Sad je jasno, Tumbakovićev spisak ima ''dve dimenzije''!

  • Autor: Beta

  • 11. novembar 2019.

  • 18:45

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je danas da su minimalne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, ali da će njegova ekipa čekati eventualno iznenadjenje i kiks Portugala.

Sad je jasno, Tumbakovićev spisak ima ''dve dimenzije''!
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
Srbija će utakmicama protiv Luksemburga i Ukrajine završiti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

"Šanse su minimalne. Najbitnije je da utisak u ove dve utakmice bude korektan, da napravimo rezultat i čekamo eventualno iznenađenje. Tako se i ponašamo. Pratimo i eventualne protivnike u baražu, ništa ne prepuštamo slučaju. Na najprofesionalniji način smo pokrili sve detalje", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije mora da pobedi obe utakmice i da čeka kiks Portugala kako bi kroz kvalifikacije ostvarila plasman na kontinentalni šampionat.

"Ovi rezultati su motivisali ovu grupu igrača. Prepoznao sam na okupljanju sasvim korektnu i pozitivnu atmosferu", naveo je selektor srpskog tima.

Tumbaković nije održao uobičajenu konferenciji za novinare prilikom objave spiska u petak, zbog čega je upitan zašto se to nije dogodilo i da li možda zbog nepozivanja Luke Jovića.

"Apsolutno nemam nikakav problem u komunikaciji sa novinarima. Jako dugo sam u sportu, taj problem nemam. Iz tehničkih razloga. Ne vidim da može da me iznenadi neko pitanje, da pričam o pojedinim igračima", odgovorio je Tumbaković.

Upitan je da li dobre igre napadača Aleksandra Mitrovića "neutrališu volju i želju" ostalih na toj poziciji.

"To treba da bude dodatni motiv. Mitrovića znam iz omladinskog pogona Partizana. U periodu kada je ušao u prvi tim i danas, to je potpuno ista osoba, koja zna šta hoće, vredno radi, ulaže u sebe, i nije slučajno da se takvi rezultati ostvaruju", naveo je Tumbaković.

On je kazao da je grupa od 14 ili 15 igrača ona kona se kontroliše i koja je tu, dok su ostali u procesu selektirinja.

"Uglavnom igra 14 ili 15 igrača. Ostali su u procesu selektiranja. Pojedine zovemo da bismo videli kako se ponašaju u grupi, na licu mesta da vidimo koji je to kvalitet.

Ovaj spisak ima za cilj obe dimenzije. Da potvrdimo grupu igrača koja će biti prisutna u martu i druga koja treba da da podršku toj ekipi", kazao je Tumbaković.

Tumbaković od igrača koje je pozvao neće moći da računa na njih trojicu, a opširnije o tome čitajte OVDE.

Utakmica protiv Luksemburga igraće se u četvrtak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić", dok je duel sa Ukrajinom zakazan za nedelju u 15.00 na istom mestu.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari