Šampion zakazao - Mladost do boda sa desetoricom!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.12.2016.
20:00
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da iskoriste remi svojih najvećih rivala i uvećaju bodovnu prednost, pošto su u poslednjoj utakmici 18. kola Superlige remizirali sa lučanskom Mladosti.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Poslednja utakmica 18. kola domaćeg fudbalskog šampionata odigrana je na našem najvećem stadionu pred nešto više od 3.500 gledalaca, a aktuelni šampion nije uspeo da iskoristi jučerašnji remi Vojvodine i Partizana i uveća bodovnu prednost.

Crvena zvezda je večeras remizirala sa gostima iz Lučana rezultatom 2:2 (1:1), a konačan ishod meča ostaće u senci teže povrede Srđana Plavšića koji je ambulantnim kolima odvezen u bolnicu.

Golove pogledajte OVDE!

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Fibel, Le Talek, Anđelković, Donald, Račić (od 76' An. Luković), Poletanović, Plavšić (od 53' Adžić), Srnić, Orlandić (od 61' Sikimić);

Mladost: Krznarić, Tumbasević, Šatara, Protić, Milošević, Milosavljević, Golubović, Andrić, Jovanović (od 94' Mičel), Radivojević (od 74' Saničanin), Bojović;

Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se na domaći teren nakon punih mesec dana ali poseta na stadionu "Rajko Mitić" nije bila na zadovoljavajućem nivou, pošto je samo severna tribina bila solidno popunjena dok su ostale bile gotovo prazne.

Ekipa Miodraga Božovića ušla je u meč dosta agresivno za šta je bila zaslužna i ekipa Mladosti koja se opredelila za odbranu sopstvenog gola i čekanje na šanse posle kontranapada.

U takvoj konstelaciji stvari domaći prvi stižu do sjajne prilike nakon prodora koji je napravio Damjan Le Talek, ali je u toj situaciji Petar Orlandić bio sebičan i sam rešavao akciju u kojoj je trebalo da odigra dupli pas sa Francuzom i omogući mu da loptu smesti u nebranjenu mrežu. Umesto vođstva Crvene zvezde odbranu je upisao Nemanja Krznarić.

Kazna za Orlandićevu sebičnost i propuštenu šansu stigla je u ekspresnom roku, samo četiri minuta kasnije. Saša Jovanović pobegao je odbrani Crvene zvezde i prevario Filipa Manojlovića nakon čega mu nije bilo teško da pogodi mrežu i donese prednost gostima!

Nakon postignutog gola gosti se ponovo povlače i takav pristup igri donosi im još jednu idealnu priliku posle kontranapada ali je Vladimir Radivojević očajno reagovao iako se našao sam ispred gola domaćeg tima.

Na isteku pola časa igre Marko Poletanović oprobava šut ali Nemanja Krznarić uz manje poteškoće uspeva da stigne do lopte i sačuva mrežu.

Deset minuta pre kraja prvog poluvremena Crvena zvezda stiže do izjednačenja ali ne posle uigrane akcije ili timskog rada već samo zahvaljujući Dušanu Anđelkoviću koji je sve sam uradio i na kraju savladao golmana Mladosti.

Posle prvih 45 minuta igre na semaforu je stajalo 1:1 a golovi nisu izostali ni u nastavku, ali je pride bilo i povreda kakve ne želimo da vidimo na fudbalskim terenima.

Fudbaleri Mladosti ostali su sa desetoricom na terenu posle samo pet minuta igre u drugom poluvremenu, pošto je Radomir Milosavljević u razmaku od tri minuta napravio dva grupa prekršaja od kojih je drugim teže povredio Srđana Plavšića.

Stadionom "Rajko Mitić" odjekivali su jezivi krici mladog reprezentativca Srbije koji je sa fiksatorom na nozi prebačen na snimanje kako bi se utvrdilo da li je došlo do preloma potkolenice.

Odmah nakon nemilih scena usledio je drugi pogodak crveno-belih koji postiže Petar Orlandić na centaršuta Marka Poletanovića. Sedmi pogodak u sezoni Crnogorac je postigao glavom ali je isam nedugo nakon toga morao van terena zbog povrede skočnog zgloba.

Crvena zvezda je od 50. minuta imala igrača više na terenu, ali je Mladost čak i u takvoj situaciji uspela da dođe do izjednačenja i to posle prilično loše reakcije zadnje linije domaćeg tima koja je pravila ofsajd na sredini terena što je iz drugog plana iskoristio Vladimir Radivojević.

Odbrana domaće ekipe uspela je da uhvati Sašu Jovanovića u ofsajdu ali je Bojović uposlio Vladimira Radivojevića koji iz punog trka uspeva da pogodi malu mrežu gola Filipa Manojlovića i tako donese izjednačenje gostima iz Lučana.

Pokušao je Miodrag Božović nakon drugog primljenog gola da uvođenjem Andrije Lukovića promeni nešto u svom timu, a mora se priznati da je mladi fudbaler imao nekoliko dobrih pokušaja posle kojih je Nemanja Krznarić bio na iskušenju.

Mladost je u završnici utakmice drastično oštećena jer je sudija signalizirao ofsajd u situaciji kada je Saša Jovanović sam krenuo ka golu, a pritom nije bilo govora o nedozvoljenom položaju.

Meč je zbog povrede Srđana Plavšića produžen za čitavih sedam minuta ali crveno-beli uprkos konstantnom pritisku nisu uspeli da dođu do pobedonosnog gola pa gosti zadovoljniji napuštaju Beograd.

Nakon večerašnjeg remija Crvena zvezda ostaje prvoplasirana u Superligi sa 45 osvojenih bodova, šest više u odnosu na Partizan i Vojvodinu koji imaju po 39 bodova.

Narednu utakmicu u domaćem šampionatu crveno-beli igraju za vikend protiv Voždovca na stadionu u Zaplanjskoj.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

71 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vukk
Friday, 02.12.2016
10:31

Ne pomaze huk severa, ni podrska od pedera, ni ustasa za trenera. Ne pomazu gasprom pare, ne pomaze stara slava, Terziceva svinjska glava. Ne pomazu Piksi Deja, ni trofeji iz muzeja, ni cigani iz Pireja. Ne pomaze kurvi nista, a mnogo je ona htela...TITULA JE CRNO BELA

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 02.12.2016
09:58

Raspadamo se skroz. Igra vec nekoliko kola nije uopste na nivou, ne sampionskom nego ni daleko ispod toga. Ne znam sta bi i moglo da se uradi po tom pitanju, jer nam se tim desetkovao. U ovom trenutku nemamo ni jednog jedinog igraca koji bi pravio razliku, tako da je sa ovim timom +6 veliki uspjeh.

avatar
Baxter Stockman
Thursday, 01.12.2016
22:05

Ko bi reko cuda da se dese, pa sa Terzicdroma bod neko odnese.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Thursday, 01.12.2016
21:59

Moralo je to i jednom da se desi,nema veze idemo dalje i dalje je +6 :)

avatar
Panic Nedeljko
Thursday, 01.12.2016
23:00

Zahvalite sudijama sto ste uzeli bod.
Vi ste toliko zaslepljeni, da stvarno ne primecujete koliko vas sudije guraju i, drze na prvom mestu.
Pred kraj svira nepostojeci opsajd.
Po kvalitetu zasluzujete negde osmo mesto.
Mozda je i osmo mesto za vas visoko.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Thursday, 01.12.2016
23:16

Verovatno da,mesari nas unistise zamalo nogu decku da slome,igramo sa pola druge postave vec nekoliko kola,ne brini se ti,opet cete da budete iza nas :)

avatar
nikola nikola1
Thursday, 01.12.2016
21:57

Pisu neki o 7min nadoknade,pa sto nije trebalo da bude toliko?nPa niko ne pominje da je Zvezda desetkovana I da I dalje imamo I dalje 6 bodovanprednosti.

avatar
Soro
Friday, 02.12.2016
13:06

Hahah imacete do sledeceg derbija

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Friday, 02.12.2016
14:41

Dobili ste jedan derbi,pre toga ste npr u 2 utakmice primili 5 komada,da jedva cekam derbi

avatar
VL
Thursday, 01.12.2016
21:56

Da li mislite da je slucajnost da Zvezda i Partizan kiksaju vec nekoliko puta u istom kolu? :-D

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 02.12.2016
00:19

To Terzic namjesta da Zvezda osvoji titulu namjestice i evropu da prodju pa ako Bog da namjestice i da osvojimo LS

avatar
ipak smo mi PRVI
Thursday, 01.12.2016
21:50

Ovo je blago receno katastrofa od igre. Totalni promasaj od same postavke igre do odabira igraca a tek da negovorimo o ponasanju trenera i njegovim izmenama. Bitno je da Viera nemoze igraati a da drvo Sikimic moze Viera dao isto golova ko Sikimic a vec 2 meseca neigra.Pored 6 štopera u ekipi nama igrac koji igra zadnjeg veznog glumi stopera.Pored 3 l.beka nama vezni igrac vecinu prvestva izigrava levog beka i unistava mu se karijera.pa jel nas trener gleda utakmice jer on svestan da smo mi 90% golova primili na isti nacin iz kontre sta mu onda odbrana stoji na centru pa prosle sezone nam Borac dao pet komada na isti nacin veceras ovi dva.Cemu Petkovic ine u napad kad ne zna da doda loptu ne zna da centrira aman decko ne zna nista.Da mi je neko pre godinu dana reko da ce nam u zadnje dvije tri utakmice Andjelkovic biti najbolji igraca ja bi mu reko da je na teskim drogama.Cemu sluzi poletanovic cemu izvodi kornere kad nemoze ni do prve stative dobaciti loptu.Kako koji igrac dodje u dodir sa nasim trenerom tako pocinje da igra sve losije.Srnic ni blizu onoga Srnica iz Cuke.Donald ni blizu od prosle sezone Plavsic isto tako.Poletanovic o njemu pogotovo netreba trositi reci.Mladost ostecena za dva ofsajda koja su joj svirana a nisu postojala jedan sigurno a i drugi 90% nije bio.Zvezda ostecena za penal nad Letalekom u prvom poluvremenu zbog povlacenja za dres i obaranja na zemlju.Star nad plavsicem je bio za direktan crveni karton i suspeziju minimum 4 utakmice.Mi ako skoro ne promenimo trenera jedva dacemo biti i treci.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 02.12.2016
00:21

Kako brate jedva treci imamo 6 bodova prednosti titula je nada sigurno.

avatar
ipak smo mi PRVI
Friday, 02.12.2016
18:01

Imamo 6 bodova prednosi kad se podeli to moze biti 2 ,3 ili 4 boda i sta je tu sigurno.Ajmo reci da situacija ostne ovakva do kraja regularnog dela onda ide sedam utakmica i treba sacuvati gore navedenu prednost .A stim da u regularnom delu gostujemo vosi igramo protiv partizan i jos par teski utakmica a iz kola u kolo igramo sve gore i to jos po zavrsetku proslo sezonskog regularnog dela mi igramo sve losije.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Friday, 02.12.2016
16:56

radi li radi RSB forum,nema stajanja,najbolje da dodje dostanic pa da se borimo za jako trece mesto,niste zadovoljni ni kad smo prvi,smejurija

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Thursday, 01.12.2016
21:43
avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 02.12.2016
00:21

Bas mi je milo sto namjestamo uzecemo titulu a ti tu roni u suzama

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Friday, 02.12.2016
13:09

Bas me briga,kad mi ti kazes mnogo se nasekiram....

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 01.12.2016
21:26

Jedva cekam povratak Kange i u napadu treba Vieira

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 02.12.2016
10:01

S Kangom nesto opasno ne stima, bojim se da njega necemo vise ni gledati u dresu Zvezde.

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 01.12.2016
21:15

Od 7 komentara, 6 su ostavili navijaci partizana. Sam dokaz da su nasi neuspesi vasi najveci uspesi. Nebitno, zasluzen bod ekipe Mladosti, mogli su i do sva tri. I da je Zvezda pobedila, bilo bi nebitno jer je sve u senci povrede Plavsica. Drzi se Srki !

avatar
PLAYBOY
Thursday, 01.12.2016
21:11
avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 01.12.2016
21:56
avatar
Jason
Thursday, 01.12.2016
21:10

Sramota kakav ofsajd dosudili u 90 minutu...

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 02.12.2016
00:22

Cista situacija hahahha bas mi je milo da nije svirao namjesticemo jos neki mec cisto da se vi nervirate

avatar
Jason
Friday, 02.12.2016
14:11

Vi stvarno ne primecujete koliko vas sudije guraju???

avatar
Soro
Thursday, 01.12.2016
21:07

Ni utakmicu ne mogu da nameste, realno ostetili su Mladost onde kod nepostojeceg ofsajda gde bi sigurno bilo 2:3

avatar
Paul George
Thursday, 01.12.2016
21:05

Smesna je Zvezda iskreno.40 minuta sa igracem vise,Mladost ostecena u 90, minutu ni govora o ofasjdu.Zvezda je treca ili cetvrta ekipa u ligi,realno.Partizan,pa Vosa e sada CZ ili Napredak tu su negde.

avatar
DuskovicSRB
Thursday, 01.12.2016
21:07

Звездаш сам али морам да признам да си управу.

avatar
Soro
Friday, 02.12.2016
13:11

Al je ovaj Maestro prs'o covek, realno smo trenutno bez konkurencije, najlepsi fudbal igramo, sigurna odbrana, Leonardo dosta pravi razliku u napadu kao i Djurdjevic i video se njegov nedostatak protiv Vose, mada i sreca je imala presudnu ulogu, ako Zvezda ne pogodi sa pojacanjima u zimskom roku, realno male su sanse da zadrze +6 do podele bodova, a za titulu je jos uvek kasno da se raspravlja, ima jos mnogo da se igra.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 01.12.2016
23:17

Kakav si ti to Zvezdas kad se slazes sa ovim da je Zvezda gora od partizana i vojvodine ti nisi navijac Zvezde

avatar
ludak
Thursday, 01.12.2016
21:04

ne pomaze... bas nista...

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 01.12.2016
21:25

Ako mislis da crveni nije bio onda brate nesto sa tobom nije u redu

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 01.12.2016
21:03

Ova nasa liga je postala toliko providna, da ovo vec prelazi u komediju.