Sa Pinto sa Špancima o Zvezdi: ''Hoće opet da budu šampioni''

  • Autor: Nikola Ćertić

  • 23. mart 2013.

  • 15:06

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Novi trener Crvene zvezde, Portugalac Rikardo Sa Pinto govorio je za španski "Mundo Deportivo" o svom novom izazovu na klupi Beograđana.

Sa Pinto sa Špancima o Zvezdi: ''Hoće opet da budu šampioni''
Foto: crvenazvezdafk.com
Gorak osećaj zbog odlaska iz portugalskog Sportinga iz Lisabona polako nestaje. Portugalac Rikardo Sa Pinto je našao novi angažman i od prošlog utorka je novi trener Crvene zvezde, kojoj poslednjih godina ''ne cvetaju ruže''.

Kako prenose španski mediji,  Sa Pinto je došao u beogradski tim da ponovo vrati ekipu na stare staze slave iz 1991. godine kada je tadašnja ekipa za koju su igrali Prosinečki, Savićević i drugi bio na krovu Evrope i sveta.

Na pitanje o tome kako je iskočila u prvi plan Crvena zvezda, Sa Pinto je rekao da se sve dogodilo veoma brzo i da su ga zvali iz beogradskog tima, pokazujući veliko interesovanje za njegove usluge.

"Nakon kraćeg sastanka sa upravom kluba, sve je dogovoreno i sledećeg dana sam već odradio prvi trening sa ekipom. Hteo sam i svoje ljude da dovedem, ali ekonomska situacija u novom klubu je to učinila nemogućim."

"To je veliki klub, koji je početkom 90-ih imao svoje najbolje godine, ali sada nije baš najbolje. Hoće ponovo da budu šampioni. Šest uzastopnih godina nismo osvojili prvenstvo i to je glavni izazov i veliki cilj ovog tima", rekao je Sa Pinto.

Portugalac kaže da će se boriti do poslednjeg kola kako bi vratio ekipi samopuzdanje koje joj nedostaje, iako Partizan ima čitavih 11 bodova prednosti.

Sa Pinto dodaje da je ekipa veoma mlada i da većina momaka ima oko 20 godina.

"To su momci sa malo iskustva, ali dali su mi do znanja za kratko vreme, da imaju veliku želju da uče. To je veliki izazov", objašnjava portugalski stručnjak.

Portugalac je izjavio da dolazak u Crvenu zvezdu za njega predstavlja uzbudljiv izazov, pogotovo jer nikoga ne poznaje u klubu, ali zna u koji je klub došao, kakva su mu očekivanja i kakve navijače ima.

"Dolazim iz velikog kluba poput Sportinga, koji ima strašne navijače i sa kojim sam postigao značajne stvari. Sada sam došao u drugi veliki klub, sa takođe vrhunskim navijačima", izjavio je Pinto.

  Sa Pinto je na kraju rekao i to da jezik neće biti problem jer se komunikacija odvija na engleskom i da postoji prevodilac u slučaju da ga neko nešto ne razume, dodajući da će učiniti sve da nikoga u klubu ne razočara, jer svi ti ljudi vole i žive za fudbal, a takvi su retki danas.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari