Santoš nas uverava: "Vezni igrači Srbije su bili fenomenalni"

Autor: Pavle Knežević
subota 07.09.2019.
23:36
Izvor: Sportske.net

Fernando Santoš bio prezadovoljan izdanjem svog tima.

Epa/Rodrigo Antunes
Epa/Rodrigo Antunes

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Portugala je bio prilično zadovoljan posle utakmice sa Srbijom zbog sjajne igre njegove reprezentacije koja je ispoštovala dogovor iz svlačionice.

Odigrali su dobru utakmicu, a Santoš je istakao i da je njegov tim zaslužan za loše izdanje naše odbrane.

"Čestitke igračima, bili su kompetentni, bili su bolji i zaslužili su ovu pobedu. Činjenica da me jeste iznenadio napad, očekivao sam bolju odbrambenu tehniku, radili su više na posedu lopte, ali sve u svemu, zadovoljan sam rezultatom. U prvom poluvremenu smo nesumnjivo imali problema da se izborimo sa reprezentacijom Srbije, koja je svakako odlično odigrala. U odnosu na našu prošlu utakmicu, sada smo imali bolju kontrolu, bili smo manje ranjivi i nastojali smo da osvojimo više odbrambenog prostora Srbije. Vezni igrači Srbije su ovog puta bili fenomenalni, ali smo uspeli boljom kontrolom da se izborimo sa time", rekao je Santoš.

Ističe i reprezentaciju Srbije, a za svoje igrače ima samo jednu kritiku.

"Srbija je odličan protivnik, nema sumnje, ali smo mi ovog puta bili bolji. Imali smo veću raznolikost, dobro smo počeli. Srbija je više išla na kontranapade, ali smo mi na vreme poveli. Više smo kontrolisali, imali smo kontrolu, nismo ovog puta bili ranjivi. Treba, međutim, da radimo na brzini i na posedu, da se borimo za posed i budemo napred na terenu. To smo uspeli da uradimo u drugom poluvremenu. Jedina kritika koju imam je da ne treba da se opušta posle vođstva, već mora da se radi na svojim jakim stranama, što su portugalski igrači i nastavili", rekao je Santoš.

Koliko je pobeda značajna i šta znači za Portugal u kvalifikacijama za Euro?

"Svakako je veoma značajna utakmica. Mi moramo da nastavimo da pobeđujemo u svim daljim utakmicama. Situacija Srbije jeste malo komplikovana, ali naša obaveza je da razmišljamo o sledećem meču sa Litvanijom", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Sunday, 08.09.2019
12:26

Normalno je da su vezni igrači Srbije bili fenomenalni za Portugal kada su im dali 75% poseda lopte u prvom poluvremenu.

avatar
Gorčilo
Saturday, 07.09.2019
23:49

On se sprda sa nama. Tako nam i treba. Vezni red totalno bezidejan. Matić da išta valja igrao bi za današnji Junajted.