Saopštenje Delija: "Za sve kojima je Zvezda u srcu"

 • Autor: Đorđe Đokić

 • 23. avgust 2012.

 • 11:53

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Delije izdale saopštenje povodom situacije u klubu koje prenosimo u celini.

Saopštenje Delija:
Foto: delije-caffe.net
Uoči predstojećeg duela našeg kluba sa francuskim Bordoom, obraćamo se svima kojima je Zvezda u srcu. Mi, kao najverniji navijači Crvene zvezde, koji smo sve ove godine bili uz svoj klub, i onda kada nas je bilo dvesta na stadionu, i sada kada nas ima po petnaest, dvadeset ili četrdeset hiljada na svakoj utakmici, imamo obavezu da Zvezdašima ukažemo na neke činjenice.

Današnja brojnost i vaskrslo Zvezdaštvo nije došlo samo od sebe, niti je plod vrhunskih rezultata Zvezde, nego je plod dugogodišnjeg pregalaštva najvernijih Zvezdaša koji sve ove godine bude uspavane Zvezdaše, podsećajući ih da "nema velike Zvezde bez pune Marakane". Proteklih godina došlo je do iskazivanja neverovatne odanosti i ljubavi Delija i svih Zvezdaša prema svom klubu. Iako smo izgubili pet uzastopnih titula, mnogo derbija, o Evropi i da ne govorimo, mi smo iz dana u dan postajali sve jači. Moramo da shvatimo da mi ne navijamo ni za Lukića, ni za Prosinečkog, ni za Evandra - nego za Zvezdu! Svi oni rade za Zvezdu, a jedino mi živimo za nju!

Iako nam je žao što nas je napustio veliki Zvezdaš i legenda našeg kluba, iako dobro znamo da ova uprava nije dorasla da vodi klub kao što je Crvena zvezda, iako bismo svi voleli "da se vrate slavni dane naše prošlosti", iako nam se toliko toga ne dopada - mi navijamo za Zvezdu zato što je volimo, a ne zato što je najbolji srpski klub i prvak sveta! I da izgubimo 5:0 od Bordoa, i da ispadnemo u petu ligu - mi ćemo i dalje voleti svoj klub!

Ostaje nam da verujemo i da se nadamo, i da će naša fanatična podrška slomiti Bordo, i da će država prestati da gazi naš klub a favorizuje Partizan, a i da će neko smoći hrabrosti i imati želje da preuzme Zvezdu, neko ko bi dorastao takvoj obavezi... Ali u toj nadi i veri u bolje sutra ne smemo da odustanemo i dignemo ruke od svoje ljubavi, nego još masovnije i još fanatičnije da je bodrimo!

Pošto su neki mediji pogrešno protumačili naše saopštenje sa utakmice protiv Rada, ponovićemo da je našem strpenju došao kraj, i da ukoliko u nekom trenutku, bilo kada u toku sezone, bude jasno da je izgubljena trka za titulu, od tog trenutka za nas kompletna uprava nema šta više da traži u klubu.

Pre osam godina je u sličnoj slituaciji deljen letak na utakmici sa Zenitom! Tada je na sraman način oteran Dragan Džajić, a upravo je ovakav letak pozivao na to da se ne lomi na takvoj utakmici takva stvar i da se pruži šansa još par meseci legendi kluba! Međutim, hajka koja je vođena tih dana je urodila plodom i na toj utakmici je nastao haos koji nikako ne bi smeo danas da se ponovi! I tada je predsednik bio na stubu srama i tada su navijači i vođe bile "plaćene"... ali smo od tada do danas toliko otišli u sunovrat da je samo naše jedinstvo spasilo Zvezdu od katanca u ovih zadnjih par godina.

Dok je tadašnji "tiranin" Dragan Džajić, danas jedini na koga se cela Zvezdaška javnost poziva! Tada je grupa želela da ukaže da može samo gore da bude takvom promenom, i valjda je danas svima jasno koliko je to tačno bilo! Ovim ne želimo da izjednačavamo nikako legendu kakva je Dragan Džajić sa današnjom limitiranom upravom, ali želimo da skrenemo pažnju ljudima da je sever i tada i danas imao svoj stav, koji tada nije ispoštovan a pokazao se, sa ove distance, kao veoma ispravan! Bes je razumljiv kod svih ljudi, ali na kraju mora da se uradi najispravnije moguće za naš klub, hladne glave! Jedino tako pomažemo i nikako drugačije!

Delije i Zvezdaši moraju da znaju da zbog našeg jedinstva Zvezda još uvek postoji! I zato apelujemo na ljude da poštuju stav tribine ovaj put, da veruju ljudima koji su dali celog sebe za svoj klub i tribinu, da budemo jedinstveni! Jednom smo se opekli, nemoj istu grešku dva puta da ponavljamo! Valjda je grupa zaslužila svojim postupcima u zadnjih dosta godina da joj se veruje ako ima svoj čvrst stav!? Teraćemo upravu ukoliko nema ništa od titule, jednostavno je dogorelo dotle... Ali do tada, složnije i jače nego ikad bodrimo našu Zvezdu od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka, i protiv Bordoa i protiv Donjeg Srema! Jer, Zvezda je život, sve drugo su sitnice!


Delije Sever
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari