Saopštenje iz Kruševca: "Prijava protiv Lalatovića!"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 17. decembar 2018.

  • 21:20

  • Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Fudbalski klub Napredak iz Kruševca reagovao je tokom večeri zvaničnim saopštenjem povodom incidenta koji se dogodio na konferenciji za medije posle meča sa Radničkim iz Niša.

Saopštenje iz Kruševca:
Foto: Sportske.net
Poslednja utakmica poslednjeg kola jesenjeg dela sezone u Super ligi Srbije završena je pobedom Radničkog iz Niša (2:1), ali je posle fudbalskog odmeravanja snaga usledilo treće poluvreme na konferenciji za medije.

Strateg FK Radnički Nenad Lalatović nije bio zadovoljan pitanjem koje mu je postavljeno od strane portparola FK Napredak Valentine Vasić, a situacija je vrlo brzo eskalirala pa je došlo do ozbiljnog verbalnog sukoba.

Tim povodom FK Napredak oglasio se tokom večeri zvaničnim saopštenjem za javnost u kojem je osudio ponašanje "novinara jednog lokalnog portala" i trenera Radničkog Nenada Lalatovića protiv kojeg će Valentina Vasić podneti prijavu Disciplinskoj komisiji FS Srbije.

"Povodom incidenta koji se dogodio na konferenciji za novinare Fudbalskog kluba Napredak, nakon odigrane utakmice 21. kola Super lige Srbije, Napredak - Radnički Niš dajemo sledeće saopštenje:

Fudbalski klub Napredak se ne oseća odgovornim za incident koji je nastao na konferenciji za novinare nakon završene utakmice, jer se incident desio između trenera FK Radnički Nenada Lalatovića i novinara lokalnog portal Stevana Milutinovića.

Trener Radničkog, Nenad Lalatović je nakon postavljenog pitanja službenog lica kluba, Valentine Vasić, koje je glasilo: 'Da li ste srednji prst pokazali vašem rukovodstvu, rukovodstvu Fudbalskog kluba Napredak, ili navijačima Napretka, obzirom da smo svi sedeli na istoj zapadnoj tribini?' verbalno napao Valentinu Vasić, PR-a Fudbalskog kluba Napredak, iznoseći niz uvreda, koje se jasno vide i čuju na snimku sa konferencije za novinare.

Na Lalatovićevu konstataciju da su mu navijači psovali decu, jedan od prisutnih akreditovanih novinara lokalnog portala Stevan Milutinović je, izazvan nastupom Lalatovića i vređanjem svih prisutnih, opsovao Lalatovića, koji mu je uzvratio nizom psovki, da bi onda usledila uvreda službenom licu kluba Valentini Vasić, rečima: 'Budalo
poremećena'.

Ovakvo ponašanje trenera Radničkog, Nenada Lalatovića, u najmanju ruku je neprihvatljivo, imajući u vidu da je Lalatović bio trener Napretka, kao i to da ga je FK Napredak promovisao kao trenera, da bi svoju karijeru nastavio u Crvenoj zvezdi, Čukaričkom, Vojvodini i Radničkom iz Niša.

Vređanjem službenog lica kluba, na potpuno privatnoj osnovi, bez bilo kakvih argumenata, pokušavajući da opravda svoje sramno ponašanje na terenu tokom utakmice, Lalatović je još jednom pokazao svoju 'kulturu'.

Protiv Nenada Lalatovića, službeno lice Fudbalskog kluba Napredak, Valentina Vasić, podneće prijavu disciplinskoj komisiji FSS.

Fudbalski klub Napredak najstrože osuđuje ponašanje trenera Nenada Lalatovića i novinara Stevana Milutinovića, i smatra ih neprimerenim ljudima koji se bave sportom
", navodi se u saopštenju FK Napredak.

Kompletan snimak incidenta koji se dogodio na stadionu "Mladost" možete pogledati u prilogu. Upozoravamo da snimak sadrži psovke i da bi za pojedince mogao da bude uznemirujuć.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari