Saopštenje i Radničkog, traže novčanu naknadu od Fudbalskog saveza!

Autor: Beta Beta
petak 17.05.2019.
17:25
Izvor: Beta

Fudbalski klub Radnički kritikovao je današnju odluku da se finalna utakmica Kupa Srbije premesti iz Niša u Beograd, naveo da su time drastično oštećeni klub i grad i da će biti prinudjen da traži novčanu naknadu od Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Fudbalski savez je jesenas odlučio da se finalna utakmica Kupa Srbije odigra u Nišu na stadionu "Čair", ali je Takmičarska komisija iz bezbednosnih razloga odlučila da se domaćinstvo preseli iz Niša u Beograd, nakon što su u finale prošli Partizan i Crvena zvezda. Današnjim žrebom odlučeno je da se utakmica odigra na stadionu "Rajko Mitić", 23. maja od 19 časova.

Radnički je u polufinalu izgubio od Partizana, a bez obzira što se nije plasirao u finale, smatra da je drastično oštećen novom odlukom i da će veliku štetu trpeti klub i sam grad.

"Grad Niš godinama veoma uspešno ogranizuje finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u košarci, u kojem se najčešće za titulu bore upravo Partizan i Crvena Zvezda, tako da priča o bezbednosnom riziku jednostavno nema utemeljenje", piše u saopštenju.

Radnički je naveo da je prethodnih meseci uložio mnogo sredstava u pripremu stadiona za finale Kupa, pa će sada biti prinudjen da traži novčanu naknadu od FSS.

"Takodje, Radnički će biti uskraćen i za 10 procenata zarade od prodatih ulaznica za finalni meč, što je ozbiljan udarac za klupsku kasu ekipe kojoj je svaki dinar i više nego potreban u pripremama za novi nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope
", navodi se.

Iz kluba su naveli da je Niš decenijama omiljena baza mnogim reprezentacijama i da je svaka utakmica visokog rizika besprekorno organizovana, a da je "ovim potezom, po ko zna koji put, omalovažen od onih koji misle da je Beograd centar sveta i da niko van njega u ovoj državi ne zaslužuje ništa".

Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev ljut je zbog odluke Takmičarske komisije.

"Na šta sada sve ovo liči. Radnički ne igra finale Kupa, nego igraju Partizan i Zvezda i hajde sada da poništimo ranije donetu odluku. Zašto, pitam, zašto. Zar pristalice fudbalskog sporta i ljubitelji fudbala, zar navijači ova da naša do sada najuspešnija srpska kluba na jugu i jugoistoku Srbije, nemaju pravo da vide crveno-bele i crno-bele u direktnom duelu na Čairu? Da li, kako ih zovu 'večiti' rivali  moraju da igraju samo u Beogradu. Ovo je najblaže rečeno sramota onih koji su doneli ovu najnoviju odluku koja je štetna i po fudbal i sve drugo", rekao je Tončev.

On je upitao ko će da obešteti klub, hotelijere, vlasnike ugostiteljskih objekata.

"Nama, kao klubu organizatoru finala po propisima pripalo bi 10 odsto od sume od prodatih ulaznica. Znači, ako bi na finalu bilo 10.000 gledalaca sa ulaznicama plaćenih prosečno po 500 dinara, prihod bi bio pet miliona dinara, što nedvosmisleno znači da automatski Radnički ostaje bez milion dinara. Ko će to nama da nadoknadi, ko će da podmiri naše dosadašnje troškove u pripremi finalne utakmice po mnogo osnova? Ko će da nadoknadi utrošeno vreme i definitivno veliku štetu zbog angažovanja nekoliko desetina ljudi, koji su uveliko radili na organizovanju svih sitnica i stvari za četvrtak 23. maj i za finale Kupa", naveo je Tončev.

U saopštenju se navodi da je "na ovaj način još jednom potvrdjen sav besmisao priča kako je Radnički bio favorizovan u Kupu Srbije i kako mu je trofej dodeljen još u oktobru, odlukom da se finale igra u Nišu".

"Nadali smo se finalu, dali smo sve od sebe na terenu, ali ove godine nismo uspeli i idemo dalje. Radnički je Partizanu sportski čestitao na pobedi u polufinalu i bio spreman da uloži sav mehanizam kluba u ogranizaciju finala koje on neće igrati, ali mu čak ni to nije dozvoljeno u okruženju u kojem su trofeji izgleda rezervisani samo za dva tima
", navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 17.05.2019
21:31

Zato što ste zajedno sa zvezdom spasavali srpski fudbal onih vaših 5-6 minuta. Ko s đavolom tikve sadi...

avatar
Колатерална Штета
Friday, 17.05.2019
19:41

Ovo je prvi put, a verovatno i poslednji da se slazem sa Tončevom. Ali matematika po kojoj je 10% od od 5 miliona jednako milion je tužna...

avatar
Marko HM
Friday, 17.05.2019
19:40

Ja jesam zvezdaš, ali zaista smatram da je potpuno nebulozno da se igra na našem stadionu. Nije Beograd jedini grad u Srbiji. Nišlije zaslužuju da se utakmica odigra kako je prvobitno odlučeno.

avatar
babaroga
Saturday, 18.05.2019
07:22

A kazi mi kako ces na stadionu koji ima dve tribine da razdvojis nase navijace, tri frakcije partizanki i jos obezbedis da mogu da dodju ljudi sa decom? Bezbednosne procene nisu bas najbolje u ovakvim uslovima.

avatar
Sasha_Voj
Friday, 17.05.2019
18:35

Sve stoji, al brate mili trebali ste da uložite na teren onda a ne okolo terena. Nije mi jasno da fss do sada nije uložio milion evra a postavio travu na min 10 terena. Valjda je to svrha novca u fss a ne da se pare samo stancaju I idu na kojekakve "druge" stvari. Recimo da je zvezda barselona a partizan deportivo la korinja ili obrnuto, Barselona nebi mogla da uspostavi svoju igru a la korunja bi bila u plusu jer njima odgovara. Nije to premijerska utakmica već finale gde oba tima trebaju da imaju dostup terenu gde mogu da pokažu svoj maksimum. Zao mi je nislija, zaslužili su da gledaju finale, što nisu uzeli kredit i postavili travu, od svega mogućeg u fudbalu to je nešto još i najeftinije

avatar
Vlada1927
Friday, 17.05.2019
18:28

Makar pokosite ono korenje između atletske staze i tribina ako želite veliku tekmu..

avatar
prike
Friday, 17.05.2019
18:18

Удри, Ивице, по београдизацији.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 17.05.2019
17:43

Opet oni nas optuzuju za nesto za sta uopste nismo krivi, naprotiv. Jedino ako ne misle da smo trebali da ih pustimo i da smo krivi sto smo ih prosli.