Sadikov het-trik, Partizan u sjajnom raspoloženju pred AZ!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 22.11.2019.
19:50
Izvor: Sportske.net

Odlično izdanje Partizana protiv Ivanjičana.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Partizanu je prijala pauza.

Ekipa Sava Miloševića je uspela da savlada Javor iz Ivanjice na svom terenu rezultatom 6:2 (4:2).

Ekipa Partizana je praktično ušla u meč sa minusom od jednog gola. Već u drugom minutu meča Javor je postigao gol. Nakon udarca ka golu Dolmagića, Nikola Petković je uspeo da je uštopuje, na kraju se pripisuje asistencija Dolmagiću, a Petković je sjajnim udarcem po zemlji savladao Stojkovića za 0:1.

Sreća protivničkom timu je trajala samo par minuta. U devetom minutu Partizan uspeva da izjednači, ponovo situacija koju smo videli milion puta ove sezone, Sadik izlazi jedan na jedan sa golmanom protivnika, prvi pokušaj je bio nedovoljno dobar jer mu je Lazović odbranio, ali mu se lopta odbila i nije imao težak zadatak da postigne gol.

Već u 15. minutu Partizan je vodio.

Bio je korner za crno-bele, Tošić ga je izveo, lopta je stigla nekako do druge stative gde je potpuno sam bio Ostojić koji pogađa gol iz neposredne blizine.

Mogli su gosti do drugog gola, imali su par kontri do kraja poluvremena, a jedan udarac Petkovića nije bio toliko dobar kada je prebacio gol iz izgledne situacije.

U 34. minutu velika šansa za crno-bele, Maričić obara Stevanovića u kaznenom prostoru, a sudija pokazuje na belu tačku. Ipak, Suma prebacuje gol, ostalo je 2:1.

Samo dva minuta kasnije, novi gol u mreži Javora.

Odlično je Suma primio loptu, dodao do Tošića u prazan prostor, nekadašnji reprezentativac šalje loptu Sadiku za 3:1.

Mogao je Suma da postigne još jedan gol, ali nije uspeo nakon što je prevario nekoliko fudbalera. Ipak, ono što on nije, uspeo je Miletić u 40. minutu. Javor je potpuno podbacio u odbrani, Miletić je ostao ponovo sam u kaznenom prostoru i pogodio je glavom gol gostiju za 4:1.

Nije to bilo sve od ovog poluvremena.

Javor je uspeo da stigne do novog gola, i to pred sam kraj poluvremena, strelac je bio Krnić koji je pogodio sam ugao golmana domaćih.

U drugom poluvremenu daleko manje uzbuđenja. Partizan je ponovo bio bolji, Javor je pretio, mogli smo da vidimo još golova što se na kraju i desilo.

Igrao se 59. minutu kada je Sadik ponovo uspeo da se nađe u šansi, ponovo je imao sjajan osećaj, naleteo je na loptu i postigao novi gol, njegov treći na današnjoj utakmici za 5:2.

Novi napadi Partizana i nakon ovog gola, posebno preko mladog Stevanovića koji je pokušavao na sve načine da stigne do novog gola u dresu crno-belih.

U 78. minutu je i uspeo. Nakon akcije Miletića i Sume, lopta je došla do Stevanovića koji iz prve pogađa za 6:2.



Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 23.11.2019
12:43

Био је то још један ријалити шоу на стадиону ЈНА кад противник игра да изгуби са што већом разликом.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 23.11.2019
03:18

To je isti onaj javor sto je protiv Zvezde igrao bunker i ginio za svaku loptu, a protiv crvenih partizana potpuno se otvorio da ih mogu busiti kao staru kantu.

avatar
Osijek 51
Friday, 22.11.2019
21:36

Penal izveden neodgovorno, da sam trener kaznio bi ga, to je bila prilika da se mec PRELOMI, kasnije bi ladno dali jos pet...

avatar
Osijek 51
Friday, 22.11.2019
21:19

Ako se u Hagu bude igralo bez markacije , presinga i sa ovoliko mekanih duela, lose nam se pise...

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 22.11.2019
21:07

U otvorenoj utakmici dve napadačke ekipe Partizan je pokazao da je ofanzivno najkvalitetnija ekipa u Srbiji jer je pored 4 gola u pvom poluvremenu Suma promašio penal i stopostotnu šansu, a nije dosuđen ni čist penal nad Sadikom. Međutim defanzivno Partizan je danas totalno podbacio, a razlozi za to su pojedinačna dekoncentracija i taktička greška stručnog štaba ili neispunjavanje defanzivnih zadataka pojedinaca. Javor igra u formaciji 3-4-1-2, a Partizan je danas odgovorio sa bukvalno 4-4-2 jer je Suma bukvalno igrao napadača. Ako u toj situaciji Sadik i Suma izlaze na njihova 3 štopera onda Stevanović i Tošić moraju da isprate njihove spoljne igrače što oni nisu radili, pa su zbog toga Urošević i Miletić morali da izlaze na njihove bočne igrače, Pavlović i Ostojić su čuvaju njihova dva napadača, Šćekić i Zdjelar njihova dva centralna igrača, a ko je čuvao tog njihovog ofanzivnog veznog? Niko, čovek je uvek sam nadolazio iz veznog reda našoj zadnjoj liniji gde je uvek pravio višak i uvek su te internencije odbrambenih igrača bile zbog toga s dosta više rizika. Naravno kada bismo osvajali loptu već na sredini terena i odatle odmah slali pas ka Stevanoviću, Sumi, Sadiku i Tošiću onda bismo mi imali višak jer su oni imali 3 štopera, ali treba oduzeti loptu na sredini terena s igračem manje na tom delu terena. Javor je ekipa koja pokušava da igra igra iz tranzicije i ukoliko samo sekundu razmišljaš nakon što izgubiš loptu umesto da s odmah aktiviraš u odbrani imaćeš mnogo problema, a šta tek da kažemo o AZ Alkmaru kojem je takva igra specijalitet. Ovako neće moći protiv AZ! Stručni štab i igrači između sebe da razreše ko je odgovoran za 2 primljena gola i još par prilika za javor, da li je loše postavljena taktika ili je pojedinci nisu ispunili ako hoćemo da prođemo grupu LE.

avatar
Superliga
Saturday, 23.11.2019
00:47

Idemooo treci penal za redom kod kuce...🤔🤔🤔 I niko nista!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 25.11.2019
19:22

Niko ništa? Ma stvarno, a šta bi trebalo? Čist penal nije dosuđen nad Sadikom kada ga je igrač javora šutnuo po stopalu tačno na liniji šesnaesterca. Što ti ne kažeš o tome da je penal, nego ćutiš, jel tako?

avatar
magister
Sunday, 24.11.2019
22:59

Čovek sapleo s leđa igrača u prodoru u 16. Ne verujem da je to bilo kome sporno. A Revolt je u pravu, da je i pre toga bio nesvirani penal. Za stopalo je u 16 bio Sadik, odbrambeni ga šutnuo u stajnu nogu (glupo, nije to bila neka šansa, Sadik pokušavao da se izbori za poziciju za šut sa 16!) verovatno promašivši loptu, koju mu je ovaj izmakao. Penal 100%, ali se sad o tome ne priča zbog 6 : 2.

avatar
REVØLT
Saturday, 23.11.2019
20:20

Zar nije bio? Sta cemo sa tim da nam pre toga nije sviran?

avatar
magister
Saturday, 23.11.2019
03:53

Moram priznati da se sa nekim delovima analize - ne slažem. Prvo, na mene su Petković, Mrkaić i L. Nikolić ostavili - impresivan utisak. Uvek aktivni, spremni da napadnu, dobro vladaju loptom, deluju uvek koncentrisano. Prvi gol su dali posle kiks šuta Nikolića, ali sjajne reakcije (sjajne!!!) Petkovića. A drugi posle VRHUNSKOG poteza Mrkaića.

Istina je da Tošić kao da ne igra više sa žarom od ranije i ne učestvuje dovoljno u defanzivi. Istina je i da je izgledalo da nema baš sinhronizacije, Sadik i Suma pritiskaju zadnju liniju, a Stevanović i Tošić se - povlače, protivniku se dopusti da lako pređe u zonu napada, a tu onda, zbog tog neusaglašenog pritiska, imamo mali manjak. Ali zato smo imali i ogroman broj kontri i polukontri, kad god bismo odueli loptu u začetku napada. Oni su imali nesreću da smo mi realizovali sve što protiv većine drugih nismo, da Sadik izrasta u ozbiljno opasnog igrača, da je Suma i u toj današnjoj igri imao nekoliko sjajnih proigravanja, direktno učestvovao kod prvog i šestog gola, da Stevanović baš ume da bljesne na momente, a da su stoperi kod prekida danas bili precizniji nego inače (a inače su opasni posle kornera i Ostojić i Pavlović i Miletić, koji je danas odigrao bolje nego u poslednje vreme).

I, da ne zaboravim, OSTOJIĆ je igrač za najveće poštovanje. Potpisati s njim ugovor do 2022, pa i ako padne u formi, nek radi na treninzima sa mlađim stoperima. Bravo čoveče!!!

avatar
petar000
Friday, 22.11.2019
21:04

Dobro da je Savo dao ovakvu izjavu, da ne pomislim da sam u zabludi. Jeste lagana pobeda, jesmo dali sest komada, ali potpisujem da je ovo najgora utakmica Partizana u ovom prvenstvu.Da ne analiziram sad, morao bih da pisem pola sata. Ali bukvalno ni jedan igrac na nivou. Ni trcanje, ni koncentracija, ni znanje. Nista. Da npr ovakvu utakmicu odigramo protiv AZ, primili bi deset komada ...

avatar
REVØLT
Friday, 22.11.2019
20:54

UmPetar SadiSkuletic, Skuleta bez glave tj. Petar minus dobra igra glavom. Prejaki smo mi za ovu cigu-ligu.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 22.11.2019
22:37

Hahaha...najbolji opis lige.

avatar
REVØLT
Saturday, 23.11.2019
20:20