Ruski mediji, dan posle - Kako se minimizira debakl?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 19.11.2020.
11:15
Izvor: Sportske.net

Nisu zabrinuti, ne teraju selektora da podnese ostavku?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Reprezentacija Rusije doživela je sinoć jedan od najtežih poraza od raspada SSSR, Srbija je bacila ''petardu'' na ''Marakani'', onemogućila rivala da izbori plasman u Ligu A, ali i gurnula Rusiju u treći šešir na predstojećem žrebu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Naravno, tamošnja fudbalska javnost nije lako podnela ponižavajućih 0:5 iz Beograda, ali danas ima i pomirljivih komentara u ruskim medijima, poput teksta Igora Rabinera za popularni ''Sport Ekspres''.

On ne vidi sinoćnji debakl kao nešto previše strašno za selekciju Rusije.

''Neko je sada iskreno uveren da nikada u životu nije video nešto sramotnije. Ali proći će tri ili četiri dana - i sve će proći, a pogled na situaciju će postati trezveniji.

To što se desilo je, naravno, loše i sramotno, ali ovo je Liga nacija, ništa više. Turnir koji nije postojao pre tri godine.

Odlazak u treći šešir na žrebu za Svetsko prvenstvo 2022. takođe nije koban: uporedite sastave šešira i shvatićete da se drugi i treći međusobno ne razlikuju mnogo'', smatra on, uz napomenu da je važno naučiti lekciju iz ovog poraza, kako se na EP tako nešto ne bi ponovilo.

U komentarima ruskih medija, ističe se i da je javnost ''precenila kvalitet'' njihovog nacionalnog tima, ali se u pojedinim medijima i pruža podrška selektoru Čerčesovu da nastavi sa radom i pripremama za nastup na Evropskom prvenstvu.

U samoj analizi utakmice ''Sport Ekspres'' navodi da su za Nemanju Radonjića ruski defanzivci bili kao ''lutke'' kod prvog gola, dok je Luka Jović uživao u ''udobnoj praznini'' koji su mu ostavljali protivnički igrači posle odličnih centaršuteva Filipa Mladenovića sa leve strane.

Jović ih je tako dva puta kaznio, a Mladenović je uz dve asistencije postigao i gol za konačnih 5:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 19.11.2020
13:48

Naravno da nama, koji menjamo selektore kao čarape, ovakav tekst izgleda kao nekakvo zataškavanje, guranje pod tepih. Meni se ipak čini da je to samo racionalno, trezveno razmišljanje i pozitivan, nedefetistički pogled na situaciju u kojoj su. Neuspeh - da, smak sveta - ne.