Saopštenje FSS - Od sledeće sezone gledaćemo kvalitetniji fudbal?

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.05.2019.
12:58
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Važni poslovi obaviće se ovog leta.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije oglasio se danas zvaničnim saopštenjem na svom sajtu, povodom brojnih infrastrukturnih radova na stadionima širom Srbije, a sve sa ciljem da se od početka naredne sezone domaće prvenstvo igra na mnogo boljim terenima, što bi trebalo da značajno poveća i kvalitet fudbala.

Za početak, novi tereni će se postavljati na superligaškim, ali vrlo brzo će slični radovi biti obavljeni i na terenima prvoligaških klubova.

U nastavku, saopštenje FSS prenosimo u celini.

''Jedan od najvećih problema sa kojima se suočava srpski fudbal jeste neodgovarajuća fudbalska infrastruktura. To se pre svega odnosi na stadione koji su građeni pre više od 50 godina, ali i na terene koji su u jako lošem stanju, daleko ispod standarda koje savremeni fudbal zahteva.

Na inicijativu FSS klubovi će iskoristiti pauzu između dva prvenstva da rekontruišu svoje glavne terene i postave nove travnate podloge. Novi tereni u skladu sa najsavremenijim zahtevima i standardima biće postavljeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Surdulici, Ivanjici, Lučanima, Šapcu...

Realizacija ovog veoma važnog projekta već je u toku, a radovi su započeti na stadionima Napretka, Partizana i Voždovca. FSS će narednih dana potpisati ugovore sa velikim brojem klubova, a predviđeni su radovi na sanaciji drenaže, postavljanju savremenih zalivnih sistema i nove travnate podloge najvišeg kvaliteta.

Na nekim stadionima će biti ugrađeni i grejači terena, a mnogi klubovi će uložiti značajna sredstva i na unapređenje pratećih sadržaja (tribine, sedišta, svlačionice, semafori, pomoćni tereni...). Pored superligaša, pomoć će dobiti i prvoligaški klubovi.

Namera saveza je da se klubovi u novoj sezoni nadmeću na novim, savremenim terenima kako bi kvalitet fudbala bio na višem nivou. FSS će pratiti realizaciju ovog veoma važnog projekta i prezentirati javnosti više detalja u narednim danima'', navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 28.05.2019
21:56

Federaciji. Sta mi je ovih dana, da sam pijan, ne bih toliko gresio u pisanju Hahaha

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 28.05.2019
17:19

Tereni sa grejačima na svim stadionima SL. Svi klubovi SL moraju da imaju reflektore. Strane sudije na svim utakmicama SL. VAR na svim utakmicama SL. SL sa 10 klubova i četvorokružnim sistemom tj. 36 kola. 1. šampion, 2--5 mesto igraju baraž za LE, ako je osvajač kupa 1-5 onda se 6. uključuje u baraž. 8 iz SL igra baraž za opstanak protiv 3 iz PLS, a 7SL vs 4PLS. 9. i 10. ispadaju iz SL, a ulaze 1. i 2. iz PLS. To je minimum za osetno kvalitetniju ligu i fudbal.

avatar
Man united
Tuesday, 28.05.2019
19:22

Све је ок осим смањивања броја клубова. Боље да их је више. Тако су мање шансе да један клуб уз пар филијала и судије освоји првенство ко у стара 'добра' Толова времена.

avatar
Man united
Friday, 31.05.2019
14:20

Зна се ко је познат по филијалама. Добро, сад сте се мало смирили, али не сме да се заборави чињеница да сте имали људе који су истовремено били у вашој управи и били председници клубова који се као такмиче против вас... На страну све то, овде те логика издаје. Ти ако хоћеш да неком тиму који има филијале отежаш, направићеш му лигу са више тимова, не са мање. Кад их има више, биће више и такмичарских мечева насупрот оних 'пријатељских'.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 30.05.2019
12:54

Ma nemo, da budu više klubova kao što su sada i za vreme zvezdinog Toleta da mogu klubovi da se protiv zvezde sklanjaju. Baš zato ne treba da budu više od 10.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 28.05.2019
15:38

Zahvalite se evropskoj fudbalskoj federacija koja vam je ''omogucila takav izgled'':-D

avatar
MMK
Tuesday, 28.05.2019
13:10

Odlicna vest! Bar ce na nesto da lici fudbal sledece sezone

avatar
Südkurve München
Tuesday, 28.05.2019
13:01

Jedini spas za nasu ligu je liga od 10 klubova, kao i Hrvati sto su uradili

avatar
Momcilo Stojanovic
Tuesday, 28.05.2019
13:19

U potpunosti se slažem.Četvorokružno,bez ,besmislene podele bodova i svako po dva puta domaćin i isto toliko gost.Biće 36 utakmica ,jedna manje,ali u svakom slučaju poštenije i regularnije.Kvalitet će se koncentrisati u deset klubova i igraće se neizvesnije utakmice.Trebalo bi da ispada poslednji,a deveti igra baraž sa drugim iz Prve lige.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 28.05.2019
17:13

Još odavno sam predložio 10 klubova, četvorokružni sistem, baraž za LE 2-5 ili do 6.mesto ako je osvajač kupa plasiran 2-5 mesta, zatim baraž za opstanak 7SL vs 4PLS i 8SL vs 3PLS, naravno 9SL i 10 SL ispadaju, a 1PLS i 2PLS upadaju, i tako svako mesto bukvalno nešto donosi i onda ne bi verovatno moglo da se namešta ni u poslednjem kolu, a ne od prvog kako sada rade. Slično uraditi i u PLS i u svim nižim ligama. Ali recite vi to zvezdi kojoj to ne odgovara jer se ona za sve pita kako Džule reče.

avatar
Südkurve München
Tuesday, 28.05.2019
14:31

Upravo tako i igraju u Hrvatskoj na taj nacin

avatar
Srbista07
Tuesday, 28.05.2019
14:02

Slažem se, samo što bi bilo bolje da 2, 3, 4, i 5. iz PLS igraju baraž između sebe, pa tek onda sa 9. iz superlige. Da se ne bi desilo da se prve dve ekipe rano odvoje od ostalih.