Rukavina ne želi da poredi Podgoricu i Zagreb: "Maltene smo ista država"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.10.2018.
11:38
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Srbije Antonio Rukavina kazao je da su dueli sa Hrvatima i Crnom Gorom potpuno različiti i da ne očekuje tenzije u Podgorici.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Desni bek fudbalske reprezentacije Srbije Antonio Rukavina kazao je pred polazak za Podgoricu da će "Orlovi" pokušati da osvoje sva tri boda u duelu sa Crnom Gorom.

"Kao i uvek, pokušavamo da budemo pozitivni, da pokušamo da idemo na pobedu. Znamo da su nam ove dve utakmice jako bitne, pogotovu ova prva protiv Crne Gore. Znamo da će ona biti možda malo više od fudbala, ali igrali smo već takve utakmice i imamo iskustva. Pokušavamo da razmišljamo prvo o Crnoj Gori, a zatim o Rumuniji. Nadam se da sa dva pozitivna rezultata polako možemo da privodimo kraju ovu Ligu nacija", kazao je Rukavina.

Srbija i Crna Gora sastaće se u četvrtak prvi put od raspada državne zajednice dve zemlje, a "Orlovi" u Podgoricu putuju bez Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića, ali i bez Adema Ljajića.

"Sigurno da znači za ekipu kada ideš bez dva kapitena na tako bitne utakmice. Radi se o jako bitnim igračima, dobro znamo njihove kvalitete i koliko znače reprezentaciji. Šta je tu je, moramo da idemo na obe utakmice bez njih i da ostvarimo pozitivne rezultate za novembar", dodao je desni bek Astane.

Antonio Rukavina očekuje lepu atmosferu na stadionu pod Goricom i možda malu euforiju kada je protivnik u pitanju. Poređenja sa gostovanjem u Zagrebu smatra neprikaldnim.

"Ne bih upoređivao ovu utakmicu sa onom u Zagrebu ili sa Hrvatima u Beogradu. Tada je možda bilo malo više političke konotacije, Dušan Tadić je lepo rekao da se ovde radi o maltene istoj državi. Fudbalski, mislim da bi na terenu moglo da bude malo grublje igre, ali spremni smo na sve", istakao je Rukavina.

Većina igrača iz protivničke selekcije je dobro poznata Rukavini i njegovim saigračima. Kao bivši fudbaler Partizana apostrofira prijateljstvo sa Stevanom Jovetićem.

"Joveta je taj sa kojim sa imao priliku da igram u Partizanu. Nismo se čuli, ali sve igrače reprezentacije Crne Gore poznajem, dosta njih je možda moglo da bude i pod našim grbom ali okolnosti se nisu poklopile. Bili smo ista zemlja do pre nekoliko godina, očekujem da bude jako zanimljivo", rekao je Rukavina.

Što se samog pristupa meču tiče, Antonio Rukavina ističe da bi "Orlovi" morali da prave manje "gluposti" u defanzivnim zadacima.

"Da pokušamo da ne primimamo golove iz smešnih i glupih situacija, a da zadržimo ono što smo do sada imali, posed lopte i dosta stvorenih šansi. Treba samo u defanzivi da popravimo stvari. Ubeđen sam da će reprezentacija Crne Gore prepustiti nama loptu i pokušati da iz nekih kontranapada da nas ugrozi. To je ideja kako bi trebalo da igramo u Crnoj Gori", kazao je Rukavina.

Za kraj, nije moglo da izostane pitanje vezano za jučerašnju poruku Nemanje Matića na Instagramu. Rukavina se u međuvremenu nije čuo sa zamenikom kapitena.

"Ne, ja nisam, ne znam za ostale saigrače. Ne bih to nešto preterano komentarisao. Društvene mreže nisu merilo. Dosta ima slobode, da objaviš šta hoćeš, a da možda pritom i ne misliš. Možda ima tu nečega što niko od nas ne zna, ali ne treba obraćati preteranu pažnju na to", zaključio je reprezentativac Srbije.

"Orlovi" će tokom večeri odraditi poslednji trening pred duel sa Crnom Gorom u Podgorici, a utakmica je zakazana za četvrtak od 20:45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Wednesday, 10.10.2018
13:02

Naravno,podgorica je mnogo gora....

avatar
ISTINA BOLI
Wednesday, 10.10.2018
12:34

Sto volim da procitam "Da ne primamo glupe golove",a pod tim smatramo gol iz penala,slobodnjaka,kada nas izrade kao decu,jedino gde priznajemo da nije glup gol jeste bomba sa 20+ metara,ali nam onda nije jasno kako golman nije to skinuo,dok mi dajemo bas pametne golove,sta uradi Tadic i da li ono drvo pogodi lopta u glavu,eventualno Kolarov iz slobodnjaka i to je jedino kako mozemo dati gol,u principu,zatvore Tadica,sprece centarsuteve i ne prave slobodnjake do 20m i mi necemo dati gol.

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Wednesday, 10.10.2018
12:12

Jedan narod, a tri drzave, to ima samo kod Srba.