Samo fudbal i ništa više, Zvezdin imperativ pobede u Tirani!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 25.08.2020.
09:24
Izvor: Sportske.net

"Crveno-beli" su favoriti, šta je spremio Dejan Stanković?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Crvenu zvezdu čeka još jedan evropski ispit, ovoga puta u Tirani gde se večeras od 20 časova sastaje sa istoimenom ekipom u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Još jedna u nizu utakmica u kojoj se pobeda neće dugo pamtiti, dok će eventualni poraz sasvim sigurno obeležiti čitavu sezonu.

Ipak, jasno je da je šampion Srbije favorit u Albaniji i da će mnogo toga na terenu zavisiti od igre izabranika Dejana Stankovića koji nema kadrovskih problema kada je sastav u pitanju.

Navijači očekuju da na teren stadiona "Er Albanija" istrči identičan tim kao na Marakani prošle nedelje kada je Evropa poražena ubedljivo sa 5:0, međutim ne bi bilo nemoguće da vidimo i neko iznenađenje.

Ispred standardnog Borjana, četvorku u odbrani će najverovatnije činiti Gobeljić, Degenek, Milunović i Rodić, s tim što za prvi izbor ozbiljno figurira i Pankov ukoliko levi bek ne bude spreman, uzevši u obzir da je u prethodna dva meča zamenjen već na poluvremenu.

U slučaju da Rodić ne započne meč, njegovo mesto pored leve aut-linije zauzeo bi Degenek, dok bi na mesto štopera uskočio Pankov.

baner
 
Svoje mesto u veznom redu će sasvim sigurno zauzeti Sanogo, dok će uz njega biti Ivanić, Petrović ili Nikolić, uz to da se prednost u ovom trenutku daje reprezentativcu Crne Gore.

Mesto u napadu je praktično rezervisano za Bena, dok će iza njega delovati trio Katai - Kanga - Spiridonović što se pokazalo kao dobra kombinacija u prvom kolu kvalifikacija.

Konačnu reč daće Dejan Stanković, tim ćemo saznati otprilike sat vremena pred početak meča kada ćemo videti hoće li strateg "crveno-belih" napraviti neko iznenađenje.

Prethodnih nedelja se mnogo govorilo i o vanfudbalskom aspektu susreta, međutim niko iz Zvezde i Tirane niti u jednom trenutku nije potencirao to što nam može nagovestiti da će meč proteći u najboljem mogućem toku.

Mogući tim Crvene zvezde:

Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Sanogo, Ivanić, Katai, Kanga, Spiridonović - Ben.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 25.08.2020
13:13

Cim je mirno albanci spremaju nesto... samo ih trebamo pregaziti na terenu a neka provokacija ce biti sigurno

avatar
Sladajac67
Tuesday, 25.08.2020
11:57
avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 25.08.2020
11:21

Zvezdu interesuje samo fudbal i gol za pobedu pri kraju da ljepi opet kukaju.

avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 25.08.2020
11:20

Mene zivo interesuje da li ce UEFA da reaguje i da li ce kazniti fk tirana sto je prekrsen protokol tako sto su dozvolili prisustvo navijaca na svoj poslednji trening pred utakmicu i sto su bile okaceni transparenti sa politickim parolama. Neka sad UEFA pokaze da ista pravila vaze za sve.

avatar
Stefan Lazović
Tuesday, 25.08.2020
10:32

Po kvoti jesmo favoriti, ali ne apsolutni, tako da oprezno. Ne znam cemu price da cemo ih nakantati 4-5 0, da smo vec prosli itd.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 25.08.2020
10:19

Ako Bog da pa prebrodimo ovo, izasli smo vec iz tog nekog predvorja pakla, 3. pretkolo vec vrijedi vise, a postoji i alternativa u vidu kvalifikaicja za LE. Ova prva dva pretkola su pravi fudbalski pakao.