Samo u Linglong Superligi - Od ''posebnih pohvala'' do ''blamaže za blamažom'' u samo desetak dana!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 21. septembar 2020.

  • 09:37

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

''Ljudi moji, je li to moguće'', rekao bi legendarni Mladen Delić...

Samo u Linglong Superligi - Od ''posebnih pohvala'' do ''blamaže za blamažom'' u samo desetak dana!
Foto: Sportske.net
''Novo kolo, nova sreća, nekom manja nekom veća'', bio je slogan ''čika Migeta'', znate već kog, posle decenijskih repriza popularnog filmskog serijala.

A u srpskom klupskom fudbalu već godinama smo svedoci malo drugačijeg trenda, ''patentiranog'' u Linglong Superligi, pod radnim nazivom - ''novo kolo, novo saopštenje''.

Pitanje je samo da li će se ovog vikenda oglasiti Zvezda, onog tamo Partizan, ili će im se pridružiti i predstavnici FSS-a, pa da između dva kola i jedni i drugi i treći krenu u novu rundu prepucavanja na temu ko je više oštećen u ovom našem takmičenju, ko je kome više para dao, ili više oteo.

Tako je i posle mečeva osmog kola, ovog puta Zvezda je besna na sudiju Zorana Širokog zbog odluke da Partizanu dosudi penal protiv Zlatibora, ali i zbog nekih ranijih sudijskih odluka. Za danas je najavljena reakcija iz Partizana, pa će ovaj svojevrsni ''Linglong rijaliti šou'' biti nastavljen nesmanjenim tempom.

I ništa to ne bi bilo neobično, da samo pre desetak dana, kada je Partizan bio besan na sudiju Jovanovića zbog problematičnih odluka u Novom Sadu, od strane većine superligaških klubova (izuzev Partizana, Zlatibora, Radničkog, čiji su predsednici bili odsutni) Sudijska organizacija na čelu sa Milanom Karadžićem nije ''posebno pohvaljena''.

Kako je tog 8. septembra navedeno u saopštenju, "konstatovano je da je dosadašnje suđenje na visokom nivou, znatno višem nego prethodnih sezona", dok je rad Sudijske komisije FSS i predsednika Milana Karadžića posebno pohvaljen.

Klubovi su jednoglasno pružili podršku rukovodstvu FSS i predsedniku Slaviši Kokezi, "uz ocenu da je dosadašnji rad FSS značajno podigao opštu sliku i kvalitet domaćeg fudbala".

Rekao bi čovek, idilična slika, nigde nikakvog problema sa suđenjem. Ali, sinoć, sa ''Marakane'' iznenada traže ostavku istog tog Milana Karadžića, uz poruku:

''Blamaža za blamažom. Tako izgleda suđenje u Superligi i rad sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije. A predsednik FSS Slaviša Kokeza i dalje ćuti i ne reaguje'', rečeno je na početku sinoćnjeg Zvezdinog saopštenja koje u celini možete da vidite u prilogu.

I kome da veruje sada običan gledalac? Reklo bi se ipak, da mu je odavno muka i od jednih, i od drugih, i od trećih saopštenja, ko god da je u pravu. Jer, očigledno je da se time ništa ne postiže. Ali, posebno je zanimljivo kako naši najveći klubovi ovakve metode ne koriste kada igraju u evropskim takmičenjima. I tamo je u proteklom periodu imalo dosta materijala za brojna saopštenja, ali ih nešto ne videsmo.
-
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari