Sa reči na dela - Vuletić podneo ostavku!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.05.2019.
22:10
Izvor: Sportske.net

Potpredsednik FK Partizan i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Vladimir Vuletić ispunio je obećanje dato u petak.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Partizanov predstavnik u Komisiji za pravna pitanja FS Srbije nije uspeo da dobije bitku sa ostalim članovima pomenutog tela, pa je u petak donesen zaključak da bi Crvenoj zvezdi trebalo dodeliti titulu iz 1946. godine.

To mišljenje je prosleđeno Fudbalskom savezu Srbije, tako da će se na sutrašnjoj sednici Skupštine odlučivati o tome hoće li Zvezdi zaista biti priznata titula osvojena pre prvog prvenstva održanog na prostoru bivše SFRJ.

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić u petak je najavio povlačenje sa funkcije u Komisiji za pravna pitanja FSS, a danas je to i potvrdio slanjem dopisa na adersu predsednika pomenutog tela.

"Poštovani gospodine Šuput, molim Vas da izvolite prihvatiti moju ostavku na mesto člana Komisije za pravna pitanja. Molim Vas ujedno da primite izraze mog poštovanja", stoji u dopisu profesora Vuletića.

Ovakvim gestom Vladimir Vuletić je pokazao šta misli o odlukama Komisije za pravna pitanja koja je u petak donela zaključak da Zvezdi treba priznati titulu iz 1946. godine.

Komisija za pravna pitanja FSS zasedala je u petak u sastavu Dejan Šuput (predsednik), Veljko Radulović (potpredsednik), Božidar Beronja (član), Dragan Milošević (član) i Vladimir Vuletić (član).

Protiv zaključka da Zvezdi treba dodeliti titulu iz 1946. godine glasao je samo Vladimir Vuletić, dok je predsednik Komisije Dragan Šuput bio uzdržan.

Sada ostaje da se vidi da li će Skupština FSS uvažiti mišljenje Komisije za pravna pitanja, a ukoliko se to desi u Partizanu su najavili nastavak pravne borbe pred civilnim sudovima.

Ostavka Vuletic

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bato C.
Tuesday, 14.05.2019
11:36

Čini mi se baba da si promasila temu.
Al to je ne bitno.
Vrlo mi je interesantno to prvenstvo 1946!
Otkud sad ta tema uopse.
Da li smo do sada svi bili glupi pa cekali najpametnijeg medju nama da nam otvori oči?
Da li su Cvele i Džaja diletanti u svome poslu pa treba jedan terza da ih uči?
Ima tu jos sličnih pitanja,ali siguran sam da je pametnom dosta.
Vrlo inetresantno moze biti i to da ćemo za prvenstvo 1946 imati npr. 6 prvaka drzave!!!
Ali kava smo drzva i kava su nam prvenstva i to je normalno.
Sto ne bi jedna zemlja imala 6 prvaka!?
Mislim da je to čak i pravno moguće, zar ne komisijo!?

avatar
BABA
Tuesday, 14.05.2019
22:24

Nisi u materiji,aj polako pa po dokumentaciji,samo ce ti se kazati.Pogledaj usput i Sajberove 2.titule,onu Obilicevu i Partizanovu iz 99'...Takodje procitaj Biografiju Lotara Mateusa gde iznosi detalje kako su iz Partizana namestali utakmice...Pusti pristrasno,nije sve u zamenama teza.A da li je Dzaja diletant?Jeste,jedan od vecih(Naravno ne kao igrac)

avatar
Bato C.
Wednesday, 15.05.2019
10:35

Baba o da li si realna,
Hoces da kazes da su utakmice u SFRJ pa kasnije Srbiji namestali Sajber,Obilic i Partizan!?
Meni ovo Baba lici ko o cemu kurva o postenju!
Nema Baba u mulju naseg fudbala nevinih ni neduznih!
Sad raspravljati ko je veci lopuv je nesuvislo.
Lopov je lopov!
Sve to treba zna se kako i gde proterati iz fudbala. Ali to je proces koji kod nas nazalost nije ni poceo.
To je Baba moja nepristrasno razmisljanje.
Priznati titulu Zvezdi bez odigrane lige, na konto nekog turnira je zaista smesno a pre svega nesportski.
Ostaj mi zdravo.
P.S.
Džaja diletant! Pa covek ni u dominama nije diletant a kamo li necem drugom.

avatar
magister
Tuesday, 14.05.2019
11:00

Stvar je veoma jednostavna: te godine - nije igrano prvenstvo Srbije. Igrane kvalifikacije za prvenstvo Jugoslavije. U tim kvalifikacijama Zvezda je pobedila u jednog grupi, a u drugoj je pobedio Spartak - oba na teritoriji Srbije. Koliko znam - nije ni igrano nekakvo finale, da bi se dobio prvak Srbije, jer to i nije bio cilj takmičenja. Pošto je tad možda postojao pojam *uže Srbije* - što znači bez Vojvodine i Kosova, a pošto je Zvezda u tim kvalifikacijama igrala upravo u grupi u kojoj se borila sa ekipama iz tog regiona *uža Srbija*, mogao bi eventualno da se izvede zaključak da je tada, praktično, ali ni to ne formalno, osvojila prvenstvo *uže Srbije*. Eto, ovo je od reči do reči tačno, a većinom glasova možete da izglasate i da je Zvezda prvak Marsa.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 14.05.2019
17:21

Procitajte nase pravno misljenje (Vi ste bar pravnik) i sve ce vam biti jasno ako vec i nije bilo jasno do sada.

avatar
magister
Wednesday, 15.05.2019
02:26

Naše, kao Partizanovo, Vuletićevo? Ne sumnjam da doktor prava i profesor na Pravnom fakultetu ume da protumači jednostavna pravila. Napišite gde, i pročitaću ga. Ali, ovo je zaista poraz minimuma moralnosti. A u stvari - sve se uklapa. Opale čoveka gvozdenom štanglom u glavu, zato što je iz neke protivničke partije, a kad ljudi počnu protiv toga da se bune - njih proglase nasilnicima i fašistima. Čovek ukaže da ima više neke štetne supstance u mleku od dozvoljenog, a oni njega proglase špijunom i izdajnikom i izglasaju novi zakon (većinom glasova), kojim proglase da je dozvoljeno onoliko koliko ima. Pretpostavljam da će i onaj vozač što je na naplatnoj rampi ubio ženu, veličinom alkohola u krvi dati mogućnost za novo preglasavanje i da se dozvoli, samo za taj slučaj i taj dan da je bilo dozvoljeno da ima onoliko - koliko je imao. Primera je milion. Crkva podržala herojsku borbu, koga interesuju rezultati, kao da je politika nekakva olimpijada, Pritom, niti ko zna šta čovek zastupa, ali su svakako za neuspeh koji je očigledan - krivi drugi, naravno, oni pokvareni, korumpirani, kriminalizovani prethodnici. Ovo je ludilo!

avatar
bagra
Tuesday, 14.05.2019
10:16

Neeeee, mislio sam da je u Partizanu, nisam ni procitao lepo. Neeee

avatar
Stefan Lazović
Tuesday, 14.05.2019
01:52

dobro je, pomislio sam da se makao iz Partizana

avatar
Aca008
Tuesday, 14.05.2019
00:16
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 14.05.2019
00:11

Interesantno da se zbog te titule ne buni ni jedan klub u Srbiji osima nekadasnjeg Zvezdinog rivala na aparatima.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 14.05.2019
21:45

Čestitam vam što ste se konačno izjednačili sa Hajdukom iz Splita, ponosiće se vama vaš brat Dinamo iz Zagreba.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 15.05.2019
04:03

Vama moze da se ponosi cela hrvatska, a ne samo rodni grad zagreb.

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Tuesday, 14.05.2019
22:51

Koji cak u tom takmicenju nije ni ucestvovao :D :D :D

avatar
Vlada Mutavi
Monday, 13.05.2019
23:18

Pomenute godine NIJE IGRANO PRVENSTVO NA NIVOU FEDERACIJE. Zvezda je bila prvak srbije i na taj način se plasirala za učešće u prvom posleratnom prvenstvu u tadašnjoj FNRJ, sezona 1946/47, u kojoj je titulu prvaka Jugoslavije osvojio Partizan. Znači, pomenute godine nije moglo biti prvaka jer se takmičenje na federalnom nivou počelo odvijati tek u drugoj polovini te '46, ali sa prolećnim delom 47.-e.. U prvoj polovini te 1946, bukvlno rečeno, odigrane su kvalifikacije za učešće u prvom posleratnom prvenstvu na državnom nivou. Zvezda je pobednik kvalifikacija za prostor u kome su se takmicili regioni, odnosno okruzi i gradovi u Srbiji, a ne u citavoj drzavi Jugoslaviji.
Danas posle toliko godina, dodela titule drzavnog prvaka Jugoslavije za sezonu 1946 (Ne 1946/47, jer to nije ta sezona), bila bi flagijat i uzasno prekrajanje fudbalske istorije na ovim prostorima.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 14.05.2019
01:29

Drugi deo tvog imena govori o tebi.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 14.05.2019
08:23

Prvo, zvezda i SRBIJE/Srbije, a ne obrnuto. Nije flagijat nego plagijat, a vidis da oni nisu ni trebali da ucestvuju jer su bili drugi tako da im i po tom osnovu zahtev pada u vodu...

avatar
BABA
Monday, 13.05.2019
23:04

Nisam pravnik,ali imam par pitanja za nekog sa PRAVOM diplomom!
1.Zašto je ostavka na memorandumu i sa pečatom FK Partizan?
(To mu dođe kao da ja na memorandumu moje firme pišem devojci pismo sa letovanja)
2.Ako sam u krivu kod prvog pitanja i
G-din Vuletić predstavlja klub,zašto ne napiše pored Dr.Prof. i funkciju Podpredsednika kluba koji predstavlja ,kao stav FK Partizan?
3.Ako je stav FK Partizan protiv odluke koju je komisija donela,voleo bi da mi se objasni na osnovu čega FK Partizan o toj temi i ima predstavnika,kao društvo koje uopšte te 46' nije ni učestvovalo?
4.Ukoliko je G-din Vuletić angažovan kao stručnjak i Advokat za pravna pitanja,zašto nije ostavka napisana i podnešena na memorandumu njegove Adv.kancelarije i overena pečatom iste?
Hvala na odgovoru

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 14.05.2019
08:22

Ovo je luda drzava pa je tako i sasvim ''normalno'' i ''prihvatljivo'' da dva najtrofejnija kluba imaju predstavnike umesto da tu budu samo prividno neutralni. Vuletic jeste predstavnik FK Partizan, kaze se poTpredsednik, a i zvezda tu ima svog predstavnika. I suput je njen predstavnik jer je bio u fkcz do pre samo koju godinu. O onom advokatu beronja cije se prezime zgodno rimuje sa njegovim jos zgodnijim epitetom da i ne pricam. Dobro je sto se profa i tako potpisao imajuci u vidu o kakvoj komisiji je rec, to je neki minimum koji je trebao da ispostuje, a u svom pravnom misljenju (ili studiji) na 25 strana je naveo sve sto treba, poslacu ti lepo i to naknadno. Reci ti meni, da li je normalno da zahtev Spartaka ne bude ni razmatran?!

avatar
Dejan Omerovic-Htzl
Tuesday, 14.05.2019
23:06

Spartak je bio pobednik AP Vojvodina - pokrajinskog takmicenja, a Zvezda pobednik Srbije, republickog takmicenja. Pametnom dosta...

avatar
BABA
Tuesday, 14.05.2019
22:02

Obzirom da ste se vise fokusirali na moj gramaticki propust(Prihvatam),ne mogu da ne primetim da ni Vi niste upuceni da se imena tj.prezimena pisu pocetno velikim slovom,kao i funkcija npr.Profesor.
No,od odgovora ne dobih nista,te sam voljan da sacekam.
Sto se pitanja vezanog za Spartak tice,vidim da niste u materiji,te Vas tu Profesore moram poslati na popravni,pa se javite ,jer dosta je o tome receno unazad mnogo godina,a sada i aktivno obrazlagano od strane Zvezdana Terzica

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 14.05.2019
08:22

http://partizan.rs/wp-content/uploads/2019/05/PRAVNO-MISLJENJE-FKP-1-min.pdf

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 13.05.2019
22:39

Kakvog bre postovanja!

avatar
Srpska Bosna
Monday, 13.05.2019
22:30

Vuletic na aparatima!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 13.05.2019
22:40

Bices ti na aparatima, cobane...

avatar
MALI PLAVI
Monday, 13.05.2019
22:26

Kako ćemo živeti bez našeg druga Tite?

avatar
Südkurve München
Monday, 13.05.2019
22:19

Fino, jos samo da vidimo da li je i tvoka diploma lazna, kao sto laziras drugima

avatar
Fikan
Monday, 13.05.2019
22:15

A DAJTE BRE,PREPALI STE ME
Čim sam pročitao naslov očekivao sam da je dao ostavku u FK,propao sam u zemlju odma,kad ono nešto drugo..Kamo sreće da nije

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 13.05.2019
22:14

Uh dobro je, ja se uplasio da nije dao ostavku u Partizanu....

avatar
babaroga
Tuesday, 14.05.2019
09:54

Isto, preseko sam se :D