Santoš jasan, Portugalci se nikog ne plaše, idu na pobedu!

Autor: Pavle Knežević
petak 06.09.2019.
17:19
Izvor: Sportske.net

Fernando Santoš, selektor portugalske reprezentacije, govorio je za medije uoči sutrašnjeg duela sa reprezentacijom Srbije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Epa/Miguel A. Lopes
Epa/Miguel A. Lopes

Povezane vesti

Selektor Portugala Fernando Santoš rekao je da jako ceni Srbiju, ali da će se uzdati u kvalitet svoje ekipe i da će ići na pobedu.

"Kao i uvek, pokušaćemo da pobedimo. Dobro ćemo se organizovati po pitanju napada i odbrane. Svaka utakmica je drugačija, a ovog puta Srbija igra kod kuće i zato ima blagu prednost. Mislim da možemo da očekujemo njen drugačiji pristup nego u poslednjoj utakmici", rekao je Santoš.

Srbija i Portugal igrali su 1:1 u Lisabonu. "Orlovi" imaju četiri boda iz tri utakmice, dok "navigatori" imaju dva boda iz dva meča, jer su igrali 1:1 sa Ukrajinom.

"Portugalska reprezentacija se ničega ne plaši, ali veoma ih poštujemo i smatramo da oni poštuju nas. Oni su svakako odlična ekipa, a mislim da smo i mi i rezultat je sutra neizvestan. Svesni smo da srpski igrači imaju dosta veliki potencijal i kvaltitete. Znamo da Srbija ima veliki kvalitet i veliki potencijal. Sutra očekujemo nešto drugačiji nastup, ali znamo da je ono što je karakteristično za Srbiju, to su kontranapadi. Ali, i mi to radimo. Ne očekujem da će biti strateških promena, jer je ova utakmica veoma bitna za nas pošto smo izgubili poene protiv njih kod kuće", rekao je Santoš.

Zna se na šta se Portugal oslanja.

"Uložićemo svoj kvalitet i energiju da pobedimo. Ove utakmice su svima bitne, Liga nacija nam je rezervna varijanta, mi želimo da se plasiramo na Euro preko grupe, to nam je cilj, a to žele i Srbija i Ukrajina. Svesni smo da su kvalitetni, Srbija ima vrlo dobre igrače, veoma kvalitetan tim. Pretpostavljemo da je njihova strategija već isplanirana, a mi treba na to da odgovorimo i da iskoristimo svoj kvalitet da pobedimo, jer nam je utakmica jako važna. Isto očekujem od Srbije, jer je njoj ova utakmica i te kako bitna, a igra kod kuće", rekao je Santoš.

Portugal ima sjajnu napadačku liniju, u kojoj se nalaze Ronaldo, Silva i Feliks, a Santoš je najavio da neće biti većih strateških promena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke