ogadili ti sendvici da ih stalno spominjes.Nismo znali da se razumes u medicinu i da si odmah stigao da vidis i prepoznas nenamerni prst u oko kao ostecenje beonjace:),pa ljudi kad bi znali kakav dar imas ne bi ti dali da trosis vreme ovde.Znaci vasa taktika je bila da nam date loptu 90 minuta,ma sta kazes:).Jedina prilika Falcinelija jel?Gobeljiceva stativa se ne racuna to nije prilika:),po cemu je onaj korner i sansa u prvom delu i los sut Nikolica,prodor Kataia ubacivanje na peterac,sve do voleja preko gola u drugom delu manja sansa nego vasa od Asana:)?Toliko si urnebesno smesan sa svojim komentarima i kontradiktoran da to postaje sve zanimljivije smeju ti se ljudi covece,uozbilji se malo iako je to jace od tebe.
Inace ovo saopstenje 'doktora madjije' je smesno,kakvi crni posedi lopte,ko jos igra za posed,fudbal se igra za golove.

avatar
Thomas N\'kono
Monday, 19.10.2020
14:49

Da, da...a kad vi pricate kako zvezda nije sutnula na gol i sl. Onda moze statistika, je li?

avatar
Kori Volden
Monday, 19.10.2020
13:58

Bravo doktori, to sto smo imali posed 70 posto je najbitnije i to nam donosi bodove. Sramotno je da ovaj nikad jadniji partizan ne mozete 5 derbija da dobijete a sramote ih Novi Pazar i Vojvodina, stidite se svi do jednog. Za mene je remi protiv ovakvog ocaja od ekipe ravan porazu.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Monday, 19.10.2020
18:43

Pa sa Partizanom odwvno vise nije derbi i svaka utakmica koja se ne dobije sa 2 razlike, smatra se porazom

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 19.10.2020
13:52

Hajde sad sve to isto izracunajte i prikazite samo sa jednim igracem manje u prvom i sa dva ili tri igraca manje u drugom poluvremenu jer to je realna slika, a ne ono sto se desilo. Kako da igras normalno kad znas da mogu da te iskasape na terenu, ni ja ne mogu previse da ih krivim...

avatar
Stefan Lazović
Monday, 19.10.2020
14:07

I tri penala za partizan si zaboravio, mada nisam siguran da ste toliko puta uopste usli u sesnaesterac. Da bas su se usrali pa zato nisu igrali... Znamo ko je koga kasapio i kako u predjasnjim derbijima.

avatar
Deki.Stankovic.5
Monday, 19.10.2020
14:52

Kad nam glavni kasapini pricaju o tome sve dobija nekako smesnu notu,dokle bre lazni moralisti dokle? :)

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 19.10.2020
14:27

Ko se usrao pa nije igrao? Znamo, vi ste nas.