Rukavina jedva čekao spektakl u Humskoj: "Ono u Hagu jednom u deset godina..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 11.12.2019.
09:15
Izvor: Sportske.net, Mozzart sport

Nekadašnji kapiten Partizana doživeo dvostruko razočaranje u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope.

Epa/Domenech Castello
Epa/Domenech Castello

Povezane vesti

Utakmica 6. kola grupne faze Lige Evrope u Beogradu trebalo je da bude ključna za Partizan kako bi obezbedio evropsko proleće.

Nažalost, nakon nesrećnog remija u Hagu protiv AZ Alkmara, susret sa Astanom nema nikakav takmičarski značaj pošto su obe ekipe završile svoju evropsku avanturu.

To je najviše rastužilo nekadašnjeg fudbalera "crno-belih", a sada defanzivca kazahstanskog kluba Antonija Rukavinu.

"Žao mi je što utakmica, takmičarski gledano, ne znači ni Partizanu, ni nama. Najviše mi je krivo zbog atmosfere na stadionu, jer posle žreba i kako se odvijala situacija u grupi, razmišljao sam da će u poslednjem kolu bodovi biti potrebni i Partizanu i nama, pa još da nas čeka međusobni duel na JNA u poslednjem kolu. Verovao sam da će biti spektakl. Nisam ni pomišljao da može da se dogodi ovakva situacija. Pretpostavljam da neće biti ni mnogo gledalaca, još su najavili i kišu... Tako da, nije baš utakmica za poželeti kada je igra u pitanju, ali imamo za šta da se borimo, za prestiž, bodove, za novac za klub", smatra reprezentativac Srbije u intervjuu za portal Mocart sport.

Rukavina je istakao da nije očekivao sjajan start Partizana u Holandiji, ali ni onakvu završnicu meča.

"Mi smo taman završili našu utakmicu kada je Partizan počeo. Nisam stigao da gledam prvo poluvreme, ali kada sam video da crno-beli vode 2:0, iznenadio sam se. Nisam to očekivao. Najpre zbog toga kako je AZ izgledao protiv nas ili možda bolje reći, kako smo mi izgledali protiv njih. Očekivao sam da će Partizan baš teško doći do pobede u Holandiji, još je Alkmar imao ludu seriju, gol-razliku 24:0 pre te utakmice. Taman sam pomislio kako je to sjajan rezultat, kako zbog Partizana, tako i zbog ove naše utakmice, da će navijači napuniti tribine da bodre 'crno-bele', a onda je došlo onih poslednjih 10 minuta. Partizan je odigrao jako dobro tu utakmicu, taktički odlično, ali ono što se dogodilo na kraju dešava se jednom u 10-15 godina. Pitanje je kada će se tako nešto ponoviti", smatra desni bek Astane.

Meč u Humskoj igra se sutra od 21 sat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Osijek 51
Wednesday, 11.12.2019
13:10

Pravo pitanje je sto vi niste ODERALI AZ, dopustili ste da se izivljavaju