Rukavina: "Mislio sam da se opraštam posle Mundijala jer je to prirodni put"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 06.09.2018.
09:27
Izvor: Sportske.net

Jedan od najiskusnijih fudbalera u dresu reprezentacije jeste Antonio Rukavina, evo šta je rekao pred polazak na put.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Rerpezentacija Srbije putuje u Litvaniju gde će u Vilnjusu odigrati utakmicu protiv domaćina u okviru prvog kola Lige nacija, a naši reprezentativci su malo ometeni svime što se dešavalo u prethodnom periodu nakon Mundijala.

Antonio Rukavina kao jedan od najiskusnijih je govorio i o tome pred polazak na put.

"Nikome ne ide u prilog da se oko reprezentacije priča negativno. Navikli smo na to duži niz godine, uvek je to bilo, ali ja bih opet pozvao na mir i ne bi bilo dobro da se svađamo preko medija i svima je u interesu da vežemo dva takmičenja uzastopno", rekao je on.

Jedinom desnom beku u reprezentaciji Srbije bi ovaj meč trebalo da bude 50. u dresu sa državnim grbom.

"Mnogo mi znači, svakom igraču kad ulazi u reprezentaciju cilj je da dođe do nekog broja, 100 je nemoguće, ali 50 mi mnogo znači i imam poseban motiv", rekao je Rukavina.

Mnogi su mislili da Rukavina završava sa reprezentacijom nakon Mundijala, čak je i on smatrao da je to tako.

"Dao sam izjavu ne da se opraštam jer sam mislio da je to prirodni put, da dođu mlađi. Ubuduće ću se odazivati ako me zovu. Razmišljao sam o tome da sam završio, bilo mi je žao jer sam mislio da neću odigrati tu 50. utakmicu", rekao je on.

Na pitanje zašto Srbija više nema toliko dobre defanzivce, Rukavina je imao odgovor.

"Imamo dobre defanzivce, ali treba igračima iz naše lige pružiti šansu, ne odmah da uđu u A tim, već da se napravi dobar plan. Ne govorim samo o poziciji desnog beka, već na svim pozicijama", rekao je on.

Reprezentacija Litvanije je dobro skautirana.

"Zatvoreniji je protivnik, gledali smo ih kako igraju, znamo da se radi o nezgodnoj reprezentaciji. Nismo navikli na tu podlogu, igrali smo pre dva-tri ciklusa sa njima i bila je teška utakmica. Pokušaće da nas dobiju, ali i mi idemo na pobedu", rekao je on.

Zna Rukavina i kako da se nosi sa pritiskom koje donosi breme favorita, a za kraj je istakao i da je jako bitno pobediti u ovoj utakmici.

"Bitan je početak, sve se negativno izdešavalo posle Mundijala i eventualnom pobedom bismo dobili mir pred utakmicu sa Rumunijom
", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DekiStankovic5
Thursday, 06.09.2018
22:02

Kakvi su ovo foliranti svi do jednog na celu sa celim savezom I Krstajicem,pa ovde nema jedan kvalitetan covek,sramota sta se desava I to velika.

avatar
Merseysade Red
Thursday, 06.09.2018
15:36

Jedini desni bek? Zašto je on jedini desni bek i šta si rekao svim srpskim desnim bekovima koji igraju u zemlji i inostranstvu? On nije jedini desni bek, a ako se time mislilo "Jedini dovoljno dobar desni bek" onda ću pomisliti da je Selektor reprezentacije nedovoljno upućen, jer pored znanja o taktikama i kako postaviti igru tima (gdje je i sam pocetnik) treba poznavati veliki broj (a to podrazumijeva iskustvo svakako). Krstajić je ostao selektor zato što je FSS rekao da je odlazak na SP uspjeh. Slažemo se svi, eto. Ali, Krstajić je preuzeo repku nakon odlaska na to SP, pa ga možemo ocjenjivati isključivo po onome šta je uradio na SP. U to ne ulazi samo rezultat, u to najviše nas navijače interesuje sama igra, a još više od toga želja, a želja pokazuje koliko sam selektor vjeruje u uspjeh, tj, koliko je uspio da ubijedi igrače da su oni baš ti koji zaslužuju da prodju tu grupu. Od sveg ovog ja sam vidio po stoti put da je neko drugi kriv što se nije prošlo dalje, da ponekad poželim da kad vidim da nijesu postavljeni ljudi koji treba da vode repku, da mi je draže da se primi 5 komada kako bi možda neko platio za neuspjeh. Jer ako si smijenio trenera koji je odveo repku (a kažeš da je odlazak na SP uspjeh) onda novi selektor mora najmanje da prodje tu grupu, jer zašto si onda smijenio selektora. Na kraju možda je zaslužena ostavka ali onda ne znamo pravi razlog... Ako je na kraju krajeva i prošaran sastav sada razlog da se probaju neki drugi igrači na koje se može računati, onda bi baš na poziciji gdje imamo jednog beka trebalo pozvati neke igrače da vidimo možda imamo i još jednog.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 06.09.2018
14:09

Aksentijevic, Golubovic, Gajic, Petkovic, pa da dodamo Stojkovica i Marusica koji su presli da igraju za Crnu Goru, mnogo je to igraca na jednoj poziciji koje smo "izgubili", a kada su pocinjali pricalo se da ce biti buducnost reprezentacije. Lagano se moze sastaviti spisak od 20+ imena za koje se pricalo da ce biti nosioci reprezentacije na svojim pozicijama, a sada ih nema nigde, sto realno nije dobro.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 06.09.2018
15:24

Kakav crni Aksentijevic. Treba spomenuti i Lakicevica, on ima jos dosta da igra.

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 06.09.2018
19:24

Pricalo se bez osnova, a njegova prava pozicija nije desni bek, poceo je kao zadnji vezni, a bolji je kao desni vezni, u najgorem slucaju bek-krilo. Ovo za Lakicevica uopste nije tacno, nista manje pohvala nije dobijao...

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 06.09.2018
16:15

Aksentijevic kad je jos ko klinac debitovao u Partizanu u kvalifikacijama za LS, pricalo se za njega svasta. Za Lakicevica se nikad nista specijalno nije pricalo, do ovog trenutka, kad je presao u Djenovu.

avatar
nejmar
Thursday, 06.09.2018
12:15

Oprosti se molim te!

avatar
Kuma Baba Car
Thursday, 06.09.2018
10:49

A ne, najbolje da ne dobijete Litvaniju?

avatar
indosrbija
Thursday, 06.09.2018
10:31

Oprosti se,nemoj protiv prirode..

avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 06.09.2018
09:33

Niko te ne sprecava da se oprostis, kakva je ovo demagogija? Neverovatno.