Sale otkrio "šta ga ubija" i zašto ovo "nije Partizan kakav želi"!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 26.05.2019.
14:24
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Legendarni kapiten Partizana otišao je na dvonedeljni odmor a ne u penziju. Evo šta kaže o načinu funkcionisanja voljenog kluba i stvarima zbog kojih Partizan trenutno nije onakav kakvim ga zamišlja.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Navijači Partizana više ne mogu da se nadaju da će "Sale igrati još malo", pošto se legendarni kapiten odlučio da na kraju sezone stavi tačku na igračku karijeru.

Nakon oproštaja po mitskom potopu u Humskoj i podignutog pehara namenjenom osvajaču Kupa Srbije Saša Ilić može lagano da svodi utiske i pravi planove za ono što sledi. "Penzija" nije opcija, samo je pitanje na koji način će nastaviti da se bavi fudbalom.

"Nemam 67, pa da idem na pecanje, kupim novine, popijem kafu. Nema penzije! Trudiću se da što pre pronađem sebe. Ne mogu da zamislim dan bez fudbala, biće nešto usko vezano za njega. A, sad? Ponašam se kao da sam završio sezonu i imam dve nedelje slobodno", kaže Ilić u intervjuu datom "Sportskom žurnalu".

Nakon odlaska Zorana Mirkovića i Ivice Ilieva spekulisalo se da bi upravo Saša Ilić mogao da postane sportski direktor crno-belih. To se nije desilo jer Saša Ilić ne podržava način na koji Partizan trenutno funkcioniše, a pride nije odlučio da li sebe vidi kao funkcionera ili u trenerskim vodama.

"Nije ovo Partizan kakvog želim! Bar u ovom trenutku... Svako od nas očekuje i nada se da će da bude bolji. Mnogo toga zavisi od rukovodeće strukture... Ukoliko želmo stabilan klub, igrački i finansijski, mora da postoji plan. Ne samo da se čeka prelazni rok i - ako imamo sreće, uđemo, eventualno, u neko grupno evropsko takmičenje i... Takva logika nije isplativa! Partizan može i mora mnogo bolje nego ove sezone", poručuje dojučerašnji kapiten.

Ono što Sašu Ilića trenutno najviše pogađa jeste to što su mnoge legende ostale na marginama, a tu je i pitanje sukoba među navijačima.

"Partizan je počeo da troši asove koji su mu mnogo dali. E, to me ubija!", kaže Ilić i dodaje:

"Smeta mi što je kod nas sve trenutno. Na primer, Milošević, takođe, početkin, sad je posle osvojenog kupa ekstra, Mirković - nije. E, nije tako! Šta bismo pričali za Savu ako se nešto, ne daj Bože, za dva meseca loše dogodi? Stoga, ne čudi što su mnogi rekli: 'More, marš, više nikad u Humsku'! Al' kad ih pitaš gde im je bilo najlepše, nemaju dilemu - u Partizanu. Mnogo ga, bre, volimo!", konstatuje Ilić.

Sale smatra da je legendama mesto u klubu, bilo u ložama ili u rukovodećim strukturama, ali nikako da velika imena budu zapostavljena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Sunday, 26.05.2019
16:20

Navijam za suprotnu stranu brda, crveno belu, ali sale je u pravu.
Nasi klubovi trose legende kao da su igracke. Ok, zvezda manje sada ali opet ih trose.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 26.05.2019
15:09

Ako ti se budžet kluba manje od 10% puni sponzorima, a oko 90% od Evrope i prodaje igrača, ako sudije protiv tebe izmisle gol, ofsajde, penale, tebi ne dosude penale, ofsajde protivniku, ako u svakoj utakmici igraš protiv protivnika kome je dozvoljeno da napravi i po 15 prekršaja u prvih 20 minuta i da ne dobije nijedan žuti, da tuče do 70. bez žutog, a da onda krade vreme, ako mediji to prećute, a pišu kao da je sve regularno, ako predsednik kaže da igrači imaju dve leve noge, a predsednik saveza da ih i Murinjo vodi ne bili prvaci onda, u tom slučaju bi mogli treneri da budu i Gvardiola i Klop i bilo koji drugi trener ne bi bilo bolje, a to nije do Partizana već do onih koji to rade Partizana. Oni troše Partizanove asove. Ko će onda da se vrati u Partizan u takvim uslovima? Ti ne samo da si ćutanjem doprineo tome već se i družiš s onima koji doprinose svemu gore navedenom. I kada se klub tako rastura članovima tzv. uprave iznutra i tvojim prijateljima spolja onda ne možeš da planiraš jer ne znaš ko će, kad će i gde će da te pokrade.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 26.05.2019
14:43

Svi ovo znaju, a na ovo vazura maze oci i kaze da nece biti sednice najviseg klupskog tela u junu ili julu i da oni imaju mandat (koji traje) jos tri godine...