Rusi tvrd orah - Zvezda remizirala sa Amkarom

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 31.01.2018.
11:23
Izvor: Sportske.net

Jako dobra provera za crveno-bele u Antaliji, ekipa Amkara iz Perma pokazala šta bi sve moglo da sačeka Zvezdu u dvomeču sa moskovskim CSKA.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Vicešampion Srbije odigrao je ovoga jutra prvu od dve kontrolne utakmice koje su zakazane za poslednji dan januara. Crvena zvezda je odigrala nerešeno 1:1 (1:1) sa Amkarom iz Perma, trinaestoplasiranim timom ruske Premijer lige.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Rodić, Jovičić, Donald, Krstičić (od 88' I. Ilić), Radonjić (od 88' Nikolić), Ben, Pešić;

Peta kontrolna utakmica od početka priprema pokazala se kao najozbiljnija provera za izabranike Vladana Milojevića koji su tako mogli da steknu uvid u to kako bi mogao da izgleda dvomeč sa moskovskim CSKA.

Ekipa Amkara odigrala je izuzetno čvrsto u odbrani, ali je u isto vreme prikazala da ume da ugrozi protivnički gol zbog čega je Milan Borjan u tri navrata krajnjim naporima morao da "vadi kestenje iz vatre".

Oba gola pala su u prvom poluvremenu ali se mora reći da u prvih pola časa nije bilo previše šansi. Crvena zvezda je u 19. minutu mogla do vođstva preko El Fardu Bena ali je reprezentativac Komora nešto lošije zahvatio loptu i pritom bio izblokiran.

Nakon kornera u 30. minutu Crvena zvezda stiže do prednosti. Bilo je očigledno da je akcija uigravana na treninzima pošto je Le Talek čekao na prvoj stativi i loptu prebacio na drugu, gde su El Fardu Ben i Mičel Donald pripremili teren da Milan Rodić uputi udarac i iz neposredne blizine smesti loptu u protivničku mrežu.

Prava je šteta što je Crvena zvezda nije uspela duže da zadrži stečenu prednost jer je Amkar već u 33. minutu iskoristio slabu intervenciju odbrane Milojevićevog tima i preko Butkovskog stigao do izjednačenja.

Velike probleme u završnici prvog dela igre odbrani Crvene zvezde napravio je Pavel Komolov, koji je osim asistencije kod izjednačujućeg gola mogao i sam da savlada Borjana ali je loše šutirao u 42. minutu.

U samoj završnici prvog poluvremena Milan Borjan je ponovo morao da interveniše i nakon nove akcije koju je Amkar izveo po desnoj strani terena iz perspektive odbrane ekipe Crvene zvezde.

Drugo poluvreme prošlo je bez stopostotnih prilika. Najbolju šansu imao je Amkar u 74. minutu preko kapitena Petra Zaneva koji se pojavio iz drugog plana i sa leve strane dobro šutirao u još bolje postavljenog Milana Borjana koji je sačuvao mrežu.

Crvena zvezda je u drugom poluvremenu imala nekoliko pokušaja, najbolji je bio Pešićev u 57. minutu ali tada nije dobro zahvatio loptu koja je završila van okvira gola.

Milojevićeva ekipa je imala veći posed lopte i kontrolnu nad igrom ali nije uspela da nađe rešenje za bedem pred golom Amkara i to je ono na čemu treba raditi u nastavku priprema jer je ruski sastav predstavljao odličnog sparing partnera pred dvomeč sa moskovskim CSKA.

Sledeću utakmicu crveno-beli igraju već od 15 časova protiv Sileksa.

BEOGRAD:
Grafičar - Crvena zvezda 0:5 (0:3)
/8' Srnić, 15' i 42' Joveljić, 79' Pavkov, 88' Nikolić/
Crvena zvezda - BASK 4:1 (3:1)
/17' Milić, 36' i 45' Boaći, 87' Ben - 45' Mehmedović/

ANTALIJA:
Crvena zvezda - Stumbras 3:1 (1:0)
/37' Milijaš, 51' Pešić, 86' Pavkov - 65' Lukas/
Crvena zvezda - Dinamo Brest 2:0 (0:0)
/51' Adžić, 70' Ben/
Crvena zvezda - Amkar Perm 1:1
/30' Rodić - 33' Butkovski/

31. januar
Crvena zvezda - Sileks (15.00)
4. februar
Crvena zvezda - Ujpešt Doža (16.00)
7. februar
Crvena zvezda - Zenit (16.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Wednesday, 31.01.2018
12:31

Odbrana bas skripala a igrali smo u trenutno najjacem sastavu ne racunajuci Boacija cija se sudbina jos ne zna . Vidi se da nam Kanga bas nedostaje s obzirom da ceo mec nismo odigrali neku dobru akciju niti imali neku zicer sansu . Fali nam ono njegovo cuvanje lopte na protivnickoj sredini al i Boacijeva fizicka snaga u borbi sa protivnickim stoperima . Pesic ceo mec jako daleko od gola prima loptu a Rodonjic i previse sebican , svaku akciju isto zavrsava u desno pa sut ili pretrci pa iz pune snage centriraj . Naravno tek je sredine priprema i ima dosta prostora za napredak

avatar
Wednesday, 31.01.2018
12:26

Slovan je cetvrti u Ceskoj, a i ovi isto u Rusiji, samo otpozadi:-D