Sa 'Čika Dače' na EURO - "Orlići" na velikom iskušenju! (14.30)

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.03.2016.
10:34
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Srbije u Kragujevcu igra poslednju utakmicu Elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a samo pobeda nad Francuskom garantuje "Orlićima" mesto na kontinentalnoj smotri.

Sportske.net/Altai-Nikola Krstić
Sportske.net/Altai-Nikola Krstić

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije koju čine igrači uzrasta do 19 godina danas u Kragujevcu igra poslednju utakmicu Elitne runde kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će u julu biti održano u Nemačkoj.

"Orlići" se nalaze u kvalifikacionoj grupi 7 u kojoj su do sada ostvarili remi sa Danskom (2:2) i trijumf nad Crnom Gorom (4:1), pa će u direktnom duelu sa selekcijom Francuske voditi bitku za mesto koje vodi na Evropsko prvenstvo.

Francuzi su u prve dve utakmice ostvarili dva trijumfa, pa izabranicima selektora Branislava Nikolića "igra" samo pobeda, dok "Petliće" i remi vodi na kontinentalnu smotru.

"Bitno je da svi uđemo skoncentrisani i fokusirani na utakmicu, da svi damo 100%, pa šta bude, biće. Nije Francuska reprezentacija koje mi treba da se plašimo" rekao je za "Sportske" dan uoči utakmice Luka Jović.

Selektor Branislav Nikolić danas neće moći da računa na junaka pvog meča, teže povređenog Marka Mijailovića, koji je tokom jučerašnjeg dana sa gipsom na nozi i štakama vidno utučen pravio društvo svojim saigračima.

U tim se posle odrađene suspenzije zbog parnih kartona vraća Ivan Šaponjić, mada se očekuje da selektor počne utakmicu u nešto defanzivnijoj postavci, pa je pitanje hoće li tandem Jović - Šaponjić biti u startnoj postavi.

Utakmica omladinskih selekcija Srbije i Francuske igra se od 14 časova i 30 minuta na stadionu "Čika Dača", a nadamo se da ćemo danas, nešto posle 16 časova, moći da konstatujemo da će "Orlići" igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Direktan prenos duela u Kragujevcu obezbeđen je na TV Arena Sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke