Rumunski superligaš gostuje Voždovcu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.01.2018.
17:13
Izvor: Sportske.net, fkvozdovac.rs

Fudbaleri Voždovca u sredu igraju drugu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za prolećni deo sezone.

fkvozdovac.rs
fkvozdovac.rs

Povezane vesti

Ekipa Miloša Veselinovića već neko vreme radi u Beogradu, a prethodne subote odigrala je i prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za prolećni deo sezone.

"Zmajevi" su bili više nego ubedljivi u duelu sa srpskoligašem iz Obrenovca ali ih u sredu čeka mnogo ozbiljniji rival. Pre polaska na centralni deo priprema u Antaliji Voždovac će odmeriti snage sa rumunskim timom ASC Poli iz Temišvara.

Radi se o klubu koji se pojavio na fudbalskoj sceni nakon gašenja nekadašnje Politehnike, kluba koji je u sezoni 2008/2009 igrao protiv Partizana u 1. kolu kvalifikacija za UEFA Kup.

Najveće uspehe u Evropi Politehnika je ostvarila u sezoni 2009/10 kada je igrala grupnu fazu UEFA Lige Evrope i osvojila pet bodova u grupi sa Ajaksom, Anderlehtom i Dinamom iz Zagreba.

Nakon toga su usledili problemi pa je rumunski savez dva puta odbijao da izda licencu Politehnici za takmičenje u Super ligi zbog čega je na kraju osnovan naslednik pod nazivom ASC Poli Temišvar.

Ovaj rumunski tim trenutno nastupa u tamošnjoj Super ligi i zauzima deveto mesto na tabeli što znači da će Voždovac imati odličnu proveru pre odlaska u Antaliju.

Utakmica Voždovac - ASC Poli Temišvar biće odigrana u sredu, 24. januara sa početkom od 13 časova na terenu TC "Stadion".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke