Saopštenje iz Lučana kao odgovor Radničkom: "Ovo što ste uradili je ružno!"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 23.01.2018.
13:30
Izvor: Sportske.net

Radnički iz Niša se oglasio saopštenjem u kojem su se u Lučanima našli "prozvanim".

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Nakon odlaska Badua koji nije uspeo da prođe probu u Radničkom iz Niša, oglasio se taj klub saopštenjem u kojem su istakli da je on "igrač za nižerazredne klubove, a ne za klubove koji imaju evropske ambicije".

Badu je potpisao ugovor sa ekipom Mladosti iz Lučana, zbog čega su se Lučanci našli prozvanim.

Oni su se obratili javnosti saopštenjem, u kome napominju da su kao "nižerazredni" klub izborili plasman u Evropu i imali rezultate za primer u prethodnih pet godina i da nije posao Radničkom iz Niša da se bavi njihovim pojačanjima.

"Već godinama imamo način na koji radimo i na koji poslujemo, a tu pre svega mislimo na postignute rezultate. Podsetili bi javnost, a i one koji nas prozivaju, da smo mi kao „nižerazredni“ klub u poslednjih pet godina napravili rezultate za primer. Napravili smo šest ili sedam značajnih transfera naših igrača u inostranstvo, zahvaljujući čemu smo infrastrukturu podigli na visok nivo. Takođe, izborili smo plasman u evropsko takmičenje, što je san mnogih „višerazrednih“ klubova, koji su u evropskom takmičenju poslednji put nastupali još u prošlom veku.

Način na koji mi radimo je naša stvar, kao i odabir igrača koje dovodimo u naš klub. Ne mešamo se u rad drugih klubova, niti koga prozivamo, niti koga potcenjujemo. Ono što je napisano o našem klubu, govori više o njima nego o nama, a nekada nije važno šta je rečeno, već ko je rekao.

Ružno je omalovažavati stranog igrača i davati paušalne ocene o njegovom kvalitetu. Kako je nama poznato, prvi put u istoriji fudbala se putem saopštenja analizira kvalitet nekog igrača, ali pošto to mišljenje dolazi od strane veoma iskusnih sportskih radnika ili od strane  iskusnih trenera sa dosta utakmica naše lige i sa dosta osvojenih bodova, nas ništa ne čudi.

O tome da je u medijima iznet niz neistina o igraču koga smo angažovali govori i izjava njegovog menadžera, koju je prosledio medijima.

Kao klub dosta ulažemo u sve segmente fudbalskog sporta i nećemo dozvoliti da nas bilo ko nipodaštava, omalovažava i suzbija naše ambicije u ovoj takmičarskoj sezoni"
, stoji u saopštenju Mladosti iz Lučana.

Nije to sve, oglasio se i Bratislav Ristić, menadžer ovog fudbalera, koji je ocenio da su u Nišu većina donela odluku da ovaj igrač zaigra za Radnički, ali da angažman nije realizovan zbog "nekog ko o svemu odlučuje", ali da je Mladost pravi tim za njegov dalji napredak i da nema potrebe da se širi prašina oko ovog fudbalera.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brat
Tuesday, 23.01.2018
17:40

rućno od strane Radničkog, šteta, zaslužuje takav klub upravu i čelnike koji su mnogo viši nivo. Ovo mi liči baš na nižerazredni klub, ali nije Radnički kao klub kriv za to, nego njegova nižerazredna uprava

avatar
Kokorayko
Tuesday, 23.01.2018
16:50

Imam neki osećaj da će ovaj isti igrač da razvali Radnički iz Niša, kada bude igrao protiv njih. Zbog procena naših sjajnih stručnjaka

avatar
RG VILI
Tuesday, 23.01.2018
15:27

Radnicki-Toncev-obraz je djon

avatar
Markic85
Tuesday, 23.01.2018
15:03

Nislija sam, volim Radnicki... ali kada procitah tu vest pre par dana ostao je gorak ukus, NEKULTURNO je pricati i da je tako, a mirise mi da bas i nije nego su druge stvari u pitanju.