Sa Lalatovićem su konferencije uvek zanimljive, evo šta je rekao pred duel sa bivšim klubom

Autor: Beta Beta
četvrtak 08.11.2018.
17:40
Izvor: Beta

Trener fudbalera Radničkog Nenad Lalatović rekao je danas da će predstojeći meč protiv Proletera biti najteže gostovanje za njegovu ekipu od početka sezone, ali je istakao da je ubedjen da će se, i pored velikih kadrovskih problema, u Niš vratiti neporaže

Beta/Saša Đorđević/Mo
Beta/Saša Đorđević/Mo

Povezane vesti

Trener fudbalera Radničkog Nenad Lalatović rekao je danas da će predstojeći meč protiv Proletera biti najteže gostovanje za njegovu ekipu od početka sezone, ali je istakao da je ubedjen da će se, i pored velikih kadrovskih problema, u Niš vratiti neporaženi.

"Ovo će definitivno biti naše najteže gostovanje u dosadašnjem delu sezone i generalno najteža utakmica od početka prvenstva. Mi u Novi Sad idemo drastično oslabljeni, skoro bez pola tima", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare.

U premijernoj utakmici 16. kola Super lige Srbije, fudbaleri Radničkog sutra od 18.00 gostuju Proleteru. Radnički je drugi na tabeli domaćeg šampionata sa 34 boda, dok je Proleter šesti sa 23.

Po rečima Lalatovića, Radovan Pankov i Djordje Crnomarković imaju žute kartone, Saša Stojanović, Nikola Drinčić i Siniša Babić su povredjeni, dok je Petar Grbić još rovit, ali će biti medju 18 igrača koji će konkurisati za tim.

"Ovo je zaista veliki hendikep za nas, igraćemo bez 'kičme' tima, a verujte mi i da bi Crvena zvezda bila u problemu kada joj ne bi igrali ovako značajni igrači, kao što su nama ovi što će izostati", dodao je on.

Bez obzira na to, Lalatović je kazao da veruje u ekipu koju će izvesti na teren.

"Ubedjen sam da ćemo se u Niš vratiti neporaženi, jer svako ko je član Radničkog ima kvalitet da odgovori zadacima u svakom trenutku. Fudbaleri koji će igrati u Novom Sadu možda nemaju kontinuitet, jer ne mogu svi da igraju, ali ja ne sumnjam u njih", rekao je on.

Govoreći o Proleteru, Lalatović je naveo da je reč o ozbiljnoj i iskusnoj ekipi.

"Trenirao sam Proleter dve godine, što je najviše u mojoj karijeri i mogu da kažem da mi taj klub bio odskočna daska u ovom poslu, da sam tamo napravio svoje trenersko ime i prezime. Proleteru želim sve najbolje, želim da igra u plej-ofu, ali isto tako želim da ga pobedim. Biće mnogo teško, ali verujem u nas i želim da obradujemo naše navijače i na najbolji način najavimo spektakl protiv Crvene zvezde", kazao je Lalatović.

Trenera Radničkog su novinari na kraju konferencije upitali i zbog čega nije vodio utakmicu protiv Bačke prošlog vikenda.

Lalatović je prvo istakao da mu "strašno smeta" što ga novinari ne pitaju kako je "poput čarobnjaka iz Oza" uspeo da pokrene ekipu, kako je Radnički drugi na tabeli, kako je osvojio 34 boda, oborio sve klupske rekorde...

"Jednostavno to mnoge ljude ne zanima, već ih zanimaju neke trivijalne stvari. Utakmicu protiv Bačke nisam vodio jer sam sa loše osećao, imao sam temperaturu. Pa, mogu i ja da budem bolestan. Zar vi mislite da bi mene gospodin Tončev trpeo, a da ja tek tako ne dodjem na utakmicu", upitao je Lalatović.

"U subotu sam bio na infuziji, uredno sam se javio čelnicima kluba, pregledao me i klupski lekar i ustanovili smo da je bolje da ostanem kod kuće. Vas zanimaju senzacionalni naslovi, a ne kako je Radnički igrao u Bačkoj Palanci i upisao još jednu pobedu", dodao je on.

Lalatović je kazao i da o njemu kao treneru trenutno govore rezultati koje postiže.

"A oni kažu da sam posle Vladana Milojevića trenutno najuspešniji u Srbiji. Meni je mnogo drago što će svi naredni treneri Radničkog juriti Nenada Lalatovića i rekorde koje sam oborio. Ponavljam, ja u Radničkom želim da ostavim veliki trag, a za svoje postupke trenutno odgovaram samo Bogu i prvom čoveku Radničkog Ivici Tončevu", zaključio je Lalatović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke